Şehirler şehit cenazelerine koştu

Güncelleme Tarihi:

Şehirler şehit cenazelerine koştu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2011 00:00

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde şehit olan 24 asker son yolculuklarına gözyaşlarıyla uğurlandı. Şehitler için 22 ilde düzenlenen cenaze törenine binlerce insan koştu. Sinop'ta Piyade Uzman Çavuş Halil Özdoğru'nun cenazesine 15 bin kişi katıldı. Adana'da çavuş Koray Özel'i 10 bin, Erzurum'da Piyade Onbaşı Mesut Kazanç'ı 50 bin kişi, Aksaray'da jandarma komando onbaşı Yavuz Çoban'ı 10 bin, Yozgat'ta jandarma üsteğmen Murat Bek'i 8 bin, Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde komando er Mehmet Çetin'i 30 bin kişi uğurladı. Erzurum'da Şehit Piyade Onbaşı Mesut Kazanç'ın cenaze töreninde Şehit Kazanç'ın 'Kalbim çok ağrıyor, öp de geçsin anne' sözü pankart olarak taşındı.

Haberin Devamı

Hakkari’nin Çukurca İlçesi’nde güvenlik güçleri ve sınırdaki askeri birliğe PKK’lı teröristler tarafından ağır silahlarla eş zamanlı düzenlenen saldırıda 24 asker şehit düştü, 18 asker yaralandı. 23 ilde 24 eve ateş düştü. Şehitler dün Van'dan memleketlerine uğurlandı. Şehitlerin cenazesinde yine gözyaşı ve acı vardı. Binlerce insan şehitleri son yolculuklarına uğurladı.

Şehirler şehit cenazelerine koştu

250 NÜFUSLU KÖYDE, ŞEHİDİ 20 BİN KİŞİ UĞURLADI

 

Hakkari’nin Çukurca İlçesinde bölücü terör örgütünün saldırısında şehit olan Piyade Er Ufuk Bozkurt, Kırklareli’nin 11 bin 900 nüfuslu Vize İlçesi’ne bağlı 250 nüfuslu Çavuşköy’de, yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı törenin ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

 

ANNEDEN OĞLUNA SON ÖPÜCÜK

 

Ayakta durmakta güçlük çeken ve sürekli ağlayan anne Naciye Kösem, cenaze namazının ardından oğlunun tabutu başındaki fotoğrafını aldı ve dakikalarca öptü. Anneyi tabutun başından yakınları güçlükle alabildi. Baba Fedai Bozkurt ise, yakınlarına "Ağlamayın, dik durun, ben şehit babasıyım, dik duruyorum" dedi.

 

Burada kılınan cenaze namazının ardından şehit er, alkışlar eşliğinde silah arkadaşlarının omzunda köy mezarlığına taşındı. Okunan duaların ardından da gözyaşları içinde toprağa verildi.

KİLOMETRLERCE İNSAN SELİ / FOTO GALERİ


Şehirler şehit cenazelerine koştu

"BENİ BIRAKMA KUZUM"

Hakkari Çukurca’da 24 askerin şehit edilmesinin ardından bölgede başlatılan operasyonlara katılan ve dünkü arama- tarama faaliyetleri sırasında mayına basarak şehit olan 27 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Ulusoy’un cenazesi, memleketi Osmaniye’nin Kadirli İlçesi’nde yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı törenin ardından gözyaşlarıyla toprağa verildi.


Yakınlarının kolunda ayakta durabilen şehidin eşi Necla Ulusoy, sık sık "Beni bırakma" dedi. Annesi Banu Ulusoy da "Kuzum, kuzum" diye ağıt yaktı.

 

Burada kılınan cenaze namazının ardından şehit Mehmet Ulusoy’un cenazesi omuzlarla götürüldüğü Kadirli Şehitliği’nde toprağa verildi. Şehidin bazı yakınları ise baygınlık geçirdi.

