Şehit ailesini ziyaret ettiler

Güncelleme Tarihi:

Şehit ailesini ziyaret ettiler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2004 01:50

Eski DEP milletvekilleri, çıktıkları Güneydoğu gezisinin Batman durağında, PKK/KONGRA-GEL’in şehit ettiği erin ailesine başsağlığı ziyaretinde bulundu. Leyla Zana, Hatip Dicle, Orhan Doğan ve Selim Sadak dün, DEHAP Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’ı da alarak, pazartesi günü Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi’nde şehit olan er Murat Akman’ın ailesini ziyarete gitti.

Kürt kökenli Akman Ailesi’nin evine giden eski milletvekilleri olaydan büyük üzüntü duyduklarını söylediler. Şehit erin evli ve eşinin dört aylık hamile olduğunu öğrenen Leyla Zana, babası Mehmet Sabri Akman’a sarılarak Kürtçe başsağlığı diledi. Zana, ‘Bu acılar hepimizin. Asker olsun, gerilla olsun acılar ortaktır. Ölümün kendisi soğuktur. İçimiz kan ağlıyor’ dedi. Mehmet Sabri Akman da, ‘Hepimizin başı sağolsun. Buraya kadar gelmişsiniz. Sizden rica ediyorum; bu işe bir çözüm bulun. İnsanlar ölmesin artık’ diye konuştu.

Duygulu anların yaşandığı ziyaret sırasında DEP eski illetvekillerinden Selim Sadak da konuşurken ağladı.

Borsanın gözü üzerimizde

ESKİ DEP milletvekilleri, dün de Batman’da DEHAP’ın düzenlediği ‘Barış ve Demokrasi’ mitingine katıldı. Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı mitingde konuşan Orhan Doğan, ‘Borsanın bile gözü üzerimizde’ dedi. Doğan şöyle konuştu: ‘Borsa, Kürtler’in ve Türkler’in borsasıdır. Öyle bir mesaj gönderelim ki borsa tavana vursun. Hep birlikte, ‘Biji aşiti’, ‘Yaşasın barış’ diye bağıralım.’

Leyla... Canım ciğerim gitti

Leyla Zana, şehit er Murat Akman’ın annesi Rindehan Akman ile eşi Gülnaz Akman’a sarıldı. Acılı anne elini öpen Zana’ya Kürtçe, ‘Leyla, canım ciğerim gitti’ diyerek ağladı. Rindehan Akman’ı teselli etmeye çalışan Leyla Zana, ‘Acı hepimizin’ diyebildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!