Şehitlerimizi uğurladık

Güncelleme Tarihi:

Şehitlerimizi uğurladık
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2008 12:35

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde Aktütün Jandarma Sınır Bölüğü’ne teröristler tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan askerler bugün toprağa verildi.

Haberin Devamı

İŞTE O KAHRAMAN ŞEHİTLERİMİZ

ARTVİN

ŞEHİT PİYADE ONBAŞI MUHAMMET AYDEMİR TOPRAĞA VERİLDİ

ARTVİN'DE ŞEHİT ACISI YÜREKLERİ DAĞLADI

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Sınır Karakolu'na teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Piyade Onbaşı Muhammet Aydemir'in cenazesi, Artvin'in Borçka ilçesinde toprağa verildi.

Şehit Aydemir için Borçka Merkez Camisi'nde düzenlenen törene, şehidin babası Davut, annesi Nazmiye, eşi Fatma, 2.5 yaşındaki kızı Nisanur ve şehit olan arkadaşının ismini verdiği 40 günlük bebeği Mert ile Artvin Vali Vekili Mustafa Altınpınar, 25. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Cengiz Demirci, AK Parti Artvin Milletvekili Ertekin Çolak, Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Haberin Devamı

Törende, Tuğgeneral Demirci ile beraberindeki askeri heyet, şehidin ailesine başsağlığı dileğinde bulundu.

Şehit Onbaşı Aydemir'in Türk bayrağına sarılı cenazesi, ikindi vakti kılınan cenaze namazından sonra tekbirler eşliğinde götürüldüğü aile kabristanına defnedildi.

Bu arada törene katılan vatandaşlar, “şehitler ölmez, vatan bölünmez”, “hepimiz Mehmetiz” ve “kahrolsun PKK” şeklinde slogan attı.

DENİZLİ

ŞEHİT PİYADE ONBAŞI HALİL İBRAHİM ARILIK TOPRAĞA VERİLDİ

ŞEHİDİN CENAZESİNDEN KARELER

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Sınır Karakolu'na teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Piyade Onbaşı Halil İbrahim Arılık'ın cenazesi, Denizli'de toprağa verildi.

Şehit Jandarma Piyade Onbaşı Arılık için Delikliçınar Yeni Camisi'nde düzenlenen törene, şehidin babası Duran, annesi Elif Ayşe, ablaları Ayşe ve Meryem Arılık ile yakınları, AKP, MHP ve DSP milletvekilleri, Denizli Valivekili Abdullah Acar, Vali Yardımcısı Mehmet Çapraz, Aydın Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Faik Canbolat, 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ergüdar Toptaş, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende metanetini koruduğu gözlenen şehit annesi Elif Ayşe, gözyaşları içinde “Bana da silah verin, ben de gideceğim. Ağlamayın, onu ben vatan için saldım”dedi.

Şehit Onbaşı Arılık'ın Türk bayrağına sarılı cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazından sonra bir süre kortej eşliğinde eller üzerinde taşındı.

Haberin Devamı

Top arabasına konulan şehidin cenazesi, toprağa verilmek üzere Beyağaç ilçesine bağlı Kapuz köyüne götürüldü.

Terörist annelerine çağrı

Hakkari Şemdinli’deki Aktütün Karakolu'nda şehit düşen Piyade Onbaşı Halil İbrahim Arılık'ın cenaze törenine katılanlardan bir yakını teröristlerin annelerine seslenerek, “Sizin de yavrularınız, bizim de yavrularımız var. Kardeşlerim, çocuklarınız ölmesin, bizimkiler de ölmesin. Onları çağırın” diye bağırdı.

ESKİŞEHİR

ŞEHİT ASTSUBAY HASAN ÖNAL ESKİŞEHİR'DE TOPRAĞA VERİLDİ

CENAZE TÖRENİNDEN KARELER

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'na terör örgütünce düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş Hasan Önal'ın cenazesi, Eskişehir'de düzenlenen askeri törenin ardından Kanlıpınar Şehitliği'nde toprağa verildi.

