Selahattin Demirtaş 1 Mayıs için Fransa'yı seçti

Güncelleme Tarihi:

Selahattin Demirtaş 1 Mayıs için Fransayı seçti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2015 13:58

1 Mayıs, nedeniyle birçok ülkede etkinlikler düzenleniyor... HDP eş Başkanı Selahattin Demirtaş da, seçim çalışmaları için gittiği Fransa'daki 1 Mayıs törenlerine katıldı.

Haberin Devamı

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla birçok ülkede etkinlikler düzenleniyor. Türkiye'de işçiler meydanlarda kutlama yapıyor. Başta Ankara, İzmir ve Zonguldak'ta olmak üzere şehirlerde binlerce işçi halay çekiyor, şarkılar söylüyor. İstanbul'da öğlen saatlerine kadar işçiler ile güvenlik güçleri arasında birkaç gerginlik yaşandı. Yer yer biber gazı, Molotof kokteyli kullanıldı.

Benzer şekilde dünyanın farklı şehirlerinde de kutlamalar ve organizasyonlar düzenleniyor. Halkları Demokratik Partisi (HDP) Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Fransa'nın Marsilya şehrinde düzenlenen mitinge katılıyor.

YÜKSEKDAĞ BEŞİKTAŞ'TA

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP Grup Başkan vekili Pervin Buldan ve HDP İstanbul milletvekili Sebahat Tuncel, İstanbul Beşiktaş'taki 1 Mayıs törenlerine geldi.Buldan'ın, Meclis tarafından kendisine tahsis edilen kırmızı plakalı makam otomobiliyle Beşiktaş'a geldiği görüldü.

Haberin Devamı

DAVUTOĞLU'DAN MİTİNG

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Çankırı, Kastamonu ve Bartın mitinglerinde vatandaşlara seslenecek ve valilikleri ziyaret edecek.

KILIÇDAROĞLU ODTÜ'LÜLERLE

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ODTÜ Mezunları Derneğince Vişnelik Tesislerinde düzenlenen "Seçim Süreci Tartışmaları" panelinde konuşacak.

FRANSA'DA DÖRT PARTİNİN SEÇİM ÇALIŞMALARI

AKP, CHP, MHP ve HDP’nin Fransa’da seçim çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

AKP Fransa seçim sorumlusu Mahmut Mermer, “İlk önceliğimiz AKP’ye gönül vermiş AKP sevdalılarını sandığa götürebilmek” dedi.

CHP Fransa başkanı Hüseyin Çiçek “Burada CHP’li çoktu CHP yoktu ama şimdi CHP’de var CHP’lilerde var” diye konuştu.

Fransa Türk Federasyon Başkanı MHP’li Orhan İlhan, MHP olarak MHP’nin yükselişini Avrupa’da da gördüklerini söyledi.

HDP Fransa seçim komisyon sözcüsü Mehmet Ülker ise şöyle konuştu: 45 bin insanla birebir görüştük. Fransa’da bizim hedefimiz 100 bin oy almak.

BAKMADAN GEÇME!