Şehit Ömer'in emaneti

Güncelleme Tarihi:

Şehit Ömerin emaneti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2016 01:22

Ailesinin fakirliği yüzünden 3 aylıkken Ayşe-Hüseyin Koca çiftine evlatlık verilen Şırnak şehidi Astsubay Ömer Koca’nın oğlu Muhammed Hüseyin 7 günlükken yetim kaldı. Şehit Astsubay Koca, geçen hafta izin alıp Şırnak’tan Mersin’e gitmiş, hem doğum yapan eşini hem de oğlunu görmüştü.

Haberin Devamı

ŞIRNAK’ta sivil kıyafetiyle çıktığı çarşıda PKK’lı teröristler tarafından açılan ateşte şehit edilen Jandarma Astsubay 27 yaşındaki Ömer Koca’nın ardında bir “Kadere bak” öyküsü çıktı. Çocukluğunda ailesinin fakirliği yüzünden evlatlık verilen Şehit Astsubay’ın bir kez görebildiği 7 günlük bebeği Muhammed Hüseyin yetim büyüyecek. Acı haberi gece saatlerinde alan şehit Ömer Koca’nın kendisini evlatlık büyüten merkez Akdeniz İlçesi Barış Mahallesi’ndeki ailesine, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Fatih Erhan ile İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Uyan taziye ziyaretinde bulundu. Duaların edildiği ziyarette askerler, şehidi evlatlık alarak büyüten baba Hüseyin ile anne Ayşe Koca’yı teselli etmeye çalıştı. Şehidin 2 yıllık eşi Funda Koca ise gözyaşlarına boğuldu.

BİR KEZ GÖREBİLDİ
Acılı anne Ayşe Koca ise “Emeğimi hiç ettin Ömer, hiç ettin” diye ağıtlar yaktı. Şehidin 7 gün önce dünyaya gözlerini açan minik oğlu Muhammed Hüseyin’e ise başsağlığı ziyaretlerinden etkilenmemesi için komşuları bakıyor. Şehit Astsubay Ömer Koca’nın, eşi doğum yaptığı için geçen hafta izin alarak Mersin’e geldiği, minik oğlunu gördükten sonra pazar günü yeniden birliğine döndüğü belirtildi. Şehidin cenazesine yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Sütçülük yapan baba Hüseyin Koca oğlunun tabutunun önündeki fotoğrafı alıp öperken, anne Ayşe Koca ise ağıtlar yaktı. Şehit askerin 2 yıllık eşi Funda Koca ise eşinin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. 7 günlük bebeği Muhammed de annesinin ve yakınlarının kucağında babasının tabutunun yanına getirildi. Cenaze namazının ardından oğlunun tabutu başına gelen acılı anne Ayşe Koca, tabuta sarılıp gözyaşları döktü.

ASKER SELAMIYLA
İl Müftüsü Ali Melek’in kıldırdığı cenaze namazının ardından Ömer Koca’nın tabutu alkışlarla top arabasına konuldu. Bu sırada vatandaşlar, ‘Şehidim hakkını helal et bize’ ve ‘Kahrolsun PKK’ sloganları attı. Anne Ayşe, bir askeri öperek oğlunun arkasından feryat etti. Acılı eş Funda Koca ise elindeki Türk bayrağını biran olsun bırakmadan, eşinin tabutu önünden geçtiği sırada asker selamı verdi. Bir süre top arabasında taşındıktan sonra cenaze aracına alınan şehidin cenazesi götürüldüğü Şehir Mezarlığı’ndaki şehitlikte gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Şehit Ömerin emaneti


'AĞLAYIP DA SENİ ÜZMEYECEĞİM OĞLUM'
DİYARBAKIR'ın merkez Sur ilçesinde devam eden operasyonlar sırasında PKK'lı teröristlerin Kanas silahıyla ateşinde şehit olan 31 yaşındaki Hava Piyade Astsubay Üstçavuş Burhan Kaplan, memleketi Kayseri'de gözyaşlarıyla uğurlandı. Melikgazi ilçesindeki törende oğlunun asker parkasını ve şapkasını giyen anne Hacıkadın Kaplan, elindeki Türk bayrağıyla tabuta sarıldı. Acılı anne, "Ağlamayacağım kuzum. Seni üzmeyeceğim. Sen bana ağlamamamı söylemiştin. Bak ağlamıyorum. Ağlayıp da seni üzmeyeceğim. Vatan sağ olsun. İşte yeğenlerin var. Senin yerine onlar gidecek" dedi. Şehidin yeğenleri de "Senin tabutunun başında söz veriyoruz, kanın yerde kalmayacak" diye gözyaşı dökünce, anne Hacıkadın, "Ağlamayın, dayınızı, amcanızı üzmeyin. Hainleri de sevindirmeyin" diye konuştu. Şehit Burhan Kaplan, cenaze namazının ardından toprağa verildi. / Zafer BARIŞ / DHA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!