Haberin Devamı

Cenaze törenine, şehit Önal'ın ailesi, yakınları, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık, bazı milletvekilleri, Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet İlker ile yerel yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit Önal'ın cenazesi, Reşadiye Camisi'ne gelişinde alkışlarla karşılandı. Ellerinde Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez”, “Hepimiz Hasan'ız, PKK'yı yeneriz”, “Şehidim, hakkını helal et bize” sloganları attılar.

Cumhurbaşkanı Gül, Eskişehir'de ilk olarak Valilik binasına gelerek, burada yetkililerden kısa süre bilgi aldı.

Haberin Devamı

Daha sonra Gül ve beraberindekiler cenaze namazının kılınacağı Reşadiye Camisi'ne geçerek, şehit Astsubay Çavuş Önal'ın yakınlarına baş sağlığı dilediler.

Eskişehir Müftüsü Dr. Ahmet Akın, cenaze namazını kıldırmadan önce, Türk milletinin tarihte herkese insanlığı, medeniyeti, sevgiyi ve muhabbeti öğreten bir millet olduğunu belirterek, “Ülkemizin kardeşliğini, birliğini bozmak isteyenlere fırsat vermeyelim” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Maliye Bakanı Unakıtan ve şehidin ailesi saf tutarak cenaze namazını kıldılar.

Namazın ardından şehidin cenazesi top arabasına konarak Müftülük Sokağı'nın başına kadar götürüldü. Bu sırada şehidin ailesi ve Cumhurbaşkanı Gül ile diğer yetkililer top arabasının ardından yürüdü. Şehidin cenazesi burada ambulansa alınarak, toprağa verileceği Kanlıpınar Şehitliği'ne götürüldü.

Haberin Devamı

İZMİR

ŞEHİT EGEMEN YILDIZ'A HÜZÜNLÜ VEDA

ŞEHİDİN CENAZESİNDEN KARELER

Şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Egemen Yıldız'ın cenazesi, İzmir'in Gaziemir ilçesine bağlı Sarnıç beldesindeki evinin önünden gözyaşlarıyla uğurlandı.

Şehit uzman çavuş Yıldız'ın beldedeki evinin önünde toplanan binlerce vatandaş İstiklal Marşı okudu ve sloganlarla terör örgütünü lanetledi. Askeri araçla evin önüne getirilen oğlunun Türk Bayrağına sarılı tabutuna sarılmak isteyen Fikriye Yıldız, bu sırada baygınlık geçirdi. Sağlık ekipleri, Yıldız'a müdahalede bulundu.

Şehit Uzman Çavuşun babası Mahmut Yıldız ile kız kardeşi Ödül Yıldız'ın son derece üzgün oldukları ve ağladıkları gözlendi.

Evin önünde okunan duaların ardından şehit uzman çavuşun cenazesi, Bostanlı Beşikçioğlu Camisi'ne götürüldü.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Egemen Yıldız'ın Türk Silahlı Kuvvetlerinde 3,5 yıldır görev yaptığı belirtildi. Denizli'deki görev yerinden bir süre önce Hakkari'ye tayin olan Şehit Yıldız'ın ailesiyle son olarak Ramazan Bayramı'nda görüştüğü ve ardından birliğine döndüğü bildirildi.

ERZURUM

ŞEHİT CAHİT YILDIRIM TOPRAĞA VERİLDİ

ŞEHİDİN CENAZESİNDEN KARELER

Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'na düzenlenen saldırıda şehit olan uzman çavuş Cahit Yıldırım, Erzurum'da düzenlenen törenle toprağa verildi.

Cumhuriyet Caddesi'ndeki Lalapaşa Camisi avlusunda kılınan cenaze namazına, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, MHP Erzurum Milletvekili Zeki Ertugay, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Tevfik Özkılıç, 4. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Osman Ünlü, Jandarma Bölge Komutanı Tunay Bilge, Erzurum Müftüsü Yakup Arslan, eski Erzurum müftülerinden Yaşar İşcan, Yıldırım'ın ailesi yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze namazı öncesinde konuşan Erzurum Müftüsü Yakup Arslan, Allah yolunda, mukaddes değerler için canını feda eden değerli insanlara şehit ismi verildiğini belirterek, “Cenab-ı Allah (onlara ölü demeyiniz) diye uyarıyor. Onların Allah katında ayrı bir yeri ve makamı olduklarını ayetlerde öğreniyoruz” dedi.

