Şehit cenazelerini sokağa bırakmışlar

Güncelleme Tarihi:

Şehit cenazelerini sokağa bırakmışlar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2017 23:21

GENELKURMAY Başkanlığı’ndaki darbe faaliyetlerine ilişkin 221 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamenin eklerinde çok çarpıcı görüntüler yer aldı.

Haberin Devamı

Görüntülere göre, darbeyi engellemek isteyen bir grup vatandaş, Türk bayraklarıyla saat 22.40’tan itibaren Genelkurmay Başkanlığı’nın Milli Müdafaa Caddesi tarafındaki araç protokol çıkışı önünde toplandı.  Demir kapıyı zorlayan vatandaşlardan bazıları, parmaklıklardan atlayarak içeri girdi. Saat 02.25’te demir kapının kırılmasıyla vatandaşlar, protokol çıkış kapısından Genelkurmay Karargâhı’na girdi. 

İÇERİDEN DE ATEŞ EDİLDİ
Saat 02.31’de vatandaşlara içeriden ateş edildi. Saat 02.52’de darbecilerin açtığı ateşle şehit olan bir vatandaş, kırılan protokol araç kapısından, silah ve teçhizatlı dört asker tarafından çıkarılarak kaldırıma bırakıldı. Saat 02.57’de de başka bir şehit daha üç asker tarafından kaldırıma konuldu. Saat 03.14’te şehit bir vatandaş daha silahlı ve teçhizatlı üç asker tarafından kışla dışına çıkarılarak kaldırıma bırakıldı. Olay yerine farklı zamanlarda gelen ambulanslar yaralı ve şehit vatandaşları alarak olay yerinden uzaklaştı.  

BAKMADAN GEÇME!