Şehitlerimizi uğurluyoruz

Güncelleme Tarihi:

Şehitlerimizi uğurluyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2009 09:42

Şehit Piyade Onbaşı Ali Osman Altın, Şehit Piyade Çavuş İbrahim Yaman, Şehit Piyade Onbaşı İbrahim Öztürk ve Şehit Piyade Er Mesut Bulut…

Gaziantep’li Mesut babasından en son arkadaşları için baklava istemişti… Mersin’li İbrahim evin tek oğluydu… Afyon’lu Ali Osman telefonda ‘Ben iyiyim merak etmeyin’ demişti… Ekim ayında kardeşinin düğününe gelecekti, şehit oldu… Samsun’lu İbrahim’in ailesi acı haberi fındık toplarken aldı; yıkıldı…

Dün başta Afyon, Gaziantep, Mersin ve Samsun başta olmak üzere tüm yurda bu acı haber ateş gibi düştü… Şehitlerimiz binlerce insanın katıldığı cenaze törenleriyle toprağa veriliyor…

Haberin Devamı

Şehitlerimizi uğurluyoruz

“BEN NASIL AĞLAMAYAYIM OĞLUM ŞEHİT OLDU”

 

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde el bombasının kazayla patlaması sonucu şehit olan askerlerden Piyade Er Mesut Bulut, memleketi Gaziantep'te toprağa verildi.

 

Şehit er için Gaziantep'in Araban ilçesinde tören düzenlendi.

 

Hükümet Konağı bahçesinde düzenlenen törene, şehit Mesut Bulut'un ailesi ve yakınları ile Gaziantep Vali Vekili İbrahim Yurdakul, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Mehmet Sarı, Halil Mazıcıoğlu, İskenderun 39.Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Gürsel Öztürk ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Haberin Devamı

Şehidin cenazesi tören alanına getirildiği sırada, annesi Mevlide Bulut ve yakınları tabuta sarılmak istedi. Yaşadığı acıya dayanamayan anne Mevlide Bulut bayıldı. Mevlide Bulut'a tören alanındaki ambulansta müdahale edildi. Bu sırada şehit erin yakınları Kürtçe ağıtlar yaktığı dikkati çekti.

 

Askerler tarafından teselli edilmeye çalışılan şehidin babası Sinan Bulut, “Ben nasıl ağlamayayım, oğlum şehit olmuş. Ben niye ağlamayayım, oğlum şehit olmuş” diyerek oğlunun ardından gözyaşı döktü. Oğlunun şehit olduğu haberini inşaatta çalışırken alan baba Sinan Bulut, sık sık oğlunun tabutunun önüne konulan fotoğrafını öptü.

 

Saygı duruşuyla başlayan ve şehit erin öz geçmişinin okunduğu törende,Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanlığından İstihkâm Kurmay Yüzbaşı Selahattin Tandoğan bir konuşma yaptı. Tandoğan konuşmasında, şehitliğin ulaşılabilecek en yüksek mertebe olduğunu vurguladı.

 

Törenin ardından şehit Bulut'un cenazesi baba ocağının bulunduğu Körhacıobası köyüne götürüldü ve köy mezarlığında toprağa verildi.

 

Haberin Devamı

Mesut Bulut'un şehit olması nedeniyle Araban'da iş yerleri ve evler Türk bayraklarıyla donatıldı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!