Şehit eşi: Sana kıyanların canı çıksın

Güncelleme Tarihi:

Şehit eşi: Sana kıyanların canı çıksın
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2007 12:44

Erzurum'da PKK'lı teröristlerin karayoluna döşedikleri bombanın patlaması sonucu sehit olan1 astsubay ve 1 uzman çavuş ile birlikte şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ümit Eker toparağa verildi

Haberin Devamı

DİĞER FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Şehit Eker'in cenazesi askeri uçakla Samsun Çarşamba Havaalanı'na getirildi. Şehidin 10 yıllık eşi Nervin Eker'in havaalanındaki ağıtları yürekleri dağladı. Nervin Eker, “Sana kıyanların canı çıksın” diye gözyaşı döktü.

Elazığ Asker Hastanesi'nde bu sabah düzenlenen törene, Elazığ Valisi Muammer Muşmal, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, 8'inci Kolordu Komutanı Korgeneral İsmail Hakkı Pekin ve çok sayıda kişi katıldı. Şehit Uzman Çavuş 33 yaşındaki Ümit Eker, düzenlenenn cenaze töreninin ardından askeri uçakla toprağa verilmek üzere memleketi Samsun'a gönderildi. Şehit Uzman Çavuş Eker'in otopsi işlemlerinin uzun sürmesi nedeniyle cenaze töreninin bugüne sarktığı açıklandı.

Jandarma Uzman Çavuş Ümit Eker'in cenazesi saat 09.30'da Samsun Çarşamba Havaalanı'na getirildi. Şehidin Türk bayrağına sarılı cenazesi, uçaktan indirilirken, Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Garnizon Komutanı Tümgeneral Naci Beştepe, askerler ve şehidin yakınları hazır bulundu. Uçaktan askerler tarafından alınan şehit askerin cenazesi daha sonra apronda bekletilen cenaze aracına konuldu. Bu sırada şehidin yakınları gözyaşlarına boğuldu. Jandarma Uzman Çavuş Ümit Eker'in eşi 31 yaşındaki Nervin Eker, yakınlarının yardımıyla güçlükle yürürken, “Sana kıyanların canı çıksın. Seni nasıl katlettiler Ümit'im” diye ağıtlar yaktı. Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, havaalanında şehidin babası Kamil Eker'in elini bırakmadı. Bir ara baba Eker, Garnizon Komutanı Tümgeneral Naci Beştepe'nin omuzuna yaslanıp gözyaşı döktü.

Haberin Devamı

Daha sonra şehidin cenazesi jandarma ve polis eskortu eşliğinde ve yüzlerce araçlık konvoyla Samsun'un Kavak İlçesi'ne götürüldü. Şehit Eker, Kavak'taki ikindi namazından sonra düzenlenecek törenle Tabaklı Köyü'nde toprağa verilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!