Şehit olacağına bizi hazırladı

Güncelleme Tarihi:

Şehit olacağına bizi hazırladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2017 00:08

BİTLİS’te PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Talat Bildirici’nin (26) cenazesi, dün hastane çalışanları ve hastaların gözyaşlarıyla memleketi Adana’ya uğurlandı.

Haberin Devamı

Koridorlardaki pencerelerde yer bulamayan bazı hastane çalışanları çatılara çıktı. Şehit için ardından Kozan ilçesi Çamdere mahallesinde tören düzenlendi. Törende güçlükle ayakta durabilen şehidin 7 aylık hamile eşi Şeyda Bildirici, gözyaşlarına boğuldu. Eşinin şehit olacağını bildiğini anlatan Şeyda Bildirici, “Bana hep diyordu ki, ‘Oğlumuz sana bakacak’... Bizi şehit olacağına hazırladı. Vatan sağ olsun. Kalleşler bir gün elbet cezalarını bulacak” dedi. Eşinin tabutuna sarılan Şeyda Bildirici, “Sevgilim aşkım bak, beni istemeye gelirken giydiğin gömleğini giyip geldim buraya. Seni çok özledim aşkım” diye gözyaşı döktü. Şehidin annesi Müzeyyen Bildirici, mezarlığa ambulansla getirilirken baba Ali Bildirici ise metanetli görünmeye çalıştı. Şehit Bildirici, Çamdere Mezarlığı’nda toprağa verildi.

7 BİN KİŞİ UĞURLADI
Aynı çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Şuayip Şilepe de dün Samsun’un Vezirköprü ilçesinde yaklaşık 7 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi. Törene Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Lojistik Başkanı Tuğgeneral Sırrı Yılmaz, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, ilçe belediye başkanları, silah arkadaşları ve yaklaşık 7 bin kişi katıldı. Şehidin babası Nevrez Şilepe, kardeşleri Ramazan, Recep ve Şeref Şilepe taziyeleri kabul etti. Anne Hatice Şilepe, gözyaşlarına boğuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!