Şehit Binbaşı Mithat Dunca'nın eşi: 'İntikamını çok şükür almışlar'

Güncelleme Tarihi:

Şehit Binbaşı Mithat Duncanın eşi: İntikamını çok şükür almışlar
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2018 16:56

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda 15 Mart'ta yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede dün şehit düşen 43 yaşındaki Piyade Binbaşı Mithat Dunca'nın eşi Lütfiye Tunca, Afrin'deki Mehmetçik'ten gelen mesajla duygulandı.

Haberin Devamı

Afrin'deki askerlerin, kent merkezini ele geçirmesinin ardından gönderdiği video mesajı izleyen şehit Dunca'nın eşi Lütfiye Dunca, "Eşimin intikamını çok şükür almışlar. O da orada rahat uyuyacak. Bizim de içimiz soğuyacak. Sağ olsunlar" diye konuştu.

Şehit Binbaşı Mithat Duncanın eşi: İntikamını çok şükür almışlar


Suriye'nin Afrin bölgesini teröristlerden arındırmaya yönelik yürütülen Zeytin Dalı Harekatı kapsamında şehir merkezinin Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu tarafından kontrol altına alınmasının ardından Mehmetçik kent meydanında bir araya gelerek hilal oluşturmuştu. Burada Mehmetçik tarafından çekilen görüntülerde harekatta görev alan komutan, Mehmetçik'e seslendiği konuşmasında, "Bu zafer öncelikli olarak Çanakkale şehitleri, ardından bu harekatta şehit olmuş 46 personelimize ve ÖSO'dan şehit olmuş personelimize, özelinde Şükrü Ünlü uzman çavuşumuza, Mithat Dunca binbaşıya armağan olsun. Mithat Dunca'nın eşi Lütfiye Hanım, kardeşleri Mustafa ve Metin, Mithat'ın intikamı yerde kalmadı, intikamını aldık. Lütfiye hanım sen rahat et, burada 200 kardeşin var, saygılar" ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

ESKİŞEHİR’DE TOPRAĞA VERİLDİ

Piyade Binbaşı Mithat Dunca memleketi Eskişehir’de toprağa verildi. Evli ve 1 çocuk babası şehidin kızı Zeynep Naz, babasının mavi beresini takıp, tabutun önünde annesiyle birlikte selam durdu.

Şehit Piyade Binbaşı Mithat Dunca için Eskişehir Reşadiye Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Maliye Bakanı Naci Ağbal, Vali Özdemir Çakacak, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Atilla Gülan, Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, AK Parti Milletvekili Emine Nur Günay, CHP’li milletvekilleri Utku Çakırözer ve Cemal Okan Yüksel ile şehidin babası Kazım (76), annesi Hesna(72), ağabeyi Metin (48), kardeşi Uzman Çavuş Mustafa Dunca (32) ve eşi Lütfiye(41) ile kızı Zeynep Naz Dunca (13) katıldı.

Haberin Devamı

BABASININ MAVİ BERESİNİ TAKTI

Şehit Mithat Dunca’nın mavi beresi, Türk bayrağına sarılı tabutunun üzerine konuldu. Şehidin anne- babası ve kardeşleriyle eşi ve kızı, tabuta sarılıp, uzun üsre gözyaşı döktü.ÿ

Zeynep Nazlı, babasının mavi beresini başına takıp, annesi ile birlikte tabutun başında selam durdu.

İkindi vakti kılınan cenaze namazından sonra şehit Dunca’nın tabutu, askerlerin omzunda top arabasına götürüldü. Törene katılan kalabalık, cenaze taşınırken, alkışlayıp, ’Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganı attı. Bir süre top arabasında götürülen şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, daha sonra tekrar askerlerin omzuna alınarak, cenaze aracına konuldu.

Haberin Devamı

Şehit Piyade Binbaşı Mithat Dunca’nın cenazesi, götürüldüğü Vişnelik Hava Şehitliği’nde gözyaşları içinde toprağa verildi. - Kemal ATLAN/ESKİŞEHİR, (DHA)

Şehit Binbaşı Mithat Duncanın eşi: İntikamını çok şükür almışlar


Şehit Binbaşı Mithat Duncanın eşi: İntikamını çok şükür almışlar


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!