Şehit eşi: Ağlamayacağım o melek oldu

Güncelleme Tarihi:

Şehit eşi: Ağlamayacağım o melek oldu
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 23, 2010 15:33

İSTANBUL Halkalı'da askeri personel taşıyan otobüsün yakınında meydana gelen patlamada şehit olan 31 yaşındaki Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Bekir Çelik'in cenazesi Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde toprağa verildi. Cenazede metanetli görünen Çelik'in eşi 28 yaşındaki Emine Çelik, "Ağlamayacağım, onları güldürmeyeceğiz. O melek oldu, ama bunlar artık son şehitler olsun" dedi.

Haberin Devamı

Ä°SKENDERUN ÅžEHÄ°DÄ°NÄ° UÄžURLADI

Ä°SKENDERUN ÅžEHÄ°DÄ°NÄ° BÖYLE UÄžURLADI / WEB TV           Â

Hemşire Emine Çelik ile 2 yıl önce evlenen ve henüz çocuğu olmayan Bekir Çelik'in cenazesi Kaptan Mehmet Paşa Camii'ne getirildi. Ancak burada yaklaşık 5 bin kişinin toplanması üzerine araç trafiğine kapatılan caminin bulunduğu Şehit Pamir Caddesi'nde tören yapıldı. Şehit cenazesi yol ortasına yan yana konulan masaların üzerine yerleştirildi.

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Hatay milletvekilleri, 6'ıncı Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek,  39'uncu Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Gürsel Öztürk, İl Jandarma Komutanı Albay Vedat Çolak ile şehit yakınlarının katıldığı tören için yerlerini alan askerler, vatandaşlar tarafından uzun süre alkışlandı. Bir çok kişinin ağladığı grupta, sık sık PKK'yı protesto eden sloganlar atıldı.

Haberin Devamı

Kalabalıkta açılan bir afişte ise 31 Mayıs'ta İskenderun Deniz İkmal Destek Komutanlığı'na düzenlenen saldırıda şehit olan 6 askerin fotoğrafı, Türk Bayrağı ve parçalanmış Ortadoğu haritası olması ve 'Katil Amerika' yazması dikkat çekti. Törende metanetli görünen şehidin eşi Emine Çelik, "Ağlamayacağım, onları
sevindirmeyeceğim, güldürmeyeceğim. Ama bu bizim şehitlerimiz son şehitler olsun artık. O bir melekti. Onu uğurlamaya geldim. O, 31 yaşında melek oldu. Tek tesellim şehit olması" diye konuştu.

'FARENÄ°N DAÄžA SALDIRMASI'

Cenaze namazını kıldıran İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu, "Bugün her birimiz tek tek şehit olmaya hazırız. Bu bir farenin dağa saldırması gibi, başarılı olamayacaklar. Amaçlarına ulaşamayacaklar. Şimdi şehidimize yakışır bir şekilde şehidimizi son yolculuğuna uğurlayalım" dedi.

Şehidin ağabeyi Astsubay Başçavuş Cuma Çelik, tabuta sarılarak aynı zamanda meslektaşı olan kardeşiyle vedalaştı. Tabutunun başında dimdik ayakta duran Çelik, "Ağlamıyoruz, dimdik ayaktayız, onlar sevinmesin" diye haykırdı. Şehidin bir yakını da  Emine Çelik'i, "Merak etme yenge, kanını yerde bırakmayacağız" diyerek teselli etmeye çalıştı. Şehidin annesi Senem Çelik de güçlükle ayakta durdu.

Haberin Devamı

Şehidin naaşı, kılınan cenaze namazının ardından omuzlara alınarak bir süre taşındı, ardından da cenaze arabasına kondu. Bu sırada gözyaşı döken bir çok vatandaş da şehidini alkışlayarak uğurladı. Cenaze götürüldüğü Karaağaç Asri Mezarlık'taki İskenderun Şehitliği'nde toprağa verildi.

Vali Celalettin Lekesiz, cenazenin ardından tabuta sarılan Türk Bayrağı'nı şehidin eşi Emine Çelik'e teslim etti. Çelik, "Bu bayrakta artık eşimin de kanı var. Bu hep dalgalanacak. Hayatım boyunca saklayacağım" dedi.

KAYMAKAMA SÄ°TEM

Öte yandan cenaze töreninden önce İskenderun Kaymakamı Cemil Aksak'a taziye ziyareti için gittiği şehit evinde sözlü tepki gösterildiği, bu nedenle Vali Celalettin Lekesiz'in de ortamın daha fazla gerilmemesi için planlanan taziye ziyaretine gitmediği ileri sürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!