Şehit asker ve ölen PKK’lı annelerinden barış mesajı

Güncelleme Tarihi:

Şehit asker ve ölen PKK’lı annelerinden barış mesajı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2009 00:00

Diyarbakır’da bir araya gelen şehit askerler ile ölen PKK’lıların anneleri, toplum üzerinde psikolojik rahatlama sağlanması için ’Acıları unutmaya hazırız’ mesajı verdi.

Merkezi Ankara’da bulunan ’OHAL Gazileri ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği’ üyesi şehit anneleri ve gazilerden oluşan bir grup Diyarbakır’da, Mezopotamya Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği üyesi ve aynı zamanda çatışmalarda ölen PKK’lıların yakınları ile Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi. OHAL Gazileri ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Müslüm Öztürk, hiç kimsenin acıyı kendileri kadar hissetmediğini, annelerin çocuklarının hayatı ile en ağır bedeli ödediklerini belirtti. Öztürk, "Hakikat şu ki, kan kanla temizlenmez. İntikam ve nefret acıları dindirmek yerine artırır ve yaygınlaştırır. Biz anaların çektiği acıyı başka analar çeksin istemiyoruz. Birlikte yaşadığımız bu acı dolu karanlık sayfayı tarihe havale etmekten başka çaremiz yoktur" dedi. Mezopotamya Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Hasan Kesmeci ise Diyarbakır’ın tarihi buluşmaya ev sahipliği yaptığını söylerken, "Bu buluşma barış için attığımız en önemli adımdır" dedi.

Sembol beyaz tülbent

GÜNEYDOĞU
Gazeteciler Cemiyeti’ndeki ortak açıklamanın ardından, PKK’lıların anneleri, şehit annelerine, ’barışın sembolü’ olarak, beyaz tülbent hediye etti. Doğu ve Güneydoğu’daki geleneğe göre aşiretler, aileler veya iki erkek arasında süren bir kavgada, taraflardan birinin yakını veya annesi, başındaki beyaz tülbenti çıkarıp ortaya atarsa, kavganın, küslüğün bittiği anlamına geliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!