Selde kayıp 37 kişinin kimliği belli oldu

Güncelleme Tarihi:

Selde kayıp 37 kişinin kimliği belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 1998 00:00

Haberin Devamı

Sel felaketinin yok ettiği Trabzon'un Köprübaşı İlçesi'ne bağlı Beşköy Beldesi'nde, Sivil Savunma ekipleri ve getirtilen özel köpeklerle yapılan aramalardan, henüz bir sonuç çıkmadı. Vatandaşlar 1 iş makinasıyla sürdürülen çalışmaları yetersiz bulup tepki gösterirken, yetkililer, 2 iş makinesinin daha arama çalışmalara katılacağını söylediler.

Bu arada CHP Lideri Deniz Baykal, dün karayolundan Beşköy Beldesi'ne giderek incelemelerde bulundu. Baykal, tabii afetler konusunda yeni bir yapılanmaya ihtiyaç bulunduğunu, bu konuda yasal düzenleme yapılması gerektiğini söyledi. İktidarın sel felaketinden zarar görenlere yardım sözü verdiğini ifade eden Baykal, ‘‘Biz bu sözlerin yakın takipçisi olacağız’’ dedi.

Beşköy'e 2 helikopterle sürekli yardım gönderiliyor. Berna Yılmaz ile Erzincan Valisi Recep Yazıcıoğlu'nun da birer kamyon yardım malzemesi gönderdikleri belirtilirken, felaketzedeler, FP'li Belediye Başkanı Dursun Ali Karaman'ın getirilen yardımları yandaşlarına dağıttığını öne sürdüler.

ELEKTRİK VERİLEMEDİ

Beşköy merkezine henüz elektrik verilemedi. Trabzon Valiliği'nden yapılan açıklamada, afet bölgesine Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu'ndan 210 milyar, Acil Destek Fonu'ndan 100 milyar, Afet Fonu'ndan ise 2 milyar lira gönderildiği bildirildi. Açıklamada Beşköy'de meydana gelen sel ve heyelanda 43 kişinin kaybolduğu, bunlardan 6'sının cesedinin bulunduğu bildirildi. Cesedi bulunanlardan Ayşe Süver (35), Yusuf Aydın (40), Anıl Taş (14) ve Orhan Dağkuş'un (13) kimlik tespiti yapıldığı, diğer 2 cesedin kimliğinin ise henüz belirlenemediği açıklandı.

KAYIPLARIN LİSTESİ Halen kayıp olan 37 kişinin isimleri ise söyle: Alim, Şahin, Emine, Külbiye, Fatma ve Seda Taş; İmame ve Tuba Aydın; Fatma, Kenan, Rıfat ve Süleyman Kahveci; Dursun ve Hakan Suver; Musa Uludağ, Halit Çakal, Adil, Havva, Meryem ve Fatma Öztürk; Mevlude, Mustafa, Hatice, Mümine, Mustafa ve Yunus Emre Karaaslan; Fatma ve Fikret Görmüş; Hayrettin Aydın, İbrahim, Özgür, Ahmet ve Erdem Yılmaz; Hüseyin Dağkuş, Hasan Altuncan ve ismi tesbit edilemeyen misafiri, Muhammet Hacı Haliloğlu.

Zor yolculuk

Baykal, felaket bölgesine yürüyerek gitti. Köprübaşı'nda kendisine verilen çizmeleri giyen Baykal, geçişi zor olan yerlerde taşların üzerinden büyük bir ustalıkla atlayarak yoluna devam etti.

Ayşe Nine torununu arıyor

Yaşanan büyük felakette kayınbiraderini ve torununu kaybeden 52 yaşındaki Ayşe Özbek, gördüğü herkese torunu ve kaynını soruyor. Ayşe Nine, Özbek, ceset arama çalışmalarının ağır yürümesinden yakınıyor. Komşuları Taş ailesinin yok olduğu enkazdaki çalışmaları meraklı gözlerle izleyen 7 yaşındaki Emine, 5 yaşındaki kardeşi Murat Güler de, felaketin boyutunu gözleriyle anlatıyor gibiydi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!