Şehitlik üstü otopark için harekete geçildi

Güncelleme Tarihi:

Şehitlik üstü otopark için harekete geçildi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2011 00:00

Dün Hürriyet’te yer alan, ‘57. Alay şehitleri otopark altında’ başlıklı haber üzerine Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay harekete geçti. Bakan Günay, Çanakkale Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun acilen toplanmasını istedi ve inşaatın durdurulması için de talimat verdi.

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 57’nci Alay şehitlerinin otopark altında kalmasına yol açacak inşaatı durdurdu. Hürriyet’te dün yayımlanan, ‘57. Alay şehitliği otopark altında’ başlıklı haberimiz üzerine harekete geçen Bakan Günay, yazılı bir talimat vererek, durumun incelenmesi için inşaatı durdurduğunu açıkladı. Bakanlık, Çanakkale Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nü de haberde yer alan bilgiler ışığında yeni bir araştırma yapmak için görevlendirdi. Bakanlık’tan gerek ilgili kurumlara, gerekse bize gönderilen açıklama aynen şöyle:

İşte talimat
/images/100/0x0/55ead349f018fbb8f8991c97

“Çanakkale İli, Eceabat İlçesi, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Park Alanı’nda, tarihi sit alanında kalan alana ilişkin, 01.02.2011 tarihli Hürriyet Gazetesi’nde yer alan ‘57. Alay şehitleri otopark altında’ başlıklı haberde, otopark olarak ayrılan ve taş kaplaması yapılmakta olan alanın şehitlik olduğu konusuna değinilerek bu alana ilişkin bilgiler verilmektedir.”

Olağanüstü toplantı

“Söz konusu haber üzerine, Çanakkale Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne, koruma bölge kurulu üyelerince yerinde inceleme yapılması, inceleme sonucu elde edilecek bilgi, belgeler ve haberde yer alan kaynaklar da göz önünde bulundurularak, konunun koruma bölge kurulunca değerlendirilmesinin sağlanması için olağanüstü toplantı yapılması ve anılan haberde yer alan hususlar göz önüne alınarak koruma bölge kurulu kararı alınıncaya kadar uygulamanın durdurulması hususlarında mahalline 01.02.2011 gün ve 23074 sayılı yazımızla talimat verilmiştir.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!