Şehitler son yolculuklarına uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Şehitler son yolculuklarına uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2012 00:00

Hakkari’nin Şemdinli ilçesi Bağlar ve Zorgeçit köyleri arasında teröristlerce yola döşenen mayınların art arda patlamasının ardından çıkan çatışmada şehit olan askerler son yolculuklarına uğurlandı.

Haberin Devamı

OSMANCIK’TA 10 BİN KİŞİ ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞU SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI

Şehitler son yolculuklarına uğurlandı

Şemdinli'de şehit olan 24 yaşındaki Uzman Çavuş Soner Özdemir, memleketi Çorum’un Osmancık ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehit Uzman Çavuş Soner Özdemir’in bu sabah Osmancık Devlet Hastanesi morgundan alınan Türk bayrağına sarılı naaşı, önce Kuzhayat köyündeki babaevine getirildi. Burada yakınları ve komşularından helallik alındıktan sonra cenaze askeri törenin yapılacağı Kuzhayat Köyü Camisi önüne götürüldü. Vali Sabri Başköy, AK Parti Çorum milletvekilleri Cahit Bağcı ile Murat Yıldırım, CHP Çorum milletvekili Tufan Köse, CHP İstanbul milletvekili İhsan Özkes, Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Özkara, Çorum Garnizon Komutanı Jandarma Albay Hakan Saraç, protokol üyeleri ile yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı cenaze töreninde teröre lanet okundu.

Haberin Devamı

BABASI AYAKTA ZOR DURDU, NÖBET TUTAN ASKER FENALAŞTI / Foto Galeri

ŞEHİDE SON VEDA / WEB TV

NÖBET TUTAN ASKER FENALAŞTI

Çiftçilikle geçimini sağlayan 5 çocuk babası Şemşit Özdemir (63) ile kadın subayların kolları arasında teselli bulan anne Ayşe Özdemir (61), cenaze töreninde güçlükle ayakta durabildi. Taziyeleri kabul eden anne ve baba gözyaşlarına boğuldu. Anne şehit Özdemir'e, 'Allahım oğluma Peygamber sancağının altında yer ver' diye dua etti. Şehidin kız kardeşi Arzu Özdemir ise, 'Kardeşim kınalı Soner oldu, biz onu Peygamberimizin yanına uğurladık' diye ağıt yaktı. Öte yandan şehidin kardeşi Ergül Özdemir, törene şehit askerin üniformasıyla katılarak, boynuna Türk bayrağı astı. Şehidin erkek kardeşleri törene katılan komutanlar ve milletvekilleri tarafından sarılarak teselli edildi, baba Şemsettin Özdemir tören boyunca ayakta durmakta zorluk çekti.

Binlerce kişi "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK" sloganları attı. Ressam olmak isteyen ancak ailesinin ekonomik durumu nedeniyle eğitimine devam edemeyen şehit Uzman Çavuş Soner Özdemir’in cami önündeki naaşı başında nöbet tutan askerlerden biri baygınlık geçirdi. Diğer askerler ve sağlık görevlilerinin müdahale ettiği askerin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Cuma namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra şehit Uzman Çavuş Soner Özdemir, gözyaşları arasında aile kabristanlığında toprağa verildi.

Haberin Devamı

YOZGAT'TA ŞEHİT ANASI 'AĞLAMAYIN' DİYE HAYKIRDI

Şehitler son yolculuklarına uğurlandı
Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Bağlar ile Zorgeçit köylerinde çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Erbaş İbrahim Yıldız, memleketi Yerköy'de toprağa verildi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Vali Abdulkadir Yazıcı, cenaze töreni öncesi Karaşar Mahallesi'ndeki şehidin baba evine giderek, şehidin babası Halil Yıldız ve yakınlarına baş sağlığı diledi.

Cuma namazından sonra Yerköy İstasyon Meydanı'nda kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı Yerköy Şehitliği'ne götürüldü.

Kadın subayların tören boyunca elinden tuttuğu şehidin annesi Sema Yıldız, törene gelenleri “ağlamayın” diye uyardı. Şehidin kardeşi Faik Yıldız'ı da arkadaşları teskin etti.

Haberin Devamı

Cenaze töreni sırasında vatandaşlar, terör örgütüne tepki gösteren sloganlar attı. Törene katılan bir grup kadın da ellerindeki bayraklarla terör örgütüne tepki gösterdi.

Törene şehidin ailesi ve yakınları ile Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Vali Abdulkadir Yazıcı, AK Parti Yozgat Milletvekilleri Yusuf Başer ve Ertuğrul Soysal, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Namık Boran, Kırıkkale Mühimmat Komutanı Tuğgeneral Selçuk Bayraktar, Yozgat İl Jandarma Komutanı Albay Recep Yalçınkaya, İl Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz, askeri ve sivil erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Haberin Devamı

7 AYLIK HAMİLE EŞİ AYAKTA ZOR DURDU

Şehit oastsubay Hüseyin Çetin, memleketi Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde toprağa verildi.

Şehitler son yolculuklarına uğurlandı
Şehit Çetin'in Türk bayrağına sarılı cenazesi, eskort eşliğinde Lapseki'ye ulaştırıldı. Cenazenin getirildiği ilçenin çarşı meydanında şehit astsubay Çetin için cenaze namazı öncesi askeri tören düzenlendi.

