Şehit Noyan Aydın son yolculuğuna uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Şehit Noyan Aydın son yolculuğuna uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2011 17:26

Diyarbakır’ın Silvan İlçesi kırsalında PKK’lı teröristler tarafından pusuya düşürülerek şehit edilen 13 askerden 23 yaşındaki Jandarma Komando Çavuş Noyan Aydın için memleketi Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde cenaze töreni düzenlendi.

Haberin Devamı

ŞEHİDİN ANNESİ DİMDİK AYAKTAYDI / Foto Galeri

Ereğli Devlet Hastanesi morgundan şehit Noyan Aydın’ın Türk Bayrağı’na sarılı tabutu alınarak hastane önünde bekletildi. Burada Şehidin ağabeyi Orhan Aydın, kardeşinin askerde komando seçilmesinden sonra yazdığı duygu yüklü şiirini okudu. Anne Ayşe Aydın, burada gözyaşlarını tutamayarak, "6 aylıkken yetim kaldın, 23 sene yeri geldi yemedin, yeri geldi yiyemedin. Diyarbakır dağlarına seni kurban ettim oğlum" diyerek ağıt yaktı. Ağabeyi Orhan Aydın daha sonra kardeşinin başında dua okudu. Yapılan duaların ardından şehidin cenazesi Ereğli Belediyesi’ne ait cenaze aracıyla Bozhane Camii’ne getirildi. Şehidin camiye getirilişi sırasında törene katılanlar bir süre alkışlarken tabutuna el sürdüler.

4 BİN KİŞİ UĞURLADI

Haberin Devamı

Şehit Aydın’ın tabutu cenaze aracından cami avlusuna götürüldüğü sırada annesi 50 yaşındaki Ayşe Aydın da oğlunun tabutundan tuttu. Cenazeye, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Zonguldak Valisi Erdal Ata, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Ali Sadi Ünsal, 3. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Kıdemli Albay Ertan Altınoluk, Ereğli Belediye Başkanı CHP’li Halil Posbıyık, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, şehitin yakınları, askeri erkan ve yaklaşık 4 bin kişi katıldı. Cenazeye Cumhurbaşkanı, Başbakan, Genel Kurmay Başkanlığı, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da çelenk gönderdi. Şehitin cami avlusundaki musalla taşına tabutunun konulmasıyla birlikte annesi Ayşe, ağabeyi Orhan, ablası Türkan Aydın, dayısı Mustafa Temel ve yakınları gözyaşlarını tutamadı.

'6 AYLIKKEN YETİM KALDI'

Şehit annesi Ayşe Aydın ve ağabeyi Orhan Aydın, şehidin fotoğraflarını havaya kaldırarak, "Asla ölmeyecek. Benim çocuğum 6 aylıkken yetim kaldı. Ben 23 senedir oğluma bakıyorum. Sanmasınlar bu zengin çocuğu, sanmasınlar bu varlıklı çocuk. Yoksullukla meydana geldi. Meğerse kalbi temizmiş. Allah’ın yanına şehit gitti, onlar utansınlar. Benim oğluma tüm Türkiye sahip çıkıyor ama onlara kimse sahip çıkmayacak" diyerek tepki gösterdi.

Öğle namazının ardından İl Müftüsü Refik Bulut, cenaze namazını kıldırdı. Şehit Noyan Aydın’ın tabutu askerlerin omuzları üzerinde Sahil Bulvarı’na kadar götürüldükten sonra top arabasına konuldu. Şehidin cenazesi yaklaşık 500 metre slogan ve alkışlar eşliğinde Anıt önüne kadar taşındı. Ellerinde Türk bayrakları taşıyan yaklaşık 4 bin kişi PKK aleyhine sloganlar attı. Cenazesi daha sonra cenaze aracına konularak toprağa verilmek üzere 12 kilometre uzaklıktaki Dedeler Köyü’ne götürüldü.

Şehidin evinin önünde Kuran-ı Kerim okundu, dua edildi. Ardından cenaze aracıyla köy mezarlığına götürüldü. Şehit Noyan Aydın, burada gözyaşları arasında toprağa verildi.

Kardeş için yazılan şiir

Orhan Aydın’ın kardeşinin komando olamasından sonra yazdığı duygu yüklü şiir şöyle:

Bir kalleşin kurşunuyla gidersem Mevlaya
Rabbim hesap sormaz geçmiş günahlarıma
Alnım secde görmemiş olsa bile bu dünyada
Peygamberim bekler beni şehitler diyarında

Ey kalleş! Sana sesleniyorum duy sesimi
Benim bu dünyadan gideceğim adres belli
Senin Pis ellerinde içtim mi şehitlik şerbetini
Peygamberim bekler beni şehitler diyarında

Kimse Bilmez sen ne için yaşarsın? Neye taparsın
Yoksa sende kendini Müslüman sayarsın
Müslüman kardeşine kurşun sıkar mı sanırsın
Peygamberim bekler beni şehitler diyarında

Mahşer günü geldiği an yapışacağım yakandan
Onca gözyaşı döktün anamdan babamdan bacımdan
Nasıl kurtulacaksın onca mazlumun ahından
Peygamberim bekler beni şehitler diyarında

Üç beş kalleşin sözüne baktın çıktın Mehmet avına
Bir Mehmet Değil bin Mehmet feda olsun bu vatana
Unutma! Mehmet Mahmut Muhammet adıyla
Peygamberim bekler beni şehitler diyarında




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!