 

Vali Celalettin Cerrah, tabuta sarılan Türk bayrağının şehit babası Zübeyir Ulusoy’a öperek teslim etti.

HEMŞERİLERİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI / FOTO GALERİ



Şehirler şehit cenazelerine koştu

ŞEHİTLER İÇİN GÖREVE GERİ DÖNDÜ


Hakkari’nin Çukurca İlçesi’nde teröristlerin saldırısında şehit olan askerlerden 36 yaşındaki Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş İbrahim Geçer’in cenazesi, bugün memleketi Konya’nın Akşehir İlçesi’ne bağlı Yazla Beldesi’nde yaklaşık 15 bin kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

 

Tabuta sarılan şehit annesi Fatma Geçer, ”Oğlum İbrahim rütbe yükseltmek istiyordu. Al işte rütbeyi yükselterek şehitlik rütbesine ulaştı” dedi. Oğlunun astsubaylığa 3 yıl sonra geri döndüğünü belirten acılı anne Geçer, ”Daha önce şehit düşen askerler için göreve tekrar döndü. Terörü bitirmek için görevini yerine getirmek istiyordu” dedi. Oğluyla şehit olmadan yaklaşık 10 gün önce birlikte Kurban Bayramı için kurbanlık aldığını hatırlatan anne Geçer, oğlunu Kurban Bayramı’nda elini öpmeye gelmesini isteyerek ”Bayramda elimizi öpmeye gel oğlum” diye ağıt yaktı.

 15 BİN KİŞİ TARAFINDAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI / FOTO GALERİ

 

ŞEHİT ASTSUBAY ALKIŞLARLA UĞURLANDI / WEB TV

 
Şehirler şehit cenazelerine koştu

ERZURUM’UN 421’İNCİ ŞEHİDİNİ 50 BİN KİŞİ UĞURLADI
24 yaşındaki Piyade Onbaşı Mesut Kazanç, Erzurum’da yaklaşık 50 bin kişinin katıldığı bir törenle son yolculuğuna uğurlandı. "Kalbim çok ağrıyor, öp de geçsin anne" diye sosyal paylaşım sitesinden mesaj gönderen şehit Piyade Onbaşı Mesut Kazanç’ın bu sözleri arkadaşları tarafından cenaze töreninde pankart olarak taşındı.

İKİ KEZ CENAZE NAMAZI KILINDI
Cuma namazından çıkan şehit babası Şevket Kazanç, bir sandalyede oturarak cenaze namazını beklerken rahatsızlanınca, suyla yüzü yıkandı. Fenalık geçiren şehit yakınlarına 112 Acil servis tarafından müdahale yapıldı. Müftü Vekili Osman Yazıcı’nın kıldırdığı ve onbinlerin katıldığı cenaze namazından sonra vatandaşlardan biri, eksik tekbir getirildiğini belirtti. Bunun üzerine Osman Yazıcı, ikinci kez cenaze namazı kıldırdı. Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bakanlar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, kuvvet komutanları ile çok sayıda çelenk gönderdildi.

"NÖBETTE ÇOK ÜŞÜYORUM" DEDİ, YÜN ÇORAP İSTEDİ
Annesi Maşuka Kazanç, komşularıyla sohbet sırasında oğlunu çok özlediğini söyledi. Mesut Kazanç’ın şehit olmadan bir gün önce babası Şevket Kazanç’a telefon açarak, "Buralar geceleri çok soğuk oluyor. Nöbette üşüyorum. Bana yün çoraplar gönderir misiniz? Baba, tezkereyi aldığım gün de otomobil istiyorum" dediği, babasının da "Tamam oğlum, hayırlısı ile tezkereni al gel istediğin otomobili alacağım" yanıtını verdiği ortaya çıktı. Şevkent Kazanç, oğlu için yün çorap aldı ama kargoya vereceği gün 'şehit düştü' haberi ile yüreği dağlandı.