“Bugün yüreğimiz yanarak değerli bir vatan evladımızın, şehit bir Mehmedimizin cenaze namazını kılıp ebedi istirahatgahına uğurlayacağız” diyen Arslan, şunları kaydetti:

“Peygamberimiz şehitlik mertebesine adeta imrenmiyor ve (Allah yolunda şehit olup tekrar dünyaya gelip tekrar şehit olmayı isterdim) diyerek, bu mertebenin ne kadar önemli bir mertebe olduğunu bildiriyor. Bugün ortaya konulan bu manzara bunu daha iyi gösteriyor. Allah bir daha böyle acıları bizlere yaşatmasın. Gençlerimizi ve cümlemizi korusun.”

“ÜZÜLME, BİTİRMEK İSTEDİĞİN DAVAYI BİTİRECEK MİLLETİN VE ORDUN VAR”

Eski Erzurum müftülerinden Yaşar İşcan ise “Mutlu ol! Seni bize yakışır gururla, kabrine götüreceğiz. Allah'ın rahmetine tevdi edeceğiz. Gözün geride kalmasın. Bitirmek istediğin davayı bitiremedim diye üzülme. Onu bitirecek milletin ve ordun var” diye konuştu.
Erzurum Emniyet Müdürü Kamil Çolak da, cenaze namazı öncesinde, 28 aydır Erzurum'da görev yaptığını belirterek, “Size yakışan neyse onu yapmanızı istiyorum. Birilerinin tuzağına düşmemenizi istiyorum. Cenazemizin defninden sonra gerekli duyarlılığı göstereceğinize eminim” dedi.

Ardından eski Erzurum müftülerinden Yaşar İşcan, cenaze namazını kıldırdı.

Cenaze töreni sırasında Yıldırım'ın babası Nurettin Yıldırım, eşi Nur ile çocukları Senasu, Nazlıcan ve Furkan gözyaşlarını tutamadılar.
Yıldırım'ın eşi Nur Yıldırım'ın, güçlükle ayakta durduğu gözlendi.

Şehit Yıldırım'ın cenazesi daha sonra, omuzlarda cenaze arabasına konularak, kalabalık bir grup eşliğinde Karskapı Şehitliği'ne götürüldü.
Cenazenin şehitliğe götürülüşü sırasında vatandaşlar yolda sık sık durarak saygı duruşunda bulunup, terör örgütü aleyhine sloganlar attılar.
Şehit Yıldırım'ın kızı Senasu Yıldırım'ın “baba” diyerek ağlaması cenazeye katılanları duygulandırırken, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Tevfik Özkılıç, şehidin ailesine Yıldırım'ın resmini ve bayrak hediye etti.

Cenaze daha sonra gözyaşları arasında toprağa verildi.

Cenazenin toprağa verilmesinden sonra Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile beraberindekiler Şehit Yıldırım'ın ailesine baş sağlığı verdiler.

KOCAELİ

ŞEHİT İLHAN KÜÇÜKSOLAK TOPRAĞA VERİLDİ

ŞEHİDİN CENAZESİNDEN KARELER

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'na teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Çavuş İlhan Küçüksolak'ın cenazesi, Kocaeli'de toprağa verildi.

Şehit Piyade Çavuş İlhan Küçüksolak'ın Asker Hastanesinden alınan cenazesi önce Çayırova ilçesindeki evine, buradan da törenin yapılacağı Çoban Mustafapaşa Camisi'ne getirildi.

Şehidin annesi Kadriye, babası Kemal Küçüksolak ile kardeşleri, uzun süre tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Daha sonra, Gebze Müftüsü Muhammet Gevher tarafından cenaze namazı kıldırıldı.

Cenazenin omuzlara alınarak top arabasına taşınması sırasında, törene katılan çok sayıda vatandaş terörü lanetleyen sloganlar attı.

Şehit Piyade Çavuş İlhan Küçüksolak'ın cenazesi, top arabasındaki tören geçidinin ardından Gebze Mezarlığındaki şehitlikte toprağa verildi.

