Şehitlere son veda...

Güncelleme Tarihi:

Şehitlere son veda...
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2016 14:49

Hakkari, Şırnak ve Mardin'de teröristler tarafından şehit edilen askerler son yolculuğuna uğurlandı. Giresun, Adana ve Eskişehir'de binlerce kişinin katılımıyla cenaze törenleri düzenlendi. Hani'deki hain bombalı saldırıda "Bomba" diye bağırarak arkadaşlarının hayatını kurtaran Uzman Çavuş Sezgin Burak Cantürk'ün sözlüsü Aylin Şenöz'ün "Beni de askere alın" diye feryat etmesi, cenazeye katılanları göz yaşlarına boğdu

Haberin Devamı

GİRESUN

Diyarbakır’ın Hani ilçesinde teröristler tarafından İlçe Jandarma Komutanlığı’na düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Sezgin Burak Cantürk, memleketi Giresun’un Espiye ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.



Haberin Devamı

Şehit uzman çavuş için ilçedeki Merkez Ulu Camii’de öğle namazı sonrası cenaze töreni düzenlenirken, tören alanına gelen şehidin babası Ali Cantürk taziyeleri kabul etti. Sözlüsü Aylin Şensöz’ün Giresun İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk’ten isteği ise herkesi duygulandırdı. Şensöz “Beni de asker alın, ben de şehit olmak istiyorum” feryatları yürekleri dağladı.

Şehitlere son veda...

Şehidin 3 silah arkadaşının da cenazeye geldiği öğrenilirken, baba Ali Cantürk oğlunun nizamiyedeki görevi sırasında karakola yaklaşan 2 aracı fark ederek durdurduğunu ve araçlara doğru ilerlediği sırada araçlarda bomba olduğunu anlayarak “Bomba” diyerek bağırdığını ve böylece çok sayıda can kaybının önüne geçtiğini söyledi.

Haberin Devamı

Şehitlere son veda...

Cenaze namazını İl Müftüsü Muhittin Oral kıldırırken, cenaze namazına şehidin yakınlarının yanı sıra Giresun Valisi Hasan Karahan, İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgenaral Mustafa Doğru, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ali İhsan Ersoy ile 10 binin üzerinde vatandaş katıldı. Cenaze namazı sonrasında şehit uzman çavuşun cenazesi Espiye İlçesi’nin Kayadibi köyü’ndeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

ESKİŞEHİR

Hakkari Dağlıca bölgesinde tespit edilen bölücü terör örgütü hedeflerinin ateş altına alınması sırasında meydana gelen patlama sonucu şehit olan Üsteğmen Onur İlkhan, memleketi Eskişehir'de son yolculuğuna uğurlandı.

Haberin Devamı

Şehitlere son veda...

Şehit İlkhan'ın (27) Türk bayrağına sarılı naaşı, Eskişehir Asker Hastanesi morgundan ambulansa alınarak Reşadiye Camisi bahçesine getirildi. Bu sırada Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan, şehidin naaşının üzerine Eskişehirspor atkısı bıraktı. Şehit Onur İlkhan'ın cenazesi, burada kılınan namazın ardından Kanlıpınar Şehitliği'nde toprağa verildi. Cenaze törenine, İlkhan'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Garnizon Komutan Vekili Korgeneral Nihat Kökmen, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, askeri yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze töreninin ardından bir grup vatandaş ellerinde taşıdığı Türk bayrakları ile bir süre yürüdü.

ADANA

Haberin Devamı

Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından bir eve tuzaklanan bombanın patlaması sonucu şehit olan Uzman Çavuş Kadir Demiryürek, gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehidin 19 aylık kızı Hatice Lara Demiryürek, babasının tabutunu okşayarak uğurladı.

Şehitlere son veda...

Nusaybin'de şehit olan uzman çavuş Demiryürek'in naaşı, öğle saatlerinde uçakla Adana Havalimanı'na getirildi. Şehit daha sonra cenaze aracıyla Ulubatlı Hasan Mahallesi'ndeki baba ocağına götürüldü. Burada helallik alındıktan sonra cenaze Sabancı Merkez Camii'ne getirildi. Şehidin Türk Bayrağı'na sarılı naaşı silah arkadaşlarının omuzlarında tören alanına getirildi.

Haberin Devamı

Şehidin eşi Gülcan Demiryürek, eşinin üniformasının ceketi ile tören alanına geldi. Gülcan Demiryürek, eşinin Türk Bayrağı'na sarılı tabutuna sarılıp öptü. Gözü yaşlı eş, güçlükle ayakta durabildi. Bu arada şehidin 19 aylık kız bebeği Hatice Lara Demiryürek de bir yakınının kucağında şehidin naaşının başına getirildi. Minik Demiryürek, babasının tabutunu severek onu son yolculuğuna uğurladı. Şehidin naaşının başına gelerek ağıtlar yakan anne Hatice Demiryürek, "Her gün televizyonda şehit haberleri izliyor, bu acıya aileler nasıl dayanıyor diyordum. Bir gün kendi başıma geleceğini hiç düşünmedim. Televizyonda izlediğim benim başıma da geldi. Yaktılar bizi oğlum sana nasıl kıydılar" diye şehit oğlunun tabutunun başında duran fotoğrafını öptü. Şehidin diğer yakınları da tabuta sarılıp gözyaşı dökerken, silah arkadaşları da yalnız bırakmadı. Şehit Uzman Çavuş'un cenaze namazını Adana İl Müftüsü Arif Gökçe kıldırdı. Törene, Adana Valisi Mustafa Büyük, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, AK Parti Eski Adana Milletvekili Ziyaattin Yağcı, AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni, CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, Adana İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, çok sayıda komutan ve müdür katıldı. Şehidin naaşı namazın ardından silah arkadaşlarının omzunda top arabasına taşındı. Şehidin naaşı daha sonra toprağa verilmek üzere Asri Mezarlık'taki şehitliğe götürüldü.

MERSİN 

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde şehit olan Uzman Çavuş Halis Uysal da, memleketi Mersin'in Anamur ilçesinde binlerce kişinin katıldığı tören eşliğinde, gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehit Uysal’ın Türk Bayrağı'na sarılı tabutu, önce Anamur ilçesi Emir Şah Mahallesi’ndeki baba evine, ardından törenin yapılacağı Terminal Camii'ne getirildi.

Şehitlere son veda...

Törende, “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Kahrolsun PKK” sloganları atıldı. Şehidin babası Muzaffer Uysal, “Hısım ve akrabalarıma söylüyorum kesinlikle ağlamayacaksınız. Bayrak gibi dimdik olacaksınız. Yıkılmayacağız çapulculara fırsat vermeyeceğiz. İlk evladım ilk. Hakkınızı lütfen helal ediniz. Şehit oldu benim oğlum. Benim oğlum gitmezse, onun oğlu gitmezse burada analarımız, bacılarımız nasıl rahat yatacak. Ben anamı 25 gün önce kaybettim. Kadın anam bizden çok seviyormuş Yaradanımın da takdiri böyleymiş takdir ile yazılan bozulmaz. Vatan sağ olsun şehit oldu benim oğlum şehit” dedi.
Anne Fatma Uysal ise "Yavrum" diye gözyaşı döktü. Nişanlısı Fatma Karaçelik, “Ölmedi Halilim ölmedi. Onun izinden gideceğim. Dua edin aşkıma dua edin” diyerek ağladı. Kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı, Emir Şah mahalle mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!