'Şehitlerimize sahip çıkın'

Güncelleme Tarihi:

Şehitlerimize sahip çıkın
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2009 15:50

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cuma namazını Emirgan Camii'nde kıldıktan sonra Çınaraltı Çay Bahçesi'nde oturarak vatandaşlarla sohbet etti. Gül'ün yanına gelen Şerife Yıldırım adlı bir kadın, "Ne olur şehitlerimize sahip çıkın. Şehit ailelerine sahip çıkın. Ne olur onların kemiklerini sızlatmayın, ne olur'' dedi.

Haberin Devamı

GÜL'ÜN VATANDAŞLARLA SOHBETİNDEN RENKLİ KARELER

 

İstanbul'da bulunan ve kaldığı Tarabya'daki Huber Köşkü'nde temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Abdullan Gül, Cuma namazı için saat 12.00 sıralarında köşkten ayrıldı. Namaz için Emirgan Camii'ne gelen Gül'e, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı ve İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da eşlik etti.

 

CUMHURBAŞKANI GÜL ŞAİRLERİN MEKANINDA

 

Namaz çıkışında vatandaşın yoğun ilgisiyle karşılaşan Cumhurbaşkanı Gül, vatandaşlarla tek tek el sıkıştıktan sonra, havanın da güzel olmasıyla Emirgan'deki Çınaraltı Çay Bahçesinde oturarak vatandaşlarla çay içip, sohbet etti.

 

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI GÜL'E ŞEHİT SİTEMİ

 

Cumhurbaşkanı Gül'ün yanına gelen Şerife Yıldırım adlı bir vatandaş, "Ne olur şehitlerimize sahip çıkın. Şehit ailelerine sahip çıkın. Ne olur onların kemiklerini sızlatmayın, ne olur. Ben yalnız yaşıyorum. Hep onlara ağlıyorum, sayın cumhurbaşkanım ben de anneyim çünkü" dedi.

 

Yaşlı kadını yanına oturtan Cumhurbaşkanı Gül, "Biz her zaman onların yanındayız. Ben de sık sık köşke davet ederek sorunlarını dinliyorum" diye konuştu.

 

Şerife Yıldırım, bu kez de hazine arazisi içinde yer alan Reşitpaşa'daki evinin yıkılacağını söyleyip, Cumhurbaşkanı Gül'den yardım istedi. Yıldırım, kendisini Sarıyer Kaymakamı'na yönlendiren Cumhurbaşkanı Gül'e bu kez de, "Keşke herşey sizin elinizde olsa sayın Cumhurbaşkanım" dedi.

 

MUHTARIN MÜHRÜ OLMADAN CUMHURBAŞKANI OLUNMAZ

 

Emirgan'da 25 yıl muhtarlık yapmış doğma büyüme Emirganlı 81 yaşındaki Baki Kızgınkaya'yla da sohbet eden Gül, "Muhtarlık önemli bir makam. İlk mühür sizin elinizde. Siz mühür vurmazsanız ne milletvekili olur, ne başbakan ne de cumhurbaşkanı olur" dedi. Kızgınkaya da Gül'e, "O mührün de kıymetini bilmek lazım Sayın Cumhurbaşkanım" karşılığını verdi.

 

Haberin Devamı

FUTBOL SOHBETİ

 

Emirgan Muhtarı Baki Kızgınkaya, Cumhurbaşkanı Gül'e sürekli papyon taktığı ancak bugün kravat taktığını söyledi. Siyah beyaz renkteki kravatını Cumhurbaşkanı Gül'e gösteren Kızgınkaya, "Ben Galatasaralıyım ama bugün Beşiktaşlı oldum" dedi. Cumhurbaşkanı Gül, Kızgınkaya'nın kravatını çevredekilere gösterdi.

 

BURNUNU KARIŞTIRAN ŞAİRİN HİKAYESİ

 

Cumhurbaşkanı'nın masasına davet edilen 82 yaşındaki Mahide Özvarnalı da eski Emirgan'ı ve ilginç hatıralarını anlattı. En yaşlı Emirganlı sıfatıyla Özvarnalı, Gül'e ünlü şair Yahya Kemal'le ilgili bir anısını anlattı. Yahya Kemal'i bir gün sahilde eli burnunda gördüğünü, 'burnunu karıştırıyor' diye bağırdığını söyleyen Özvarnalı, "Öğrencileri beni uyardılar, meğerse işaret parmağını burnun üzerine koyup düşünüyormuş" dedi.

 

Haberin Devamı

Özvarnalı, kendisini sert bir şekilde uyaran Yahya Kemal'in öğrencisiyle yıllar sonra tesadüfen karşılaşmalarını da anlattı. Gül, bu ilginç hikayeyi büyük bir dikkat içinde dinledi. Emirgan'ın İstanbul'un çok özel semtlerinden biri olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, "Şarkılara, şiirlere konu olmuş bir semt. Böyle güzel bir yerde de şair olmamak mümkün değil" dedi.

 

Gül, "Talebeliğim hep İstanbul'da geçti. O zaman hepimizin en çok gelip gittiği yerler buralar. Sonra tabi zor oldu" diyerek sohbetini sürdürdü. Çay bahçesinden ayrılırken öğrencilerle de sohbet eden Gül, gençlere derslerinde başarılar diledi. Gül, çay bahçesinde yaklaşık yarım saat süren neşeli sohbetin ardından Huber Köşkü'ne geri döndü.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!