Şehit ailesine 676 bin YTL’lik tazminat şoku

Güncelleme Tarihi:

Şehit ailesine 676 bin YTL’lik tazminat şoku
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2005 01:56

1993’te vatani görevini yaparken kullandığı aracın kaza yapması sonucu şehit olan Ayvaz Gür’ün ailesi, 676 bin YTL tazminat ödemeye mahkum edildi.
  Zeynep öğretmene rekor tazminat

Bursa’nın Orhaneli İlçesi’nde oturan ve 1993’te vatani görevini Erzurum’da yaparken kullandığı aracın kaza yapması sonucu şehit olan Ayvaz Gür’ün ailesi, 676 bin YTL tazminat ödemeye mahkum edilince kahroldu. 12 yıl önceki kazada şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Yaşar Aydın’ın eşi 30 Ekim 2001 tarihinde, İçişleri Bakanlığı aleyhine maddi, manevi tazminat davası açtı. Ankara 26’ncı Asliye Hukuk Mahkemesi, İçişleri Bakanlığı’nı 676 bin YTL tazminat ödemeye mahkum etti. Bakanlık, kazada aracı kullanan Şehit Er Ayvaz Gür’ü yüzde 100 kusurlu olduğu gerekçesiyle Gür ailesi hakkında ‘rücuen tazminat’ davası açarak, şehit astsubayın ailesine ödenen parayı talep etti. Evlatlarının acısını unutmaya çalışan Gür ailesi ise gelen mahkeme kararıyla şok yaşadı.

Gözyaşı döken baba Mustafa Gür, ‘Biz evladımızı vatan için oraya yolladık. Bize tabutla gönderdiler. Acımızı bağrımıza bastık. Bu acı yetmezmiş gibi şimdi de bizden tazminat istiyorlar. Bu parayı ödeyecek gücümüz yok. Devlet bize bunu reva görüyorsa biz evladımız için cezaevine de gireriz’ diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!