Şehit üsteğmenin adı ölümsüzleşti

Güncelleme Tarihi:

Şehit üsteğmenin adı ölümsüzleşti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2012 14:29

Ordu Belediyesi, 16 Mart'ta Afganistan'da Türk helikopterinin düşmesi sonucu şehit olan Üsteğmen Okan Melikoğlu'nun adını, Kumbaşı Mahallesi'nde bir caddeye verdi.

Kumbaşı Mahallesi'nde, şehidin adının yazılı olduğu tabelanın asılması için, şehit yakınları ile Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun ve belediye personeli bir araya geldi.

“Şehit Üsteğmen Okan Melikoğlu Caddesi” yazan tabela, Torun ve şehidin babası Halis Melikoğlu tarafından caddeye asıldı.

Burada konuşma yapan Seyit Torun, kentteki tüm parklara şehit isimlerini verdiklerini ve şehit isimlerinin bu tarz yerlerde anıldığını belirtti.

“Şehit Üsteğmen Okan Melikoğlu Caddesi” ismi için özel izin alındığını ifade eden Torun, “Biz daha çok yaptığımız parklara şehitlerimizin ismini veriyoruz. Onların anılarını orada canlandırıyoruz. Onlar bizim yüreğimizde ebediyen yaşayacaklar. Ama bir şekilde onları anmak için geçmişte mecliste böyle bir karar almıştık. Bu cadde, Cezaevi Caddesi'ydi. Şehidimizin yaşadığı caddeydi. Bu cadde onun ismiyle anılacak. Bu da bizim için son derece gurur verici bir olay” dedi.
Bahçelievler Mahallesi Tayfun Gürsoy Parkı'nda bir şehitlik anıtı yapılacağını dile getiren Torun, “Tayfun Gürsoy Parkı'nda bir şehitlik anıtı projelendiriyoruz. Bu konuda çalışmalar başladı. İnşallah önümüzdeki günlerde şehitlerimizin anısını ve isimlerini yaşatmak amacıyla orada anıt olacak” diye konuştu.
Başkan Torun, Afyonkarahisar'da mühimmat deposundaki patlamada şehit olan Uzman Çavuş Cüneyt Akkuş'un isminin de yapımı devam eden parklardan birine verileceğini söyledi.

Şehidin babası Halis Melikoğlu ise, “Çocuğumuzu kaybettik. Ama hiç olmazsa yıllarca onun ismini yaşatacak cadde ismi oldu. 'Şehit Üsteğmen Okan Melikoğlu' hatırlandıkça çok mutlu olacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!