Şehitlikte büyük buluşma

Güncelleme Tarihi:

Şehitlikte büyük buluşma
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2008 11:51

33 silahsız askerin PKK'lılar tarafından şehit edilişinin 15'nci yıldönümünde, aileleri çocuklarkının şehit edildiği Bingöl’de toplandı. Olayı anlatan Saygı Öztürk’ün yazdığı “33 Kurşun” kitabı da bir ayda 5 baskı yaptı.

Haberin Devamı

ŞEHİTLER BÖYLE ANILDI

PKK'nın, silahsız ve korumasız 33 askeri şehit edişinin 15'nci yıldönümünde, aileleri çocuklarının şehit edildiği yerleri görecek, 33 şehit adına yaptırılan anıt önünde düzenlenecek törene katılacak. Şehitler için mevlit okutulacak, gün boyunca vatandaşlara yemek ikram edilecek.

 

Acemi birliğindeki eğitimlerini tamamlayan askerlerin, Güneydoğu'daki yeni görev yerlerine gidişleri sırasında belli merkezlerde toplanmaları sağlanıyor, buradan minibüslerle görev yerlerine ulaştırılıyordu. PKK'nın sözde "ateşkes" uyguladığı dönemde, askerlerin silahsız ve korumasız olarak yola çıkarılması üzerine, PKK'lılar 24 Mayıs 1993 tarihinde pusu kurup, askerlerimizi kaçırmıştı. Bunlardan 33'ünü şehit etmişlerdi.

 

Haberin Devamı

Şehit edildiği topraklarda

Saygı Öztürk YAZIYOR


Bingöl Şehit Aileleri ve Terör Mağdurları Derneği'nin girişimi sonucu, çocukları şehit edilen aileler düzenlenecek törenler için Bingöl'e davet edildi. Ayrıca değişik illerden Şehit Aileleri Derneği yöneticileri de Bingöl'de düzenlenecek şehitleri anma günü törenlerine katılacak.

Çocukları için Bingöl'de yaptırılan anıtın önünde düzenlenecek törende, aileler şehitler hatıra ormanına da fidan dikecek. 33 askeri temsilen, 33 genç ellerinde Türk bayraklarıyla Bingöl merkezde bulunan Atatürk anıtının önüne gelecek ve burada düzenlenecek törenin ardından, okutulacak mevlitten sonra vatandaşlara kavurma, pilav ve ayran ikram edilecek.

 

Bingöl Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ziya Sezen, askerlerimizin yollarının kesildiği, şehit edildiği yerlerin de aileleri tarafından görüleceğini belirtti, 33 asker adına yaptırılan 33 metrelik gönderde bulunan bayrağın da Anıtkabirden getirildiğini söyledi.   

Haberin Devamı

 

Katliamın 15. yılında olayı anlatan kitap: 33 Kurşun

Gazeteci-yazar Saygı Öztürk, Bingöl’de 33 askerimizin şehit edilmesi sırasında yaşananları, katliamın 15. yılında “33 Kurşun” adlı kitapta topladı.Katliamdan yaralı kurtulan askerler, katliamı gerçekleştiren teröristler, dönemin Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Necati Özgen,Bölge Valisi Ünal Erkan daçarpıcı açıklamalarda bulundu, kitapta bugüne kadar gizli kalmış belgeler yayımlandı..

 

Saygı Öztürk’ün “Doğan Kitap”tan çıkan “33 Kurşun” kitabında toplanma bölgesi Malatya’dan korumasız ve silahsız olarak gönderilen askerlerin, PKK’lılar tarafından yollarının kesilmesinden sonra yaşananlar tüm yönleriyle ortaya konulurken, katliam emrini verdiği öne sürülen Şemdin Sakık da, “33 Kurşun” kitabı için konuştu. Kendisini vuran teröristi, 3 yıl sonra asker kıyafetiyle yakalatan Erdal Özdemir de, yaşadıklarını saniye saniye anlatırken, arkadaşlarının ölüme kol kola girerek nasıl gittiklerini, o an neler yaşandığını, arkadaşının kanını içerek nasıl hayatta kaldığının da öyküsünü dile getirdi.

Haberin Devamı

 

Yayın yasağı nedeniyle bugüne kadar kimlerin yargılandığı, ne ceza aldığının bilinmediği Bingöl katliamıyla ilgili mahkeme kararları da ilk kez“33 Kurşun” kitabında belgeleriyle yer aldı. Bingöl şehitlerinin kimlikleri, fotoğrafları da ilk kez bu kitapta yayımlandı.Katliamın yıldönümü nedeniyle bugün Bingöl’de şehitler anılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!