ERZURUMLU ŞEHİDİ 50 BİN KİŞİ UĞURLADI / Foto Galeri

BİNLERCE KİŞİNİN GÖZYAŞI SEL OLDU / WEB TV

Haberin Devamı
Şehirler şehit cenazelerine koştu

''BİR DEĞİL, YÜZ BİN EVLADIM VAR''
Piyade Çavuş Koray Özel, memleketi Adana’da yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı cenaze töreninde son yolculuğuna uğurlandı. Törenin yapıldığı camiye bir astsubayın kolunda giren şehidin annesi Elif Özel, "Ben şehit annesiyim, ağlamayacağım. Bir evladım var sanıyordum, yüz bin evladım varmış" dedi. Terhisine 50 gün kala şehit düşen Koray Özel için düzenlenen tören için gelen çoğu öğrenci yaklaşık 10 bin kişi, geniş güvenlik çemberini aşamadığı için tören alanına alınmadı. AK Partili Kadın Milletvekili Fatoş Gürkan, en önde saf tutarak, cenaze namazına katıldı.

ÖĞRENCİLERE UYARI: OKULUNUZA GİDİN
Ellerinde Türk Bayraklarıyla cami etrafında gözyaşı dökerek bekleyen öğrenci gruplarını uyaran bir polis müdürü, "Burada bulunmanız sizin için iyi olmaz. Siyasi slogan atmayın, oyuna gelmeyin. Her hareketiniz kameralarla kayıt altına alınıyor. Okulunuza gidin, dersinize girin" uyarısında bulundu. Uyarıları dikkate almayan öğrenciler, cenaze töreni bitene kadar Merkez Park’ta bekledi.

ŞEHİDİN CENAZESİNDE KADIN VEKİL DE SAF TUTTU / Foto Galeri

BİR DEĞİL YÜZ BİN EVLADIM VAR / WEB TV

Şehirler şehit cenazelerine koştu

ŞEHİT ER MEHMET AĞGEDİK'İN CENAZESİNDE OLAYLAR ÇIKTI
Hakkari’nin Çukurca İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit olan 21 yaşındaki er Mehmet Ağgedik memleketi Elazığ’da son yolculuğuna uğurlandı. Ş
ehit Mehmet Ağgedik’in naaşı, şehitliğe götürülmek üzere cenaze aracına taşınırken, şehidin kardeşi Yusuf Ağgedik ambulansı yumruklayarak gözyaşlarına boğuldu. Ağabeyi Ali de küçük kardeşinin ağlaması üzerine gözyaşlarına hakim olamadı. Anne Fatma Ağgedik, oğlunun tabutuna gözyaşları arasında sarılarak, "Oğlum sen ölmedin" diye ağıt yaktı.

BDP BİNASINA SALDIRMAK İSTEDİLER
Cenaze konvoyu devam ederken, cenazeye katılanlardan yaklaşık 100 kişilik öfkeli bir grup cadde üzerinde bulunan BDP il binasına saldırmak istedi. Burada önlem alan çevik kuvvet polisi, barikatı aşmaya çalışan kalabalığa tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Polis ile öfkeli grup arasında çıkan arbedede, Elazığ Emniyet Müdür Yardımcısı Osman Örs ile bazı polis memurları hafif yaralandı. Arada kalan Emniyet Müdürünü polisler korudu. Yaralı polisler ambulanslar ile hastanelere kaldırıldı.
CENAZESİNDE GÖZYAŞLARI SEL OLDU / Foto Galeri
CENAZEDE OLAYLAR ÇIKTI / Foto Galeri
GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI / WEB TV
ŞEHİT CENAZESİNDE GERGİNLİK / WEB TV

 

Haberin Devamı

Şehirler şehit cenazelerine koştu

ŞEHİT ER YUNUS YILMAZ'IN CENAZESİNE LİDERLER KATILDI

Hakkâri’deki saldırıda şehit olan piyade er Yunus Yılmaz son yolculuğuna uğurlandı. Kocatepe Camii’nde Yunus Yılmaz için düzenlenen cenaze törenine devletin zirvesi de katıldı.

