Şehit annesine ‘Yılın Annesi' ödülü

Güncelleme Tarihi:

Şehit annesine ‘Yılın Annesi ödülü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2008 12:06

KAYSERİ'nin Talas İlçesi'nde oturan şehit annesi Meryem Faydacı, Talas Belediyesi Bayan Meclisi tarafından, ‘Yılın Annesi' seçildi.

Talas Belediyesi Bayan Meclisi, 2006 yılında Bingöl'de şehit düşen Jandarma Astsubay kıdemli üstçavuş Kazım Faydacı'nın annesi Meryem Faydacı'yı ‘Yılın Annesi' seçti. Bir yıl içinde, oğlunu bölücü teröre, diğer oğlunu da trafik terörüne şehit veren acılı anne, ödüllerini alırken duygulandı. Talas Belediye Başkan Vekili ve Bayan Meclisi Başkanı Rezan Aktaş, Meryem Faydacı'ya günün anısına çiçek ve çini vazo hediye etti. Aktaş, “Bir oğlunu teröre şehit veren bir oğlunu da trafik kazasında kaybeden Meryem Faydacı'yı ‘Yılın Annesi’ olarak seçtik. Acılarını paylaşmak biraz da olsa hafifletmek amacıyla Talas'ın annesini ziyaret ederek, bu günü anlamlı hale getirmek istedik. Aynı zamanda kendi yaşlı annesine de bakan Meryem Faydacı unutulmayacak değerli bir anne. Yılın Annesi Meryem Faydacı’yı tebrik ediyorum“ dedi.

‘Yılın Annesi' Meryem Faydacı, Allah kimseye evlat acısı vermemesini dilerken, “Şehidimizi her zaman için anıyoruz. Şehit annesi olmak büyük bir gurur. Bu günümüzde bizi yalnız bırakmadığınız için ve ‘Yılın Annesi’ olarak layık gördüğünüz için teşekkür ediyorum” diye konuştu. Evlatlarının acısını unutamayan anne Faydacı, duygulanarak, gözyaşlarına hakim olamadı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!