Şehir dinlendi

Güncelleme Tarihi:

Şehir dinlendi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2000 00:00

Haberin Devamı

Sokağa çıkma yasağı İstanbullular'ı eve mahkum etti ama bu yasaktan her gün milyonların yükünü taşıyan İstanbul memnun kaldı. Havanın yağışlı olması da eve kapanma stresini azalttı.

İstanbul'un sokakları, köprüleri, parkları belki de son kez yalnızlığı yaşadı. Tek tük görevli araçlarının yollardan geçtiği İstanbul'da 177 bin sayım memuru görev yaptı.

Çengelköy, Beylerbeyi, Kuzguncuk, Ortaköy, Tarabya, Emirgan gibi özellikle haftasonları akına uğrayan semtler de sayım günü sakinliğinden payına düşeni aldı.

Otogar, vapur iskeleleri ve tren garları her günkü mahşeri kalabalıklarını bir günlük kaybettiler. Haydarpaşa Garı'ndaki banklarda yaşayan evsizler de sayıldı.

İngilizce olarak dağıtılan formlardaki, 22 Ekim 1995'de yapılan nüfus sayımında aynı yerde mi yaşıyordunuz, gibi sorular turistleri şaşkına çevirdi. Sokağa çıkma yasağı da kızdırdı.

Turistlerle birlikte otellere kapanan İstanbullular da vardı. Bir gece önceden otele yerleşip, keyif çattılar. Bazı büyük oteller sayım günü için özel program yaptı.

Valinin köpeği Topak Vali Erol Çakır (56), eşi Mübeccel Çakır (51) ile birlikte Florya'daki Vali Konağı'nda sayıldı. Çakır'ın, Pekinese cinsi köpeği Topak sayım boyunca yanlarından ayrılmadı. Çakır, takımı sorulunca ‘‘İnönü'den zaferle çıktı bizim Kartallar’’ dedi.

Florette Altman

(Amerikalı)

Turistlerin otel odalarına tıkılmaları hiç hoş değil. İstanbul'u görelim diye uçak biletimizi değiştirdik. Günümü jimnastik salonunda geçireceğim.

Brunet Henry

Fransız)

İki gün iş için İstanbul'a gelmişim ve sokağa çıkamıyorum. Yapacak birşey yok. Biz de kenti camdan seyrederiz ne yapalım.

Nakamura Shigeo

Japon

Haberin Devamı

Bu sabah (dün) geldik. Bir de baktık ki sokaklar bomboş. Bu yapılan hiç görülmemiş birşey. Neyseki hava soğuk ve yağmurlu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!