Şehit cenazesine Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay 2. Başkanı Org. Hulusi Akar, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, DSP Genel Başkanı Masum Türker, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, gaziler, şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ŞEHİT YUNUS YILMAZ'IN CENAZESİNE LİDERLER KATILDI / Foto Galeri
ŞEHİT YUNUS YILMAZ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI/ WEB TV

 

Şehirler şehit cenazelerine koştu

''BAYRAMDA GELMESİ İÇİN BİLET GÖNDERECEKTİM, CENAZESİ GELDİ''

Hakkari’nin Çukurca İlçesi’nde teröristlerin saldırısında şehit olan askerlerden 21 yaşındaki jandarma komando onbaşı Yavuz Çoban’ın, cenazesi, memleketi Aksaray’da yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı bir törenle, gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehit babası Ekrem Çoban, saldırının olduğu günün akşamı oğluyla telefonla görüştüğünü ve Kurban Bayramı’na izne gelmek için uçak bileti istediğini belirterek, ”Kurban bayramında izne gelmesi için uçak bileti gönderecektim, şehit cenazesi geldi” dedi.

Terhisine 5 ay kala şehit olan Yavuz Çoban'ın annesi Dürdane Çoban ve aynı yaştaki babası Ekrem Çoban, kardeşleri, tabuta sarılarak veda etti. Şehit annesi Dürdane Çoban, gözyaşları içinde, ”Seni böylemi karşılayacaktık kuzum” dedi.

ŞEHİT BABASININ SÖZLERİ YÜREK DAĞLADI / Foto Galeri
ŞEHİT ASKERLERİN BABA OCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ / WEB TV
ŞEHİT KOMANDO ONBAŞIYI SON YOLCULUĞUNA 10 BİN KİŞİ UĞURLADI / WEB TV

 

Şehirler şehit cenazelerine koştu

''GÜLE GÜLE YİĞİDİM''

Piyade er İdris Çam’ın cenazesi memleketi Kahramanmaraş’ta toprağa verildi. Uçakla kente getirilen şehidin cenazesi karayolu ile merkeze bağlı Döngele Beldesi’ne götürüldü. Baba evinin önünde araçtan indirilmeyen ve helallik istenen şehit askerin Türk bayrağına sarılı cenazesi, daha sonra tekbirler eşliğinde belde mezarlığına götürüldü. Defin sırasında babası Ali Çam ve annesi Ümmühan Çam ile kardeşleri güçlükle ayakta durdu. 11 kardeş olan şehidin kız kardeşleri tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Annesi Ümmühan Çam, omzuna Türk bayrağını alarak "Güle güle oğlum, yiğidim, aslanım, şehidim mekanın cennet olsun" diye seslendi.

KARDEŞLERİ ONA AĞLADI / Foto Galeri

KAHRAMANMARAŞ ŞEHİDİNİ UĞURLADI / WEB TV 

 

Şehirler şehit cenazelerine koştu

FEVZİ KAZAK’I 10 BİN GAZİANTEPLİ UĞURLADI

Gaziantepli Piyade Er 20 yaşındaki Fevzi Kazak’ın cenazesi gözyaşlarıyla uğurlandı. Kocaeli’de asker olan diğer oğlu Cuma Kazak’a sarılan anne Fatma Kazak, "Seni böyle mi karşılayacaktım yavrum?" diye gözyaşı döktü.

