Şehit olduğu gün annesine mesaj çekmiş

Güncelleme Tarihi:

Şehit olduğu gün annesine mesaj çekmiş
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2008 17:34

PKK'lı teröristlerin Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Aktütün Karakolu'na yönelik saldırısında şehit olan 6 askerden, 20 yaşındaki er Serhat Genç'in Antalya'daki evine acı haber ulaştı. Şehit erin birliğine ulaştığı gün şehit olduğu, aynı gün annesine “Rahatım iyi' mesajı çektiği belirlendi.

Haberin Devamı

İŞTE HAKKARİ'DE ŞEHİT VERDİĞİMİZ MEHMETÇİKLERİMİZ

Er Genç'in şehit olduğu Güvenlik Mahallesi 251 Sokak'ta bulunan ailesine iletildi. Vatani görevine gitmeden 20 gün önce nişanlanan Serhat Genç'in şehit olduğu haberi üzerine bir otelde mobilyacılık yapan babası Mehmet Genç, annesi Gönül Genç ve tek kardeşi, lise öğrencisi 16 yaşındaki Serhan Genç sinir krizleri geçirdi. Jandarma er Serhat Genç'in Ankara'da görevli olduğunu belirten babası, kaynak ustası olduğu için geçici görevle karakol kurulması amacıyla bir süre önce Hakkari'ye gönderildiğini söyledi. Nişanlısı Ganimet Çot'un da acı haberle yıkıldığı belirtildi.

Eğitimini tamamlamasından sonra Ankara'daki birliğe gönderilen Serhat Genç'in, geçici görevle Hakkari'ye gönderilmesinden sonra annesine cep telefonu ile “Anne, Hakkari’ye geldim. Birliğime ulaştım. Rahatım iyi” mesajını çektiği belirtildi.

Haberin Devamı

‘SARI OĞLUM GİTTİ’ DİYE AĞLADI

Anne Gönül Genç, gözyaşlarını tutamazken, “Vatan sağ olsun. Sarı oğlum gitti. Kaderde şehit annesi olmak da varmış” derken, baba Mehmet Genç de, iki oğlundan birini şehit verdiğini söyledi. Baba Genç, “Diğer oğlumu da askere gönderirim. Gerekirse gider, teröristlere karşı kendim savaşırım” dedi.

‘HAKKINIZI HELAL EDİN MEKTUBU’

Şehit jandarma er Serhat Genç, Ankara'dayken Hakkari'ye gitmeden kısa süre önce ailesine yazdığı son mektupta şunları kaydetti:

“Ş:363

Sevgili annem ve babam ve kardeşim,

Biliyorum, çok üzücü birşey ama borçmuş bu. Naapalım, yapacağız. Zor değil ama yine de ihtimal var. Büyük bir ihtimal ise Aralık'ta buradayız. Şimdiden çok güzel arkadaşlıklar kuruldu. Her gün komedi geçiyor anam ve babam. Ama şu da var, bu görev çok zor ama her insana da bu şans gülmez böyle bir görev verilmez. Gurur verici birşey. Aman neyse çok şey var aklımda ama okuyan da çok kötü şartlarda askerlik yapıyor zannedecek. Uzun lafın kısası sizlerle daha konuşuruz. Ama bu mektup size gelesiye kadar bayağı geçer. Onun için sizlerle görüşemezsek ve konuşamazsak o ara içinde ve kötü birşey olursa sen analık hakkını, babam babalık hakkını helal edin. Daha doğrusu herkes etsin. Sizleri çok seviyorum. Hakkınızı helal edin.”

Haberin Devamı

Şehit olduğu gün annesine mesaj çekmiş

PKK'lı teröristlerin Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Aktütün Karakolu'na yönelik saldırısında şehit olan 6 askerden Antalyalı Serhat Genç, 22 Şubat'ta askere alındı. Acemi birliği eğitimini tamamladıktan sonra Ankara'daki bir birliğe gönderilen Serhat Genç'in, geçici görevle Hakkari'ye gönderildiği belirtildi.
Şehit er Serhat Genç için yarın öğle saatlerinde Muratpaşa Camii'nde yapılacak törenden sonra cenazesi toprağa verilecek.



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!