Törene, şehidin Kastamonu'dan gelen yakınları ve silah arkadaşlarının yanı sıra Kocaeli Valisi Gökhan Sözer, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Fikri Işık ve Eyüp Ayar, MHP Kocaeli Milletvekili Cumali Durmuş, Kocaeli Garnizon Komutanı Korgeneral Galip Mendi, Gölcük Tersane Komutanı Tuğamiral Nurhan Kahyaoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay İrfan Şahin, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ANTALYA

ŞEHİT ER RAMAZAN YEŞİL TOPRAĞA VERİLDİ

ŞEHİT PİYADE KOMANDO ER RAMAZAN YEŞİL'İN CENAZESİNDEN KARELER

Piyade komando er 21 yaşındaki Ramazan Yeşil'in cenazesi, Antalya'nın Serik İlçesi Zırlankaya Köyü'nde toprağa verildi. Serik İlçe Jandarma Komutanlığı kayıtlarına göre ilçenin 18'inci şehidi olan Yeşil'i, Türk bayrağı açıp fotoğraflarını göğüslerine takan 10 bini aşkın kişi son yolculuğuna uğurladı. Yakınlarının yardımıyla güçlükle ayakta duran anne Havana Yeşil, “Gitti Ramazan'ım, yavrum” diye gözyaşı döktü.

Antalya Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Serikli işadamı Mithat Yılmaz, dini törenin yapılacağı Merkez Camisi'nin önüne yanaştırdığı bir minibüsten halka 20 bin Türk bayrağı dağıttırdı. ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ‘Kahrolsun PKK’, ‘Apo'nun itleri durduramaz bizleri’, ‘Meclis'te PKK istemiyoruz’, ‘Aktütün PKK'ya mezar olacak’, ‘PKK şaşırma sabrımızı taşırma’ ve ‘Irak'a gireriz Türk bayrağı dikeriz’ sloganları atan vatandaşların arasında ellerinde bayrak, göğüslerinde Ramazan Yeşil'in fotoğraflarının takılı olduğu şalvarlı köylü kadınlar ve küçük çocuklar da dikkat çekti. Alanda Atatürk posteri ve ‘Terörle Mücadele kanunu ya çıkacak, ya çıkacak’ yazan pankart açıldı.

ADANA

ŞEHİT ER OZAN ONUR İLGEN TOPRAĞA VERİLDİ

CENAZE TÖRENİNDEN KARELER

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün  Jandarma Sınır Karakolu'na teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Uzman  Çavuş Ozan Onur İlgen'in cenazesi, Adana'da toprağa verildi.

Şehit Uzman Çavuş Ozan Onur İlgen'in Asker Hastanesinden alınan cenazesi  önce evine, buradan da törenin yapılacağı Sabancı  Merkez Camisi'ne getirildi.

Şehidin annesi Deniz Vilson ile Süleyman Demirel Üniversitesi Orman  Mühendisliği bölümünde öğrenim gören kız kardeşi Sevcan ve babası Ata İlgen, uzun  süre tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Şehidin İncirlik Üssünden emekli olduğu belirtilen üvey babası Robert  Vilson da acılı anneyi teskin etmeye çalıştı.

Daha sonra, Adana Müftüsü Mehmet Barış tarafından cenaze namazı  kıldırıldı.
Cenazenin omuzlara alınarak top arabasına taşınması sırasında, törene  katılan çok sayıda vatandaş terörü lanetleyen sloganlar attı.

Şehit Uzman Çavuş Ozan Onur İlgen'in cenazesi, top arabasındaki tören  geçidinin ardından Asri Mezarlık'taki şehitlikte toprağa verildi.

Törene, şehidin yakınları ve silah arkadaşlarının yanı sıra Adana Valisi  İlhan Atış, AK Parti Adana Milletvekili Vahit Kirişçi, CHP Adana
Milletvekili  Hulusi Güvel, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Lapanta ve çok sayıda  vatandaş katıldı.

Şehit Uzman Çavuş İlgen'in 3 yıl önce üniversite sınavında jeoloji  mühendisliğini kazandığı, ancak üniversiteye gitmeyerek askerliği tercih ettiği,  bir ay önce ise Giresun'dan yeni görev yeri Hakkari'ye tayinin çıktığı  öğrenildi.