FEVZİ KAZAK'I 10 BİN KİŞİ UĞURLADI / Foto Galeri

GAZİANTEP ŞEHİDİNİ BÖYLE UĞURLADI / WEB TV 

 

 

 

Şehirler şehit cenazelerine koştu

ŞEHİT ÜSTEĞMEN MURAT BEK’İ 8 BİN KİŞİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI

Jandarma Üsteğmen Murat Bek, Yozgat Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran yaklaşık 8 bin kişinin katıldığı cenaze töreninin ardından Söğütlüyayla Köyü’nde toprağa verildi. Bek’in cenaze töreninde 14 Eylül 2011 tarihinde resmi nikah kıyarak düğün hazırlığı yaptığı eşi Saniye Bek, bir kadın astsubayın kolunda güçlükle ayakta durmaya çalıştı. Elmas ve Abdullah Bek çifti oğullarını kaybetmenin acısıyla gözyaşı dökerken, kardeşleri Ferhat, Fadime, Ayşe ve Rukiye ile nikahları kıyılıp henüz düğünleri yapılmayan eşi Saniye Bek sürekli ağladı.

GENÇ EŞİ AYAKTA ZOR DURDU / Foto Galeri
ŞEHİT ÜSTEĞMENİN BABA OCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ / WEB TV
ŞEHİT ÜSTEĞMEN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI / WEB TV

 

Haberin Devamı

Şehirler şehit cenazelerine koştu

ŞEHİT ÇAVUŞ BİROL ELMAS'IN CENAZESİ SAKARYA'DA TOPRAĞA VERİLDİ

Piyade Çavuş Birol Elmas, Adapazarı’nda yaklaşık 7 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlanırken, geride ise gözü yaşlı bir anne ile biri engelli 3 kardeş bıraktı. Şehit Elmas, askere gitmeden önce ailesinin geçimini sağlıyordu. Törende şehit annesi Mübyen Elmas ayakta durmakta zorlandı. Şehidin kardeşleri engelli Sefa ile Ferdi ve Merve Elmas’ın gözyaşları arasında, şehit çavuş Birol Elmas’ın cenazesinin Ozanlar Mezarlığı’na getirilmesi sırasında sık sık tekbir getirildi.

Bu arada şehit Birol Elmas’ın ölümü sonrasında ailesinin dramı da ortaya çıktı. Elmas ailesinin yaşadığı tek katlı prefabrike evin ise bir yardım kurulusu tarafından yaptırıldığı belirlendi. Elektrik ve su borcu şehit olmasından sonra ödenen Birol Elmas’ın ailesinin dramının ortaya çıkması üzerine de çesitli kişi ve kurumlar aileye yardım için harekete geçti.

ANNESİ VE KARDEŞLERİ BİROL'U GÖZYAŞLARIYLA UĞURLADI / Foto Galeri

ŞEHİT  BİROL ELMAS SAKARYA'DA TOPRAĞA VERİLDİ / WEB TV

 

Haberin Devamı

Şehirler şehit cenazelerine koştu

İSKENDERUNLU ŞEHİDİN BABASI: AĞLAMAYACAĞIZ, DİMDİK AYAKTAYIZ

Piyade Onbaşı Er Mesut Cengiz’in cenazesi memleketi Hatay’ın İskenderun İlçesi’nde toprağa verildi. Şehit baba ocağına getirildiğinde tabuta sarılan ablası Hümeyra Cengiz, "Ağlamayacağız, kimseyi güldürmeyeceğiz. Sen vatana şehit oldun. Dimdik ayaktayız, güle güle" dedi. Yakınlarının helallik almasının ardından şehidin cenazesi Çamlık Mezarlığı’na getirildi. Burada yaklaşık 10 bin kişi toplandı.Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in de katıldığı törende, Hatay İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu, cenaze namazını kıldırmak isteyince vatandaşlar, "Hoca bekle, daha binlerce kişi geliyor" dedi. Bu uyarı üzerine Müftü, 15 dakika daha bekledi. Katılımların ardından cenaze namazı kılındı. Şehidin babası Ahmet Cengiz, ayakta durmakta güçlük çekince, onu sandalyeye oturttular. Şehidin yakınları ise baygınlık geçirdi, sağlık ekipleri mezarlıkta onlara müdahale etti.

