Şehit Astsubay, Maçka’da gözyaşlarıyla toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

Şehit Astsubay, Maçka’da gözyaşlarıyla toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2015 14:26

SÜLEYMAN Şah Türbesi ve Saygı Karakolu’nun tahliyesi için düzenlenen Şah Fırat Operasyonu sırasında şehit olan Astsubay Başçavuş Halit Avcı’nın cenazesi, memleketi Trabzon’un Maçka İlçesi’nde düzenlenen törenin ardından, gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Haberin Devamı

Şehit Astsubay Avcı için Maçka İlçesi Gürgenağaç Mahallesi’nde düzenlenen törene Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Kocaoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Turgay Aras ile şehidin ailesi, vatandaşlar ve askerler katıldı.

Şehit Astsubayın kız kardeşi Özlem Çağla, ağabeyinin fotoğrafına sarılarak gözyaşı döktü, şehidin yeğeni Melik Çınar Çağla da gözyaşlarına boğuldu. Baba Mustafa Avcı’nın da yakınlarının yardımıyla güçlükle ayakta durduğu gözlendi.

Cenaze namazı öncesi düzenlenen askeri törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı’nın ardından şehit Astsubay’ın özgeçmişi okundu. Bu sırada ’Bayrak dede’ olarak tanınan 75 yaşındaki İsmet Kaya da elindeki Türk bayrağını tabutun önünde dalgalandırdı. Trabzon’da oturan ’bayrak dede’nin bölgedeki tüm şehit cenazelerine katıldığı belirtildi.

Trabzon Müftüsü Keramettin Demir’in kıldırdığı cenaze namazı sonrasında şehit Astsubay Halit Avcı’nın cenazesi, askeri manganın saygı atışı sonrasında dualarla son toprağa verildi.

BAYRAK ŞEHİT EŞİNE VERİLDİ

Trabzon Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Kocaoğlu, tabutun üzerindeki Türk bayrağı ile şehidin fotoğrafını, hamile eşi Şöhret Avcı’ya verdi. Cenaze törenine katılamayan ve yakınlarının desteğiyle güçlükle ayakta duran Şöhret Avcı’nın sadece bayrağı ve şehit eşinin fotoğrafını almak üzere geldiği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!