İSTANBUL

ŞEHİT ER ÇAĞLAR MENGÜ VE ŞEHİT ER OKTAY KARAKALE TOPRAĞA VERİLDİ

ÇAĞLAR MENGÜ VE OKTAY KARAKALE'NİN CENAZE TÖRENİNDEN KARELER

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'na yönelik terör saldırısında şehit olan jandarma erler Çağlar Mengü ve Oktar Karakelle'nin cenazeleri İstanbul'da düzenlenen askeri törenle toprağa verildi.

Şehit Mengü (20) ve Karakelle (20) için Maltepe'deki Yusuf Ziya Üçüncü Camisi'nde öğle vakti tören düzenlendi. Şehitlerin Türk bayrağına sarılı cenazeleri cami avlusuna getirildiği sırada katılımcılar tarafından İstiklal Marşı okundu ve tekbir getirildi. Vatandaşlar

“Şehitler ölmez, vatan bölünmez” ve “Türkiye” sloganları attı.

Şehit jandarma er Çağlar Mengü'nün babası Azimet Mengü ile Oktay Karakelle'nin babası Hüsamettin Karakelle, cami avlusunda taziyeleri kabul etti.

Oktay Karakelle'nin amcası Mustafa Karakelle, gözyaşları içinde “Sabrımızı taşırdılar” diye bağırdı.

Çağlar Mengü'nün teyzesi Derya Zengin de 11 yaşındaki oğlu Kaan ile birlikte Mengü'nün tabutuna sarılarak bir süre ağladı.
Kaan Zengin, “Çağlar ağabey nereye gittin? Geri gel, bizi bırakma” dedi.

Çağlar Mengü'nün rahatsız olduğu için ambulansta bekletilen annesi Nuriye Mengü, namaz öncesi gelerek son kez oğlunun tabutuna sarıldı. Bir süre “Yavrum” diyerek tabutu okşayarak ağlayan anne Mengü, daha sonra fenalık geçirdi. Mengü, sağlık ekiplerince getirilen sedyeye konularak, cami avlusundan çıkarıldı.

Daha sonra şehitler için Kartal Müftüsü Mehmet Çabuk ve Maltepe Müftüsü Mürsel Öztürk tarafından cenaze namazı kıldırıldı.
Namaz öncesi konuşan Mürsel Öztürk, peygamberlik makamından sonra en yüksek makamın şehitlik olduğunu belirterek, Çağlar Mengü ve Oktay Karakelle'nin bu makama ulaştığını söyledi.

Şehitlerin kendilerinden dua beklediğini ifade eden Öztürk, “Onları, inşallah cennete uğurluyoruz” dedi.
Şehitler için helallik isteyen Öztürk, ardından dua okudu.

TEPKİ SLOGANLARI

Bu arada, Türk Bayrakları ile cenaze törenine katılan vatandaşlar, “Meclis'te PKK istemiyoruz” ve “Kahrolsun PKK” şeklinde slogan attı.
Şehitlerin cenazeleri, yağmur altında kılınan cenaze namazının ardından askerler tarafından omuzlarda taşınarak, top arabasına konuldu.
Törene katılanlar ve şehit yakınları, top arabasının arkasında kortej oluşturarak bir süre yürüdü.

Çok geniş katılımın olduğu cenaze töreninde, “Her Türk asker doğar” ve “Askere uzanan eller kırılsın” şeklinde de slogan attı.
Cenazeler daha sonra, top arabasından alınarak askeri cenaze araçlarına nakledildi. Burada oluşturulan kortejin önünden geçen cenazeler, daha sonra toprağa verilecekleri mezarlıklara doğru yola çıkarıldı.

Şehit Jandarma er Çağlar Mengü'nün cenazesi Karacaahmet Mezarlığı'nda, şehit Jandarma er Oktay Karakelle'nin cenazesi de gözyaşları arasında Kartal Soğanlık Mezarlığı'nda toprağa verildi.

GENİŞ KATILIM

Cenaze töreninde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve 1. Ordu Komutanlığı adına gönderilen çelenkler yer aldı.
Cenaze törenine, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış, CHP Genel Sekreter Yardımcıları Mehmet Sevigen ve Algan Hacaloğlu, bazı milletvekilleri, İstanbul Valisi Muammer Güler, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ergin Saygun, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Feyyaz Öğütçü, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Maltepe Belediye Başkanı Fikri Köse ve Kartal Belediye Başkanı Arif Dağlar'ın da aralarında bulunuğu belediye başkanları, şehitlerin aileleri, yakınları ve kalabalık vatandaş topluluğu katıldı.