ŞEHİDİN YAKINLARI BAYILDI / Foto Galeri
HATAY ŞEHİDİNİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI / WEB TV

Haberin Devamı

 

Şehirler şehit cenazelerine koştu

ŞEHİT PİYADE UZMAN ONBAŞI REŞİT ERCAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Hakkari'deki terör saldırısında şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Reşit Ercan, Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde toprağa verildi.Bir ay önce nişanlandığı belirtilen şehit Ercan’in önümüzdeki yaz için evlilik planları yaptığı öğrenildi. Törene katılan yaklaşık 1500 kişi teröre lanetledi.

GERİDE GÖZÜ YAŞLI NİŞANLISI VE AİLESİ KALDI / Foto Galeri

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI / WEB TV

 

Şehirler şehit cenazelerine koştu

ŞEHİT PİYADE ONBAŞI HÜSEYİN GÜLDAL TOPRAĞA VERİLDİ

Hüseyin Güldal’ın cenazesi memleketi Kocaeli’nin Karamürsel İlçesi’nei bağlı Yalakdere Mahallesi’nde askeri törenle toprağa verildi. 5 bini aşkın kalabalık şehit Güldal’ın naaşını, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Şehidim hakkını helal et bize' sloganları atarak karşıladı. Törende, şehit er Hüseyin Güldal’ın nişanlısı Ebru Utaş baygınlık geçirdi. Utaş’a, hemen hazır bekletilen 112 Acil Servis ambulansında müdahalede bulunuldu.. Şehit Erin babası Mustafa ve annesi Münevver Güldal tabuta sarılarak gözyaşlarına boğuldu.

ŞEHİDİ ON BİNLER UĞURLADI / Foto Galeri

ŞEHİT PİYADE ONBAŞI HÜSEYİN GÜLDAL TOPRAĞA VERİLDİ / WEB TV



Şehirler şehit cenazelerine koştu

ŞEHİT ERİ, YALVAÇ’TA 5 BİN KİŞİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI

Şehit er Süleyman Kalkan’ın cenazesi, memleketi Isparta’nın Yalvaç İlçesi’nde gözyaşları içinde toprağa verildi. Düzenlenen törene, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun aralarında bulunduğu yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Şehit Kalkan’ın cenazesi top arabasına konulurken annesi Şerif Kalkan, "Benim yavrumu kuru yere koymayın. Onu kuru yere koymayın. Yavrum benim, kuzum benim. Hakkını helal et" diye ağıt yaktı. Şerif Kalkan, Tuğgeneral Necati Tekin’e "Oğlumun komutanı sen misin? Oğlum, ’Komutanım beni çok seviyor’ diyordu o sen misin?" diyerek gözyaşı döktü.

ŞEHİT ERİN ANNESİ AYAKTA ZOR DURDU / Foto Galeri

ŞEHİT SÜLEYMAN KALKAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI / WEB TV

 


Şehirler şehit cenazelerine koştu

BAKAN EKER ŞEHİDİN AİLESİNİ TESKİN ETTİ

Şehit piyade er Ahmet Tuncel Bitlis'in Mutki ilçesine  bağlı Çığır köyünde toprağa verildi. Cenaze törenine katılmak üzere Çığır köyüne gelen Gıda Tarım ve  Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, burada yaptığı konuşmada, dün Türkiye'de 24 ocağa  ateş düştüğünü, şehit Ahmet Tuncel'in de bunlardan biri olduğunu söyledi. Bakan Eker ve beraberindekiler, daha sonra cenaze namazı için saf tuttu.  Daha sonra şehidin toprağa verildiği Çığır köyü mezarlığına giden Bakan Eker,  şehidin cenazesine toprak attı.

