Şehrin göbeğinde aç susuz kaldık

Güncelleme Tarihi:

Şehrin göbeğinde aç susuz kaldık
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2015 01:02

İstanbul’da, belediye ve valiliğin ‘Her şey yolunda’ açıklamalarına rağmen önceki gece trafik, TEM’de kar ve buzlanma, E-5’te kopan yüksek gerilim hattı nedeniyle durdu. ‘Mahrumiyet bölgesi’ne dönen yollarda sabahlayanlar, “Şehrin göbeğinde mahsuruz. Ne yemek, ne tuvalet var” dedi.

Haberin Devamı

İSTANBUL’da salıdan bu yana etkili olan kar yağışıyla ilgili Afet Koordinasyon Merkezi’nde önceki gün açıklama yapan İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Tedbirliyiz. 1050 araç ve 5 bin personelle çalışıyoruz” dediyse de karla mücadelede sınıfta kalındı.

TEM’E GİREN ÇIKAMADI

TEM otoyolu, şiddetli tipi, buzlanma ve kayan TIR’lar nedeniyle durdu. Gece boyu araçların bir metre bile ilerleyemediği otoyola saat 07.00’de ekipler müdahale etti. İlk olarak Mahmutbey Gişeleri’nin önü kardan temizlendi. Ancak geceyi araçlarında aç ve susuz geçiren sürücüler için herhangi bir yardım yoktu.

GERİLİM HATTI YOLU KESTİ

TEM’den kaçıp E-5 karayolundan Edirne yönüne gitmeye çalışanlar da kayan araçlar nedeniyle trafiğe takıldı. Saat 04.00 sıralarında, Avcılar’da E-5 karayolunun üzerinden geçen yüksek gerilim hattı fırtına nedeniyle koptu. Elektrik telleri otomobillere devrilince sürücüler mahsur kaldı. Bölgede elektrikler de kesildi. Avcılar sakinleri geceyi soğukta geçirdi. Yol saat 08.30’dan sonra açıldı.

Haberin Devamı

TRAMVAY RAYDAN ÇIKTI

Topkapı-Habibler arasındaki T4 hattında çalışan tramvay, kar nedeniyle raydan çıktı. Fırtınadan 189 ağaç da devrildi.

KAR MAHSURU İSTANBULLULAR ANLATTI

Geceyi TEM ve E-5 otoyollarda geçiren TIR şoförleri ve sürücüler yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

- Maşuk Ermiş: “Saat 16.00’da Mahmutbey’e geldim. Edirne’ye gitmek istiyordum ama geceyi Mahmutbey’de geçirdim. Sabah Bahçeşehir’e kadar geldim ama burada kaldık. Tuvalet ihtiyacımız var. Aç, susuz kaldık. Sefil olduk. İstanbul’un göbeğinde mahsur kaldık. Kimse yardımımıza gelmedi.”

- Can Güler: “Bulgaristan’a gidiyorum. Bazı arkadaşlar gece yemek aramaya çıktı. Kuru ekmeklerimizi bölüştük. Böyle bir olay yaşamamıştım.”

- İbrahim Akkaş: “E-5’te mahsur kaldık. Yakıtımız bitti. (Yola düşen elektrik kabloları için) Kâbus gibiydi.”

İBB: Mobil büfe vardı

MAHSUR kalan sürücülerin aksine İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) açıklaması şöyle oldu: “TEM Büyükçekmece-Mahmutbey arası. zincirsiz TIR’ların yolda kalmasıyla trafiğe kapandı. İBB, Karayolları’nın kontrolündeki bölgeye kar küreme araçları, itfaiye ve çok sayıda vinç gönderdi. Trafikte kalanlar için mobil büfeler gönderildi, çorba, kumanya, çay ve su dağıtıldı.”

Haberin Devamı

28 yılın rekoru

İSTANBUL’da 1987’den bu yana en yüksek kar kalınlığı ölçüldü.
- Çatalca’nın köyleri-Aydos: 50-70 cm.
- Çatalca, Beylikdüzü, Hadımköy: 35-70 cm.
- Kağıthane, Beşiktaş, Şişli, Kadıköy, Beşiktaş, Üsküdar: 20-32 cm.
- Caddebostan, Suadiye, Bakırköy: 12-21 cm.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!