Sel suları 3 aracı sürükledi

Güncelleme Tarihi:

Sel suları 3 aracı sürükledi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2008 00:15

Şanlıurfa'da etkili olan yağmur sonrası oluşan sel sularına kapılan 3 araç yoldan çıktı. Araçlarda mahsur kalan 2 kişi, 3 saatlik çalışma sonucu kurtarılabildi.

Haberin Devamı

Akşam saatlerinde Siverek-Viranşehir yol ayrımı yakınlarındaki köylerde etkili olan sağanak yağışın ardından tarlalarda biriken sel suyu, Şanlıurfa-Viranşehir kara yolunun 65. kilometresindeki Terzi köyü mevkisinde hareket halindeki pamuk yüklü bir kamyon ile bir kamyonet ve bir otomobilin sürüklenerek yoldan çıkmasına sebep oldu.

Bu sırada 06 BP 7454 plakalı kamyonet sürücüsü Fevzi Tekin ile 63 HH 071 plakalı kamyon sürücüsü Sadettin Barça araçlarında mahsur kaldı.

Olay yerine çağrılan jandarma ve polis ekipleri, çevre güvenliğini aldıktan sonra itfaiye ve karayolları ekiplerinden yardım istedi. Bu sırada E-90 kara yolunun Şanlıurfa-Viranşehir güzergahı da trafiğe kapandı.

Sel sularının çekilmesinin ardından itfaiye ve karayolları ekiplerinin müdahalesiyle araçlarında mahsur kalan 2 kişi, yaklaşık 3 saat sonra mahsur kaldıkları araçlardan çıkarıldı.

Bu arada yer yer çökmelerin oluştuğu E-90 kara yolunun Şanlıurfa-Viranşehir kesiminde kilometrelerce uzunlukta araç konvoyu oluştu. Söz konusu güzergahta araç geçişi halen kontrollü olarak sağlanıyor.

Bu arada kamyonet sürücüsü Fevzi Tekin, Siverek ilçesine bağlı Karakeçi köyünden akşam saatlerinde Şanlıurfa'ya gitmek üzere yola çıktığını, ancak yolu kaplayan sel sularının sürüklediği aracının yoldan çıkarak bir tarlaya sürüklendiğini belirtti.

Yaklaşık 3 saat boyunca kamyonetin içerisinde kurtarılmayı beklediğini anlatan Tekin, “Kurtarma ekipleri büyük çaba sarf etti. Hepsine çok teşekkür ederim” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!