Şehit binbaşı uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Şehit binbaşı uğurlandı
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 28, 2002 11:20

El Halil'de şehit edilen Binbaşı Cengiz Toytunç'un cenaze namazı Kocatepe Camii'nde kılındı. Toytunç'un naaşı Antalya'ya götürülerek toprağa verildi.

Haberin Devamı

El Halil`de şehit edilen Binbaşı Cengiz Toytunç için Kocatepe Camii`nde cenaze töreni düzenlendi.

Binbaşı Toytunç`un cenazesi ile birlikte Foça`da eğitim sırasında şehit olan Jandarma Kıdemli Çavuş Özkan Bingöl için de cenaze töreni yapıldı.

Törene, şehit Binbaşı Toytunç ve Kıdemli Çavuş Bingöl`ün ailesi ve yakınları ile Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, TBMM Başkanı Ömer İzgi, Başbakan Bülent Ecevit, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu katıldı.

Törende, çok sayıda bakan, kuvvet komutanları, SP Genel Başkanı Recai Kutan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, DTP Genel Başkanı İsmet Sezgin ve siyasi partilerin temsilcileri, Genelkurmay eski başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, Hava Kuvvetleri eski Komutanı emekli Orgeneral Ergin Celasin, İsrail`in Ankara Büyükelçisi David Sultan, Filistin Büyükelçiliği Askeri Ataşesi, MGK Genel Sekreteri Orgeneral Tuncer Kılınç, MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun ve vatandaşlar bulundu.

Başbakan Bülent Ecevit, saat 12.10`da Kocatepe Camii`ne geldi.

Haberin Devamı

Ecevit, Binbaşı Toytunç ve Kıdemli Çavuş Bingöl`ün ailesi ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Protokolde bulunanlarla tokalaşan Ecevit, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Kıvrıkoğlu`na başsağlığı diledi, bir süre sohbet etti.

Cumhurbaşkanı Sezer ise saat 12.15`te Kocatepe Camii`ne geldi. Sezer, Binbaşı Toytunç ve Kıdemli Çavuş Bingöl`ün yakınlarına başsağlığı diledi.

Sezer, Ecevit ve Orgeneral Kıvrıkoğlu`yla tokalaştı, protokoldekileri selamladı.

Sezer, İzgi, Ecevit ve Orgeneral Kıvrıkoğlu ile protokoldekiler bir süre öğle namazının kılınmasını beklediler.
   Â
CENAZE NAMAZI
   Â
Öğle namazının ardından, cenaze namazına geçildi.

Namaz sırasında, Sezer, İzgi, Ecevit, bazı bakanlar, Kutan, Sezgin, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Cumhur Asparuk, İsrail Büyükelçisi David Sultan ile Filistin Büyükelçiliği Askeri Ataşesi`ninde saf tuttu.

Cenaze namazında MP Genel Başkanı Aykut Edibali`nin eşi Filiz Edibali`nin de ön sırada saf tuttuğu gözlendi.

İmam, namazın ardından, ``Şehitlerin ailesine, şerefli ordumuza vemilletimize başsağlığı diliyorum`` dedi.

Haberin Devamı

Namazdan sonra, bir vatandaş şehitleri öven bir şiir okudu. Cenazeler, daha sonra, askerlerin omuzlarında top arabasına taşındı.

Top arabasına konulan cenazeler, bir süre askeri bando eşliğinde taşındı. Bu sırada, Sezer, İzgi, Ecevit ve Orgeneral Kıvrıkoğlu ile protokoldekiler cenazelerin ardından yürüdüler. Cenaze arabasına konulan Binbaşı Toytunç`un cenazesi, defnedileceği Antalya`ya uçakla götürülmek üzere Etimesgut Askeri Havaalanı`na gönderilirken, Kıdemli Çavuş Bingöl`ün cenazesi Cebeci Askeri Şehitliği`nde toprağa verildi.
   Â
FİLİSTİN TEMSİLCİLİĞİ ÇELENK GÖNDERDİ
   Â
Cumhurbaşkanı, ``Filistin Devleti Büyükelçiliği``, Dışişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanı İsmail Cem, Genelkurmay Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, kuvvet komutanlıkları, Binbaşı Toytunç`un görev yaptığı TIPH, DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe Spor Kulübü adlarına da törene çelenk gönderildiği gözlendi.

Haberin Devamı

Tören dolayısıyla geniş güvenlik önlemleri alınırken, Kocatepe Camii`ne gelenler üstleri aranarak içeri alındılar.

Cenazelerin başında havacı binbaşılar sırayla saygı nöbeti tuttular. Töreni, çok sayıda basın mensubu izlerken, bazı televizyonlar canlı yayınladı.

ANTALYA'YA GÖTÜRÜLDÜ

El Halil`de ÅŸehit edilen Binbaşı Cengiz Toytunç`un cenazesi, askeri uçakla Antalya`ya getirildi.Â

TSK`ya ait ``Casa`` tipi uçakla Antalya`ya getirilen Åžehit Binbaşı Toytunç`un cenazesi, Askeri Havaalanı`nda, ÅŸehit Binbaşı Toytunç`un annesi Süreyya ve babası Alim Toytunç, yakınları, Vali ErtuÄŸrul DokuzoÄŸlu, Garnizon Komutanı TuÄŸgeneral Hüseyin Bülent Matsar, Ä°l Jandarma Alay Komutanı Albay Erhan Güder, Antalya BüyükÅŸehir Beldiye BaÅŸkanı Bekir Kumbul ve diÄŸer beldiye baÅŸkanları  tarafından karşılandı.Â

Toytunç`un Muratpaşa Camii`nde kılınan cenaze namazına ailesi, yetkililer, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Yakınları tarafından güçlükle sakinleştirilmeye çalışılan baba Alim Toytunç`un, oğlunun tabutuna kapanarak ağladığı görüldü.  Kılınan namazın ardından şehit Toytunç için askeri tören düzenlendi. 

Askerlerin omuzlarında bir süre taşınan cenaze, tören aracına konulurken, anne Süreyya Toytunç ile şehit binbaşının eşi Banu Toytunç, tabuta sarılarak ağladılar. 

Milli Egemenlik Caddesi`nde kortej eşliğinde tören aracında taşınan şehit binbaşının cenazesi, binlerce Antalyalının gözyaşları içinde ambulansa kondu ve defnedilmek üzere Antalya Büyükşehir Belediyesi Kent Mezarlığı`ndaki şehitliğe getirildi.

Binbaşı Cengiz Toytunç`un babası Alim Toytunç, yüksek tansiyon rahatsızlığı nedeniyle sürekli sağlık görevlilerinin kontrolünde tutuldu. Alim Toytunç`un bir ara fenalaştığı görüldü.

Biyografisinin okunmasının ardından şehit binbaşının eşi Banu Toytunç`a bir asker tarafından bayrak armağan edildi.

Zaman zaman izdiham yaşanan şehitlikte, şehit binbaşının cenazesi,gözyaşları ve dualarla defnedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!