KIRIKKALE

ŞEHİT HASAN AYGÖR TOPRAĞA VERİLDİ

CENAZE TÖRENİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'na terör örgütünce düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Hasan Aygör'ün cenazesi, Kırıkkale'nin Keskin ilçesi Armutlu köyünde toprağa verildi.

Cenaze törenine, şehit Aygör'ün ailesi, yakınları, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ile çok sayıda vatandaş katıldı. Törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Şehit Aygör'ün cenaze namazı, çevre köylerden gelen vatandaşların da katılımıyla köy meydanında kılındı. Namazının ardından şehidin cenazesi askerlerin omuzunda köy mezarlığına getirildi.

Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” şeklinde slogan attı.

Başbakan Erdoğan, bakanlar ve kuvvet komutanları, şehidin yakınlarına başsağlığı diledi.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Hasan Aygör, köy mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

CENAZEDEN NOTLAR
Şehit Aygör'ün cenazesi Kırıkkale'deki Çallıöz mahallesindeki evinden ambulans içinde uzun araç konvoyuyla köyüne getirildi. Cenazenin ambulanstan indirilmesi sırasında şehit Aygör'ün yakınları fenalık geçirdi.

Cenaze, tören alanına getirilirken, Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar, terör örgütünü lanetleyen ve Mehmetçiği destekleyen slogan attı.
Tören alanına gelen Aygör'ün ailesi, Türk bayrağına sarılı tabutun başında uzun süre gözyaşı döktü.
Şehidin cenazesi köy mezarlığında toprağa verildikten sonra mezar başında askerler saygı atışında bulundu.

OSMANİYE

'Oğlum nasıl sığdın o tabuta'  

Aktütün Karakolu şehitlerinden Osmaniyeli piyade uzman çavuş 30 yaşındaki Selçuk Can, memleketi Osmaniye'nin Düziçi İlçesi'nde 10 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi.Cenaze töreninde anne 50 yaşındaki Ayşe Can, oğlunun tabutuna sarılırken, "Oğlum bu tabuta sığmaz. Ona özel tabut yaptırın. Oğlum boylu postluydun. Nasıl sığdın bu tabuta?" diyerek ağıt yaktı.

ŞEHİDİN CENAZE TÖRENİNDEN KARELER 

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nin Irak sınırındaki Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'na terör örgütü PKK tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan Selçuk Can için memleketi Osmaniye'nin Düziçi İlçesi'nde tören düzenlendi. Törene Osmaniye Valisi Zübeyir Kemelek, AKP'li Osmaniye milletvekili Mehmet Kastal, MHP'li Osmaniye milletvekili  Hakan Coşkun, Gaziantep 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Şendoğan Karakuş, Osmaniye Emniyet Müdürü Halil Yılmaz ile yaklaşık 10 bin kişi katıldı.  

Cenaze töreninde oğlunun tabutuna sarılan anne 50 yaşındaki Ayşe Can, "Oğlum bu tabuta sığmaz. Ona özel tabut yaptırın. Oğlum boylu postluydun. Nasıl sığdın bu tabuta?" diyerek ağıt yaktı. Şehidin annesiyle aynı adı taşıyan eşi Ayşe Can ise ayakta durmakta zorluk çekti. Şehit babası emekli öğretmen İbrahim Can ise tören hazırlıkları sırasında baygınlık geçirdi. Sağlık ekiplerinin müdahale ettiği baba Can,  oğlunun cenaze namazında saf tutamadı. Törenin ardından anne ve baba ambulansla mezarlığa götürüldü. Binlerce Osmaniyeli'nin teröre lanet sloganları attığı 4 kilometrelik kortej sonrası şehidin cenazesi Çamiçi Şehitliği'nde toprağa verildi.

