Şehit er Cengiz Sarıbaş toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

Şehit er Cengiz Sarıbaş toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2009 13:10

Tokat’taki hain saldırıda hayatını kaybeden Jandarma Er Cengiz Sarıbaş İstanbul Ataköy 5. Kısım Camii’nde son yolculuğuna uğurlandı.

Haberin Devamı

ŞEHİT ERİN CENAZESİNE BİNLERCE KİŞİ KATILDI

ATATÜRK VE GİRESUNLU TOPAL OSMAN'IN POSTERİ CAMİ DUVARINA ASILDI

Kırmızı renkli Türkiye siluetinin üstünde Atatürk Portresi ve Kurtuluş Savaşı Kahramanlarından Topal Osman'ın fotoğraflarının yanyana yer aldığı bir pankart ile büyük bir Türk bayrağı da cami duvarına asıldı.

Sarıbaş'ın cenazesi Bahçelievlerdeki evinin önüne getirilerek komşuları ve yakınlarından helallik alındı. Bu arada vatandaşlar cenaze arabasının ardından bayraklarla yürüyüşe geçti. Ataköy 5. Kısım Camiindeki cenaze töreninde başsağlığı dileklerini baba Talip Sarıbaş, anne Gülyaz, ağabeyi Vural, ablaları Tülay ve Türkan Sarıbaş ile Gülcan Yanaşma kabul ettiler. Ailenin birbirlerine ağlamama yolunda telkinde bulundukları sırada, “Onları sevindirmeyelim” dedikleri duyuldu. Şehidin kız arkadaşı Kübra Deniz şahin de arkadaşını ebedi yolculuğunda yalnız bırakmadı.

Haberin Devamı

VATANDAŞLAR CENAZEDEN ÖNCE VE SONRA YÜRÜYÜŞ YAPTILAR

Cenaze törenine Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, AK Parti genel başkan yardımcısı Abdülkadir Aksu, 1. Ordu Komutanı Orngeneral Hasan Iğsız, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, CHP İstanbu İl Başkanı Gürsel Tekin, İstanbul Emniyet Hüseyin Çapkın, bazı partilerden milletvekilleri ile 5 bini aşan vatandaş katıldı.

Tören öncesi aileye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın taziyelerini bildiren AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu'ya anne Gülyaz Sarıbaş, “Benim bir oğlum daha var. Gerekirse onu da şehit veririm. Ama Başbakan bu açılımdan vazgeçsin” dedi. Türk bayrağına sarılı şehit erin cenazesi cami avlusundan eller üzerinde taşınırken kalabalık bir grup tekbir getirdi, slogan attılar.

Cenaze nin Edirnekapı Şehitliği'ne doğru yola çıkmasının ardından kalabalık grup, Bakırköy istikametinde yürüyüşünü sürdürdü. Çevik Kuvvet ekiplerinin önlem aldığı yürüyüş sırasında, sahil yoluna çıkarak yolu Yenikapı istikametinde kapattılar. Polis, yürüyüşe katılanları Galleria Alışveriş Merkezi yakınlarında önlerini keserek, yolun dışına çıkardı ve trafiği açtı. Aynı grup bu kez yürüyüşüne şehidin evinin bulunduğu Bahçelievler'e doğru devam ettirdi. Bu sırada trafikteki bazı araçlar slogan atanlara kornalarıyla eşlik etti.

Haberin Devamı

Sarıbaş'ın cenazesi çok sayıda vatandaşın katılımı ile Edirnekapı şehitliğinde toprağa verildi. Bu arada binlerce kişinin bayraklarla yürümesi sonucu trafikte sıkışan ailesi ve yakınları şehitliğe zor ulaştı. Şehitlikte yapılan törende ”Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” sloganları atıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!