ŞEHİT AİLESİNİ BAKAN EKER TESKİN ETTİ / Foto Galeri

ŞEHİT AHMET TUNCEL KÖYÜNDE TOPRAĞA VERİLECEK / WEB TV

 

Şehirler şehit cenazelerine koştu

ŞEHİT ER RAMAZAN AKIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Jandarma Er Ramazan Akın, Ağrı’nın Hamur İlçesi’ne bağlı Aşağı Yenigün Köyü’nde son yolculuğuna uğurlandı. Yaklaşık 100 araçtan oluşan konvoyla saat 23.00 sıralarında köye getirilen şehit askerin cenazesini kadınlar Kürtçe ağıtlarla karşıladı. 8 çocuğundan birini kaybeden anne Sakine Akın, mezarlıkta fenalık geçirince sağlık ekiplerinin müdahale etti. Sakin bir şekilde olup biteni izleyen baba Mehmet Akın’a en büyük desteği sürekli elinden tutan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım verdi.

ŞEHİT ER SON YOLCULUĞUNA BÖYLE UĞURLANDI / Foto Galeri 

GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI / WEB TV 

 

Şehirler şehit cenazelerine koştu

NAZİLLİ'DE ŞEHİDİ 30 BİN KİŞİ UĞURLADI
21 yaşındaki jandarma komando er Mehmet Çetin’in cenazesi, memleketi Aydın’ın Nazilli İlçesi’nde, askeri törenle toprağa verildi. Törene yaklaşık 30 bin kişi katıldı. Cenazeye katılanlar arasında öğrencilerinde sayısının oldukça fazla olması dikkati çekti.

'O BENİM MELEĞİMDİ'
Şehidin ailesi, camide kendileri için ayrılan bölümde taziyeleri kabul etti. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu önlerinden geçerken abla Fatma Duzsuz, "O benim meleğimdi" diyerek, gözyaşlarına boğuldu.

30 BİN KİŞİ ŞEHİDİ UĞURLADI / Foto Galeri

NAZİLLİ ŞEHİDİNİ BÖYLE UĞURLADI / WEB TV 

 

Şehirler şehit cenazelerine koştu

ŞEHİT FİKRET ÖZER'İ 10 BİN KİŞİ UĞURLADI

Piyade onbaşı Fikret Özer’in cenazesini beklerken anne İnci Özer oğlunun fotoğrafına sarılarak gözyaşı döktü. Askeri uçaktan indirilen şehidin cenazesi, Samsun kent merkezindeki Büyük Cami’ye getirildi. Burada kılınan cenaze namazı sırasında şehidin kız kardeşleri İrem ile Buket gözyaşlarına boğuldu.Cenazeye yakalaşık 10 bin kişi katıldı. Kalabalık zaman zaman sloganlar atarak terör örgütünü lanetledi. Cenazenin taşınması sırasında bazı gruplar da "Meclis’te PKK istemiyoruz" sloganı attı.

SAMSUN ŞEHİDİNİ UĞURLADI / Foto Galeri

SAMSUNLU ŞEHİDİ 10 BİN KİŞİ UĞURLADI / WEB TV 

 

Şehirler şehit cenazelerine koştu

İSTANBUL İKİ ŞEHİDİNİ UĞURLUYOR

Hakkari Çukurca'da şehit düşen askerlerden ikisi İstanbul'da son yolculuklarına birlikte uğurlanıyor. Cenaze töreninde görevli askerler de gözyaşlarını tutamadı.

 

Şehit Asteğmen Bilal Özcan ve Şehit er Eyüp Çolakoğlu'nun cenazeleri Ataköy 5. Kısım Camii'ne getirildi. Caminin avlusu şehit yakınları, askeri ve mülki erkan tarafından dolduruldu. Cenazeye katılan çok sayıda vatandaş, cami etrafına toplandı. Cenazeye hükümeti temsilen Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar katılıyor.

