Şehitler ölmez

Güncelleme Tarihi:

Şehitler ölmez
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2007 02:00

Sivil ve silahsız bir şekilde birliklerine giderken, Elazığ-Bingöl karayolunun Bilaloğlu Mevkii’nde PKK’lılar tarafından otobüsten indirilerek kurşuna dizilen 33 şehidin anısına şehit edildikleri yerde yapılan Anıtmezar açıldı. Anıtmezar’ın 33 metre yüksekliğinde bayrak direğine Anıtkabir’den getirilen 10 metrekarelik bayrak çekildi.

MALATYA’dan birliklerine giderken, Elazığ- Bingöl karayolunun Bilaloğlu Mevkii’nde 24 Mayıs 1993 tarihinde PKK’lı teröristlerce yolları kesilen ve otobüsten indirilip kurşuna dizilerek şehit edilen 33 er için, 14 yıl sonra katledildikleri yerde Anıtmezar yapıldı. Bingöl’e 13 kilometre uzaklıkta bulunan ve ’Anıttepe’ ismi verilen yerde Türk Bayrağı şeklinde yapılan anıtın tam ortasında 33 şehit askeri simgeleyen 33 metre uzunluğundaki direğe Anıtkabir’den getirilen 10 metrekarelik dev Türk Bayrağı asıldı. ’Şehitler ölmez vatan bölünmez’ yazılı pankartının taşındığı ve yaklaşık 500 kişinin katıldığı törende bazı kişiler şehitlerin fotoğraflarını ve temsili mezarlarını cep telefonları ile görüntüledi.

14 YIL SONRA

Şehit yakınları ise 14 yıl sonra tekrar acıya büründü. Şehit aileleri çocuklarının mezarı başında ağıt yakarken, çevrede yoğun güvenlik önlemleri alındı. Güvenlik önlemi alan bazı askerlerin ise G-3 piyade tüfeğinin yanı sıra, yakın çatışmalarda kullanılan Kalaşnikof marka tüfekleri de taşıdığı dikkat çekti. Törende Bingöl Belediye Başkanı AKP’li Hacı Ketenalp, şehit ailelerine Bingöl’ün fahri hemşehrilik beratını dağıttı. Bingöl Şehit Aileleri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK) Başkanı Ziya Sözen, geçen sürede şehitlerin unutulmasına üzüldüklerini belirterek, "Onların hatıralarını yaşatmak, ayrıca ülkemiz üzerine kirli oyunlarının nasıl oynandığına dikkati çekmek için bu anıt yaptırıldı" dedi.
/images/100/0x0/55eb3850f018fbb8f8b328b0

SEZER’E ŞÜKRAN

Bingöl Valisi Vehbi Avuç da şunları söyledi: "Bu anıtın yapılmasında desteklerini bizden esirgemeyen Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Ortak tarihsel ve kültürel değerlerimizi vurgulamak yerine yapay ayrılık yaratmaya çalışanlar tarihin tozlu ve kara sayfalarında kaybolacaklardır. Devletimizin bütün kurumları ve yüce Türk ulusu ile varlığımıza kast edecek her türlü düşmana karşı uyanık ve hazır beklemeye devam ediyoruz. Aziz şehitlerimiz yattıkları yerde şunu hissetmelilerki, temiz kanlarıyla suladıkları kutsal vatan toprakları bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada en kutsal emanet olarak muhafaza edilecektir."

Hiçbirinin silahı yoktu

HALEN
Diyarbakır’da ömür boyu hapis cezasını çeken ’Parmaksız Zeki’ kod adlı Şemdin Sakık ve arkadaşları tarafından katledilen silahsız şehit askerler ve memleketleri şöyle:

İbrahim Erten (Konya), Mustafa Yılmaz (Konya), Erkan Kaçan (Konya), Mevlüt Özkan (Konya), Hilmi Şahin (Konya), Ali Arar (Konya), İlyas Uyar (Konya), Hüseyin Çelik (Denizli), Ahmet Apak (Denizli), Ercan Çobanoğlu (Denizli), Mustafa Koçanoğlu (Denizli), Baki Umutlu (Denizli), Şeref Tay (Denizli), Mehmet Öztürk (Denizli), Hasan Gültutan (Hatay), Mehmet Tura (Adana), Şenol Cansız (Samsun), Cavit Yaman (Samsun), Nihat Odabaşı (Kastamonu), Ramazan Akkaya (Kastamonu), Uğur Bozacı (İstanbul), Ünal Kalafat (İstanbul), Ahmet Aran (Manisa), Haydar Aslan (Trabzon), Murat Elibol (Çanakkale), Aydın Kuzey (Çanakkale), Adem Zongur (Kırıkkale), Musa Sarıgöz (Osmaniye), Murat Menteş (Bolu), Hikmet Özdemir (Malatya), Abdullah Kara (Antalya), Birol İrfan Askar (Afyonkarahisar), Selahattin Aysan (Isparta).
/images/100/0x0/55eb3850f018fbb8f8b328b2


33 asker anıtlaştı

HİLAL içinde yer alan 33 şehit erin temsili fotoğraflı kabirlerine aileleri tarafından memleketlerindeki mezarlarından getirilen toprak serpildi. Şehit aileleri ve törene katılanlar toplu halde şehitler için dua etti. Anıtmezarın açılış töreninde duygulu anlar yaşanırken, törene şehit 24 erin aileleri katıldı. Ayşe Kaçan, şehit oğlu Erkan Kaçan’ın mezarı başında, elinde hemşerilik beratı olduğu halde uzun süre hıçkıra hıçkıra ağladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!