Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz için adliyede tören

Güncelleme Tarihi:

Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz için adliyede tören
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2016 09:44

-- İstanbul Adalet Sarayı’ndaki makam odasında geçen yıl bugün, terör örgütü DHKP-C üyeleri tarafından rehin alındıktan sonra şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için anma töreni düzenlendi.

Haberin Devamı

Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz için adliyede tören


Şehit savcının soruşturmasındaki son durum hakkında da bilgi veren İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, "Gelinen son aşamada dosyada toplanan delillere göre yasa dışı DHKP/C silahlı terör örgütünün yöneticisi olan, yurt dışında yaşayan 9 şüpheli hakkında kırmızı bülten ve iadelerini temini bakımından tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldığını bilgilerinize sunarım" dedi.

Törene İstanbul Valisi Vasip Şahin, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Basri Bağcı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, İstanbul İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Gürcan Sercan, Şehit savcı Selim Kiraz’ın babası Hakkı Kiraz ile adliyede görevli savcılar, hakimler ve adliye personeli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Başsavcı Salihoğlu törene ilişkin bir konuşma yaptı.

Haberin Devamı

"BU ACI OLAY ASLA BİZLERİ ADALET YOLUNDAN DÖNDÜRMEYECEK"

Salihoğlu, Savcı Selim Kiraz’ın şehit edilmesinden dolayı hep birlikte acı ve ızdırap duyduklarını belirterek, "Ülkemiz üzerinde oynan terör ve hainlik hala devam ediyor. Bu süre içerisinde nice aslan gibi vatan evlatları şehit oldu, şehit olacak. Türk bayrağının ilelebet dalgalanmasını ve yükseklerde durmasını sağlayacak. Bu acı olay asla bizleri adalet yolundan döndürmeyecek. Bu acımasız insanlık düşmanları katillerle mücadelemizde geri adım attırmayacak" dedi.

Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz için adliyede tören


"9 ŞÜPHELİ HAKKINDA KIRMIZI BÜLTEN..."

Salihoğlu, şehit savcının soruşturmasındaki son durum hakkında da bilgi verdi. Olayla ilgili başsavcılığın ve emniyet güçlerinin titizlikle çalışmalarını yürütmeye devam ettiğini ifade eden Salihoğlu, "Gelinen son aşamada dosyada toplanan delillere göre yasa dışı DHKP/C silahlı terör örgütünün yöneticisi olan, yurt dışında yaşayan 9 şüpheli hakkında kırmızı bülten ve iadelerini temini bakımından tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldığını bilgilerinize sunarım. Şüpheli ve şüphelilerin tespiti çalışmaları aynı titizlikle devam edecek, gerektiği cezayı adaletle karşılarında bulacaklardır" diye konuştu.

Haberin Devamı

"ALLAH, BİR DAHA BİZE BÖYLE ACILAR YAŞATMASIN"

Salihoğlu son olarak, "Sevgili şehidimizin bize mirası değerli ailesi, değerli evlatları hiçbir zaman unutmasınlar. Bu camia sonuna kadar onlarla birlikte ve onların acısını yaşamaktadır. Sevgili şehidim ruhun burada, ona inanıyorum. Seni unutmayacağız unutturmayacağız. Büyük Türk milletinin insanlık düşmanı olan terörü yeneceğini ülkemizin huzur ve barışını kimsenin bozamayacağını söyleyerek hepinize saygılarımı sunuyorum. Allah, bir daha bize böyle acılar yaşatmasın" ifadesinde bulundu.

Konuşmanın ardından törene katılanlar, Savcı Selim Kiraz’ın şehit edildiği makama çıkarak masasına karanfiller bırakıp dua okudular. Ardından adliyenin 1’nci katında bulunan ve Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz Kütüphanesi’nin açılışını yaptılar.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!