Şehit çocukları Gelibolu'da

Güncelleme Tarihi:

Şehit çocukları Geliboluda
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2008 17:12

Türkiye'nin değişik yerlerinde görev yaparken babaları şehit olan 28 çocuk, Çanakkale'nin Gelibolu ilçesini ziyaret etti.

Haberin Devamı

Diyarbakır Şehit Aileleri İnsan Hakları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, 118-T Lions Kulubü ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün organize ettiği geziye katılan 28 şehit çocuğuna Gelibolu Belediye Başkanı Cihat Bingöl tarafından yemek verildi.

Yemeğin ardından şehit çocukları, Gelibolu'nun tarihi ve turistik mekanlarını ziyaret ettiler.

Geziye katılan ve babası 1990 yılında askerlik görevini yaptığı sırada Erzurum'da şehit olan Mehmet Şerif Kalan (18) Gelibolu'da bulunmaktan mutlu olduğunu söyledi.

Babasını hiç görmediğini belirten Kalan, “Babam şehit olduktan sonra dünyaya geldiğimde bana babamın adını vermişler. Ben de bu adı gururla taşıyorum. Gerekirse bu vatan için ben de seve seve şehit olurum” dedi.

Lions 118 T Kulübü Proje Koordinatörü Aysel Zorlu da kendileri için eğitimin son derece önemli olduğunu ifade ederek, bunun için de şehit ailelerinin eğitim gören çocuklarının katıldığı gezi düzenlediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Diyarbakır Şehit Aileleri İnsan Hakları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Büyükburç da bu gezinin şehit çocukları için büyük bir moral kaynağı olacağını ifade ederek, şöyle konuştu:

“Bu vatan Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle bir bütündür. Bunu hiçbir güç bozamayacaktır. Gelibolu Yarımadası'ndaki şehitliklere gezi programını duyunca çok heyecanlandım. Burada her ırktan insan şehit olarak yatıyor. Ben Kürdüm, ama bu vatana canımı seve seve verecek kadar da Türküm.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!