Şehitlerin bir fotoğrafı bile yok

Güncelleme Tarihi:

Şehitlerin bir fotoğrafı bile yok
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2006 12:29

Son 4 ayda 9 şehit veren Mersin'de, Gazi ve Şehit Aileleri yardımlaşma Derneğinde “Şehitler Köşesi” hazırlayan dernek yetkilileri, yaklaşık 30 şehidin sivil hayatlarında hiç fotoğraf çektirmediğini belirlediler.

Mersin Gazi ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Suna Ünlüselek, 1990 yılından itibaren ulaştıkları ve tuttukları kayıtlara göre Mersin genelinde 174 şehit ve 117 gaziye ulaştıklarını belirtti.

Kayıt altına aldıkları şehit ve gazilerin fotoğraflarını dernek binasındaki “Şehitler Köşesi”ne astıklarını ifade eden Ünlüselek, ”Bu köşede yaklaşık 30 şehidimizin fotoğrafı yok. Çünkü geçimlerini sağlamaktan fotoğraf çektirmeye zaman bulamamışlar. Çoğu okur-yazar bile değil. Yörük, köylü, özellikle komando olup vatan savunmasına daha aktif katılmak isteyen gençler. Durum böyle olunca çocuklarının yüzünü hayallerinde, anılarında saklayan aileler var. Bu ailelerin çocukları 'Vatan sağolsun' deyip şehit düştüler” dedi.

Almanya'da 25 yıl yaşadıktan sonra vatan hasretine dayanamayıp Türkiye'ye döndüğünü ifade eden Ünlüselek, “Türkiye'ye döndüğümde bir şehit cenazesine katıldım. Orada şehit ailesine çeşitli vaatler verildi. Bir hafta bu ailenin yanına gidip geldim. Fakat, ailenin yeterli yardım alamadığını görünce, 1995 yılında derneği kurmaya karar verdim. O gün bugündür, kısıtlı imkanlara rağmen, şehit ve gazi ailelerine yardımcı olmaya çalışıyorum” diye konuştu.

/images/100/0x0/55eb17e6f018fbb8f8aa99a5
Yaklaşık 1 milyon nüfuslu kentte, şehit aileleri ve gazilere karşı insanların duyarsız kaldığını öne süren Ünlüselek, adının açıklanmasını istemeyen sadece bir kişinin, sürekli olarak derneğe yardımda bulunduğunu kaydetti.

“ŞEHİT SAYISININ ARTMASI TESADÜF”

Son aylarda Mersin'de şehit sayısının artmasının bir tesadüf olduğunu vurgulayan Ünlüselek, şöyle konuştu:
“Bizim gençlerimiz duygu yüklüdür. İçleri vatan sevgisiyle coşuyor. Kendileri özellikle komando olarak askerlik yapmak istiyorlar. Gelen şehitlerimizin çoğu da komando. Zaten şehitlerimizin aileleri ile görüştüğümüzde, hepsi şehit olacaklarını hissetiklerini ve aileleri ile bir şekilde vedalaştıklarını söylüyorlar.

Elimizdeki kayıtlara göre, son 4 ayda verdiğimiz 9 şehitle birlikte bu sayı 174'e çıktı. Şehit ailelerine şehit toprağa verilinceye kadar sahip çıkılıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri ile ailelerin dışında, halk arkada kalanlara sahip çıkmıyor. Bu vatan için canını seve seve veren bu gençlerimizin ailelerine halk sahip çıkmalıdır.

İsrail, 2 askerinin kaçırıldığını öne sürerek savaş bile çıkartabiliyor. ABD'de gaziler geçerken, halk onlara selam veriyor. Biz yokluktan dolayı ne yazık ki fotoğraf bile çektirmeyen şehitlerimizin aileleri ile gazilerimizin artık el üstünde tutulması gerektiğini düşünüyoruz.”

HERKES BİR ELİ YAĞDA BİR ELİ BALDA YAŞAMIYOR

Teröristlerin annelerine seslenen Ünlüselek, şöyle devam etti: “Aileler çocuklarına sahip çıkmıyor. Çocuklar da yokluğu, çaresizliği, maddi sıkıntıları bahane ederek dağlara çıkıyor. Bu ülkede herkes bir eli yağda bir eli balda yaşamıyor. İlle dağlara mı çıkmak lazım? Bu konuda en büyük suçlu ailelerdir. Ne yazık ki çocuklarının ölüsüne bile sahip çıkamıyorlar.”

Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın Genelkurmay Başkanlığı görevine getirilmesine de değinen Ünlüselek, “Büyükanıt Paşa'yı çok seviyorum. Onunla birlikte çok şeylerin değişeceğine, çok güzel günlerin yakın olduğuna inanıyorum. Bu ülkeyi ayakta tutacak daha çok askerimiz var” dedi.

“YARDIM ETMEKTE SIKINTI ÇEKİYORUZ”

Dernek olarak sıkıntı çektiklerini anlatan Ünlüselek, Türk Kızılay'ı başta olmak üzere yurt dışına yardım gönderenleri de eleştirdi. Birçok şehit ailesi ve gazilerin sıkıntı içinde olduklarını savunan Ünlüselek, “Bunlara gerekli yardımlar yapılmadan, yurt dışına yardımlar yapılıyor. Elbette bu yardımlar yapılacak. Ama öncelikle kendi içimizdeki sıkıntılara çözüm üretmek zorundayız. Biz imkamlarımız ölçüsünde derneği ayakta tutmaya, şehit ve gazi ailelerine yardım etmeyi sürdüreceğiz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!