 

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İBB Başkanı Kadir Topbaş da törende hazır bulunuyor. CHP'den de kalabalık bir heyet cenaze töreninde bulunuyor. Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman ve Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Arslan Güner de yer alıyor.

 

POLİSLER DE GÖZYAŞLARINI TUTAMADI / Foto Galeri

 

İSTANBUL İKİ ŞEHİDİNİ BÖYLE UĞURLADI / WEB TV

 

 

Şehirler şehit cenazelerine koştu

 

ŞEHİT HALİL ÖZDOĞRU'YU ÇOCUKLARI UĞURLADI

41 yaşındaki şehit Piyade Uzman Çavuş Halil Özdoğru’nun cenazesi, memleketi Sinop’ta düzenlenen törenin ardından gözyaşları arasında toprağa verildi. Yaklaşık 15 bin kişinin katıldığı tören boyunca çocukları Ogün, Ozan ve Onur’a sarılarak gözyaşı döken şehit eşi Nuray Özdoğru, "Bunların hepsinin Allah belasını versin. Benim geride 3 tane daha Halil’im var. Bunların sonu gelecek elbet" dedi.

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞU EŞİ VE ÇOCUKLARI SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI / Foto Galeri 

15 BİN KİŞİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI / WEB TV 

 

Şehirler şehit cenazelerine koştu

ARTVİN ŞEHİDİNİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI

Jandarma piyade onbası Soner Ateşsaçan, Artvin’in Yusufeli İlçesi’nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Şehit askerin cenazesi bu sabah Erzurum’dan cenaze aracıyla ilçeye getirildi. Şehit sıhhıye onbası için Terminal Caddesi’nde tören düzenlendi. Törene 3 bine yakın vatandaş katıldı. Yakınları, bayrağa sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü. 21 yaşında hain saldırıda şehit düşen Jandarma Piyade onbaşı Soner Ateşsaçan’ın cenazesi buradaki törenin ardından Bıçakçılar Köyü’nde defnedildi.

ARTVİN ŞEHİDİNİ UĞURLADI / Foto Galeri

 

Şehirler şehit cenazelerine koştu

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ’U ÇORUM’DA 10 BİN KİŞİ UĞURLADI

 27 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Mustafa Aslan’ın cenazesi, memleketi Çorum’da gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehit eşi Pınar Aslan, PKK’lı teröristlere lanet okudu. Şehidin evinin önüne gelen lise öğrencileri şehit Aslan’ın çocukları Efe ve Zeynep’i omuzlarına alıp ''En büyük asker bizim asker'' sloganı attı.

Şehit Mustafa Aslan’ın babası Ali Aslan, annesi Samiye Aslan ve eşi 25 yaşındaki Pınar Aslan, evin önünde taziyeleri kabul etti. Şehit eşi Pınar Aslan, ailesi ve yakınlarına sürekli "Ağlamayın" uyarısında bulundu. "Mustafa ağlamamızı istemezdi. Ağladığımızda kızardı" diyen şehit eşi, metanetini korudu. Pınar Aslan, ayrıca eşinin alyansını da kolye yapıp boynuna taktı.

Şehit annesi Samiye Aslan da "Ayılıp bayılmak yok. Ağlamak yok. Yavruma düşmanları güldürmeyin" dedi. Anne Samiye Aslan, daha sonra torunu 3 yaşındaki Efe’yi kucağına alarak "Düşmanlar için bir tane daha büyütüyorum. Kahrolsun PKK kahrolsun. Bir tane daha yiğit büyütüyorum onlar için. Canı sağolsun yavrumun. Bir tane daha Mehmetçik büyütüyorum" dedi. Şehit eşi Pınar Aslan da çocukları Ege ve 6 yaşındaki Zeynep’e sarılıp "Bunlar da asker olacak" dedi.

ÇORUM ŞEHİDİNE AĞLADI / Foto Galeri

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI/ WEB TV 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!