MERSİN

ÖZ ANNE İLE ÜVEY ANNE OMUZ OMUZA AĞIT YAKTI 

ONBAŞI RASİM ESER'E BÖYLE VEDA EDİLDİ

Aktütün Karakolu şehitlerinden Silifkeli 22 yaşındaki uzman onbaşı Rasim Eser memleketinde son yolculuğuna uğurlandı.  Şehidin cenazesi Mersin'in Silifke İlçesi'ne bağlı Atayurt Beldesi'ndeki babaocağına son kez getirildi.  Bu sırada şehidin üvey annesi 55 yaşındaki Ümmühan Eser ile öz annesi İslim Eser diğer çocuklarıyla birlikte "Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganı attı. Şehit Eser için Silikfe Merkez Alaaddin Camii'nde tören düzenlendi. Şehit Rasim Eser'in doğduğunda amcası olan Ahmet ile eşi Ümmühan Eser çiftine çocuğu olmadığı için evlatlık verildiği anlaşıldı. Eltisinin çocuğunu oğlu gibi büyüten Ümmühan Eser törende şehidin öz annesi İslim Eser ile birlikte ağıt yaktı.

SİİRT

ŞEHİT ER DAVUT İLBAŞ TOPRAĞA VERİLDİ

ŞEHİT ERİN CENAZESİNDEN KARELER

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Aktütün Sınır Karakolu'na terör örgütünce düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Er Davut İlbaş'ın cenazesi, Siirt'te toprağa verildi.

Şehit Piyade Er İlbaş'ın cenazesi, dün akşam helikopterle Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığına getirilerek, morga konuldu. Sabah saatlerinde morgtan alınan İlbaş'ın cenazesi, Merkez Carşı Camisi'ne getirildi.

Burada düzenlenen törene, şehidin ailesi, yakınları, Siirt Valisi Necati Şentürk, 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Özhan Ayaş, Belediye Başkanı Mervan Gül ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende, Topçu Yüzbaşı Bayram Bozkurt tarafından şehidin öz geçmişi okunduktan sonra cenaze namazı kılındı. Tören sıranda şehidin babası Süleyman İlbaş ve daha önce Şırnak'ta askerlik yaptığı öğrenilen ağabeyi Ahmet İlbaş'ı, Vali Şentürk ile 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ayaş teskin etmeye çalıştı.

Vali Şentürk, şehidin babası Süleyman İlbaş'a, “Bir evladını kaybettin ama artık bu gün bir milyon Mehmetçik senin evladındır” dedi.
Şehit Er İlbaş'ın cenazesi, bayraklı kortej eşliğinde Aydınlar yolu üzerinde bulunan Zevye Mezarlığı'na götürüldü. Cenazeye katılanlar, mezarlığa kadar “Türk-Kürt Kardeştir”, “Kahrolsun PKK” ve “Şehitler Ölmez” sloganları atarak yürüdü.
İlbaş'ın cenazesi, saygı atışının ardından defnedildi.

Mezarlıkta şehidin annesi Dere ve eşi Asime İlbaş ağıtlar yakarken, yakınları acılı kadınları teskin etmeye çalıştı. Şehidin rahatsızlanan bazı yakınları hastaneye kaldırıldı.

DİYARBAKIR

ŞEHİT ER HAKKI ARAN TOPRAĞA VERİLDİ

ŞEHİT ER HAKKI ARAN'IN CENAZESİNDEN KARELER

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki çatışmada şehit olan Jandarma Er Hakkı Aran, Diyarbakır'ın Bağıvar Beldesi'nde toprağa verildi.

Aktütün Jandarma Sınır Bölüğüne teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Er Aran'ın cenazesi, akşam saatlerinde helikopterle Diyarbakır'ın Bağıvar Beldesi'ne getirildi.

Burada askeri yetkililer ve şehidin yakınları tarafından alınan cenaze, Bağıvar Mezarlığı'nda kılınan namazın ardından toprağa verildi. Mezarlıkta, şehidin annesi Zekiye Aran, ağıtlar yakarak, üzüntüsünü dile getirdi.

Dün çatışma haberinin ardından Hakkari'ye giderek, şehit olan oğlunun cenazesiyle birlikte Diyarbakır'a dönen baba Mehmet Aran'ı ise Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Bekir Kalyoncu teselli etmeye çalıştı.

 
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!