Tören sırasında Çetin'in eşi Hayrülnisa, annesi Necmiye, babası Recep Çetin güçlükle ayakta durabildi. Bu sırada meydanda toplanan vatandaşlar, terör örgütünü lanetleyerek, “şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları attı.

Kılınan namazın ardından top arabasına konan Çetin'in cenazesi, bir süre taşındıktan sonra Şahinli köyü mezarlığında toprağa verildi.

Haberin Devamı

Törene, Çetin'in ailesi ve yakınlarının yanı sıra Çanakkale Vali Vekili Cemal Yıldızer, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, AK Parti Çanakkale milletvekilleri Mehmet Daniş, İsmail Kaşdemir, CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, Bursa Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mesut Özel, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş ile çevre ilçelerin kaymakam ve belediye başkanları, askeri ve sivil yetkililer ile vatandaşlar katıldı.

SAVAŞTEPE'DE GÖZYAŞI SEL OLDU

Balıkesirli 27 yaşındaki Piyade Komando Uzman Çavuş İsmail Zengin, baba ocağında düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı. Evlilik hazırlığı yapan şehidin nişanlısı Makbule Kartepe, Türk Bayrağı’na sarılı tabutun üzerine beyaz karanfil bırakıp, "Sen beni çiçeksiz bırakmazdın. Ben de seni bırakmayacağım" diyerek şehidin fotoğrafını bir an olsun elinden bırakmadı. Zengin ailesinin, teröristleri sevindirmemek için cenazede ağlamama kararı aldığı belirtildi.

ŞEHİDİ GÖZYAŞLARIYLA UĞURLADILAR / WEB TV

Şemdinli İlçesi’ne bağlı Bağlar ile Zorgeçit köyleri arasındaki yola, önceki gün PKK’lı teröristlerin döşediği patlayıcıların, askeri konvoyun geçişi sırasında uzaktan kumandayla infilak ettirilmesinin ardından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Çatışmada, Piyade Komanda Uzman Çavuş İsmail Zengin’in de aralarında bulunduğu 5 asker şehit düşerken, 7 asker de yaralandı. Şehit Uzman Çavuş Zengin’in cenazesi, Van’daki askeri törenin ardından Balıkesir Asker Hastanesi Morgu’na getirildi.

AİLESİ AĞLAMAMA KARARI ALDI

Şehitler son yolculuklarına uğurlandı
 

Şehit Uzman Çavuş İsmail Zengin’in Türk Bayrağı’na sarılı tabutu, hastaneden bugün alınıp askerler tarafından Savaştepe İlçesi Cumhuriyet Mahallesi’ndeki baba ocağına getirildi. Son kez baba evine gelen Şehit Uzman Çavuş Zengin için helallik alındı.

Şehidin cenazesi daha sonra, cenaze aracıyla ilçedeki Çarşı Camii yanında bulunan, cenaze namazının kılanacağı Cumhuriyet Meydanı’na getirildi.

Cenaze törenine, Balıkesir Vali Vekili Nusret Şahin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur, AK Parti Balıkesir milletvekilleri Kemal Öztaylan, Ali Aydınlıoğlu, Tülay Babuşçu, CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Turan Bulut, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Garnizon ve Okullar Komutanı Tümgeneral Fahri Kır, 9’uncu Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Haluk Şahar, Balıkesir Belediye Başkanı MHP’li İsmail Ok, askeri erkan, daire müdürleri, sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin temsilcileri, şehidin babası Rıfat Zengin, annesi Aynur Zengin, kardeşleri Çoşkun Zengin, Hakan Zengin, Pınar Zengin ile nişanlası Makbule Kartefe ve çevre ilçelerle köylerden 5 bine yakın kişi katıldı. Zengin ailesinin fertleri, teröristleri sevindirmemek için aldıkları cenazede ağlamama kararını uyguladı.

TABUTA BEYAZ KARANFİL BIRAKTI

Şehidin nişanlısı Makbule Kartefe, Türk Bayrağı’na sarılı tabuta beyaz karanfil bırakırken, "Sen beni hiçbir zaman çiçeksiz bırakmazdın. Ben de seni çiçeksiz bırakmayacağım" dedi. Kartefe, şehidin fotoğrafını biran olsun elinden bırakmadı.

Törene katılanların cami avlusuna sığmaması nedeniyle meydanda yapılan törende cenaze namazını Balıkesir Müftüsü Turgut Açari kıldırdı. Namazdan sonra Türk Bayrağı’na sarılı tabut, asker ve şehidin kardeşleri tarafından omuzlara alındı. Cenaze, Cumhuriyet Meydanı’ndan ilçe mezarlığına omuzlarda taşınırken, ’Şehitler ölmez, vatan bölünmez’, ’Kahrolsun PKK’, ’Şehidim hakkını helal et bize’ sloganları atıldı. Bu arada, tekbirler getirilirken, yol kenarında bekleyen kadınlar alkışladı. Yaklaşık 1 kilometre yüründükten sonra, şehit Uzman Çavuş Zengin, ilçe mezarlığında toprağa verildi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!