Şehit savcı anıldı: Özlüyoruz

Güncelleme Tarihi:

Şehit savcı anıldı: Özlüyoruz
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2017 23:15

İSTANBUL Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, şehit edilişinin ikinci yılında Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda ve mezarı başında anıldı.

Haberin Devamı

Adliyedeki törene Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Hadi Salihoğlu, diğer adliyelerin başsavcıları, hâkimler, savcılar ve adliye personeli katıldı. Şehidin babası Hakkı Kiraz da törendeydi. Adliyeye Kiraz’ın dev fotoğrafı ve Türk bayrağı asıldı. Törenin ardından şehit Kiraz’ın adliyenin 6’ncı katındaki odası ziyaret edildi. Odada okunan Kuran’ın ardından şehidin masasına karanfil bırakıldı. Şehit Kiraz mezarı başında da anıldı.

Terör örgütü DHKP/C üyelerince iki yıl önce İstanbul Adalet Sarayı’ndaki odasında rehin alındıktan sonra 46 yaşında şehit edilen Mehmet Selim Kiraz’ın babası Hakkı Kiraz yaşadığı acıyı ve gururu şöyle anlattı: “Acısını yaşıyoruz, tabii ki özlüyoruz kolay bir şey değil. Sadece ve sadece ‘Hakkı, hukuku icra edeyim’ diye bir çaba içerisindeyken, bu ülkenin düşmanları tarafından tertip edilen bir oyunla şehit ediliyor. Şimdi bir insanın yüreği çelikten olsa dahi buna dayanır mı? Mümkün değil. Tabii ki yüreğimizde acı duruyor ama bir taraftan da onuru, gururu, şerefi var. Acı bir tarafa, onur ve gururu da bize yetiyor. Evlat acısı kolay değil fakat söz konusu vatansa devletin bekasıysa diyecek bir şey kalmıyor.”

BAKMADAN GEÇME!