Şehit babası: "Ağlayıp hainleri sevindirmeyeceğim"

Güncelleme Tarihi:

Şehit babası: Ağlayıp hainleri sevindirmeyeceğim
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2010 14:08

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki terörist saldırıda şehit düşen Oğuz Yelken'in babası İlyas Yelken, “Babalar Günü benim için acılar günü oldu ama ağlayıp da hainleri sevindirmeyeceğim” dedi.

Haberin Devamı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki terörist saldırıda şehit düşen Oğuz Yelken'in babası İlyas Yelken, Uzunköprü ilçesine bağlı Kayacık Köyü'nde taziyeleri kabul ediyor.

İlyas Yelken, yaptığı açıklamada, oğlu Oğuz ile en son cuma günü görüştüğünü, bir ihtiyacı olup olmadığını, parasının olup olmadığını, hal ve hatırını sorduğunu söyledi.

Oğlunun görev amacıyla dağa çıkacağını da söylediğini ifade eden Yelken, “Ben de (tamam, Allah'a emanet ol oğlum) dedim. Televizyonda Hakkari'de bir birliğe saldırı olduğunu duydum. O zaman yüreğime kor gibi ateş düştü. Televizyonu dikkatli bir şekilde takip ettim. Tekeli Hudut Taburu'nun basıldığını duyunca yıkıldım. Eyvah gitti oğlum dedim. oğlumun askerlik yaptığı birliğe saldırı olduğunu duyunca dünyam yıkıldı. Oğlumun öldüğünü o zaman hissettim. Şehit olduğunu anladım” dedi.

“VATAN SAĞ OLSUN”

Oğlunun şehit olduğu haberini aldıktan sonra büyük üzüntü duyduğunu anlatan Yelken, şunları kaydetti:
“Bugün Babalar Günü. Büyük bir acı yaşıyorum. Bundan sonra Babalar Günü benim için acılar günü oldu ama ağlayıp da hainleri asla sevindirmeyeceğim. Allah hiç bir babaya bu acıyı yaşatmasın. Evlatlarından ayrı bırakmasın. Vatan sağ olsun. Oğlum vatan için şehit oldu. Acılı bir baba olarak bu gözyaşının dinmesini istiyorum. Bu savaş bitsin, artık anneler ağlamasın. Bu hainleri bitirsinler. Ne gerekiyorsa yapılsın ve artık bu olaylar bir daha yaşanmasın. Bitsin artık bu acılar, bitsin..”

MHP Edirne Milletvekili Cemaleddin uslu da şehit babası İlyas Yelken'e taziye ziyaretinde bulundu.

Şehit askerler için duydukları üzüntüyü dile getiren Uslu, “Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın. Acınızı çok iyi anlıyorum. Allah böyle bir büyük üzüntüyü kimseye yaşatmasın. Terör olayı bitirilmeli. Terör olan bölgelerde olağanüstü hal ilan edilmeli” dedi.

Bu arada şehit olan Oğuz Yelken'in, vatanı görevine gitmeden önce arkadaşları ile birlikte “Asker eğlencesi” düzenlediği öğrenildi. Kamera görüntülerine de yansıyan eğlencede Oğuz Yelken'in vatanı görevini yapacak olmasından dolayı mutlu olduğu gözlendi.

Şehit Oğuz Yelken, yarın Uzunköprü Muradiye Camisi'nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Kavacık Köyü'nde toprağa verilecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!