Şehit isimleri hemen TV’de yayınlanmasın

Güncelleme Tarihi:

Şehit isimleri hemen TV’de yayınlanmasın
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2006 01:09

ŞIRNAK’ta evi basılarak şehit edilen Jandarma Astsubay Levent Çelik’in babası İbrahim Çevik’in acı haberi telefonda alınca kalp krizinden ölmesi sonucu başlayan "şehit yakınlarına haber nasıl verilmeli" tartışması büyüyor. Şehit aileleri önerilerini şöyle anlattılar:

ŞÜKRÜ ELMAS (Şehit Aileleri Derneği Başkan Yardımcısı-Ankara) 1998’de oğlum teğmen Hacıbayram Elmas, teröristlerce şehit edildi. Ben acı haberi TV’den duydum. Evimize bir binbaşı ile iki uzman çavuş geldi, ne bir doktor vardı, ne de psikolog. Askerler, ’doktor, psikolog, ambulans var’ diyorlarsa, o zaman bu uygulansın. Bir de şehit isimleri hemen TV’de yayınlanmasın.

YAVUZ ALPHAN (Şehit Aileleri İnsan Hakları Yardımlaşma Derneği Başkanı-İzmir) Oğlum Mustafa Alphan, Silopi’de şehit düştü. Ben dışarıdaydım. Bir subay gelip, haberi vermiş. Oğlumun ölümünden iki veya üç yıl sonra bir toplantıda doktor, psikolog, hemşire ve ambulans yollanmasını önerdim. Cenazelere ambulans ve sağlık ekiplerinin gelmesi önerimden sonradır. Bir önerim de eve acı haberi getirecek askerin üniforma yerine sivil kıyafetle gelmesi. Şehit ailelerine bir süre psikolojik tedavi de uygulanmalı.

MUSTAFAHIZAL (Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı- Sivas): Güneydoğu gazisiyim. Geçen yıl 5 Haziran günü memleketimizden onbaşı Faruk Aydoğdu Tunceli’de şehit düştü. Bir albay, ben, doktor, psikolog ve ambulansla şehit ailesinin evine gittik. Anneye sakinleştirici iğne sonrası acı haberi verdik. Doktor ve ambulans hazır bekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!