Şehidin kamerasından K. Irak operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Şehidin kamerasından K. Irak operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2008 16:09

Kuzey Irak'a yapılan sınır ötesi operasyondan sağ kurtulan onbaşı Hidayet Erdoğan Şırnak'ta şehit oldu. Operasyonun bilinmeyen görüntüleri ise kamerasından çıktı.

Haberin Devamı

İŞTE ŞEHİDİN KAMERASINDAN ÇIKAN OPERASYON GÖRÜNTÜLERİ...

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesi sınırlarındaki Kato Dağı’nda PKK’lı teröristlerle girilen çatışmada 2 asker şehit oldu, 1 asker de yaralandı. Şehit askerlerden 21 yaşındaki Jandarma Komando Onbaşı Hidayet Erdoğan’ın Konya’nın Ereğli İlçesi’ndeki baba ocağına ateş düştü. Yanında iznini geçiren oğlunun, birliğine gittikten 22 gün sonra şehit olduğu haberini alan anne Ümmiye Gülsüm Erdoğan baygınlık geçirdi. Bedensel engelli baba Muzaffer Erdoğan ise eşini teselli etmeye çalışarak “Vatan sağolsun” dedi.   

ŞEHİDİN KAMERASINDAN OPERASYON GÖRÜNTÜLERİ

Şehit Jandarma Komando Onbaşı Hidayet Erdoğan’dan geriye, Kuzey Irak'ta katıldığı sınır ötesi operasyonlarda çektiği fotoğraf ve görüntüler kaldı. Şehit Onbaşı Erdoğan, geçen şubat ayında PKK'nın Zap kampına yönelik sınır ötesi operasyonda yanına aldığı kamera ve fotoğraf makinesiyle kaydettiği görüntüler çekti.

Haberin Devamı

Şehit Onbaşı Hidayet Erdoğan'ın objektifinden yansıyan görüntülerde, operasyon sırasında siper aldıkları alan ve bir uçağın terör örgütünün bulunduğu noktayı bombalaması yer aldı. Ayrıca arkadaşları ile mevzide dinlenirken, askerlerden birinin Kürtçe şarkı söylemesi dikkat çekti.

Şehit Onbaşı Hidayet Erdoğan, 7 Nisan 2008 tarihinde 20 günlük iznini kullanmak için Konya’nın Ereğli İlçesi’ndeki ailesinin yanına geldi. Şehit Onbaşı Erdoğan, katıldığı operasyonlarda kendi objektifinden yansıyan fotoğraf ve gorüntüleri izin dönüşünde ailesine hatıra olarak bırakıp gitti. Hatıra olarak bıraktığı fotoğraf ve görüntülerde ise Şubat 2008’de katıldığı operasyonların sıcağı sıcağına görüntüsü yer aldı.

Şehit Onbaşının objektifinden yansıyan görüntülerin başında, menzilde siper alan arkadaşları bulunuyor. Görüntülerde büyük bir olasılıkla Şehit Onbaşı ve komutanı arasında yaşanan diyalog da yer alıyor. 

Şehit Onbaşı Erdoğan, siperdeki arkadaşlarını da çektikten sonra bir askeri uçağı görüntelemeye çalışıyor. Bir jetin terör örgütünün bulunduğu alana nokta atışı anını, sıcağı sıcağına kamerasına kayıt ediyor. Operasyon dışında da şehit onbaşı, kamerasını elinden bırakmıyor. Arkadaşları ile sığınakta dinlenirken çektiği görüntüler arasında da, akserlerden bir tanesinin Kürtçe şarkı söylemesi dikkat çekiyor.

Ereğli Garnizon Komutanı Yarbay Ruşen Cengiz ve Yüzbaşı Mehmet Çelik, bugün saat 08.30 sıralarında şehit Jandarma Komando Onbaşı Hidayet Erdoğan’ın evinin kapısını çaldı. Kapıya çıkan anne Ümmü Gülsüm Erdoğan, acı haberi duyunca inanmak istemiyerek, “Yalan söylemeyin, yalan söylemeyin” diye bağırdı. Ardından da baygınlık geçirdi. Heyette bulunan sağlık görevlileri Ümmü Gülsüm Erdoğan’a müdahale etti. Daha sonra parmaklarından özürlü olan ve üç tekerlekli seyyar arabası ile tatlı satmaya çıkan baba Muzzaffer Erdoğan’a haber verildi. Eve dönen Muzzaffer Erdoğan, eşi Ümmü Gülsüm Erdoğan’ı sakinleştirmeye çalıştı. Üç çocuk babası Muzzaffer Erdoğan, “Vatan sağolsun. Oğlumun canı bu vatan için feda olsun” dedi. Şehit Onbaşı Erdoğan’ın dedesi Hidayet Erdoğan da “Vatan sağolsun. Ordumuz sağolsun. Her şey vatan için. Bir şehit daha vermeye hazırız” diye konuştu..

MEMUR OLMAK İSTİYORMUŞ

Şehit Erdoğan’ın devlet memuru olmak istediğini belirten komşusu Nihat Yaver, “Hidayet en son 20 günlük izine gelmişti. Bize Kuzey Irak operasyonlarına katıldığını anlattı. Operasyonlarla ilgili fazla bilgi vermedi. Devlet Memuru olak istiyordu. ‘Eğer memur olamazsam çiftçilik yaparım’ diyordu” dedi.
Acı haberi vermeye gelen Yüzbaşı Mehmet Çelik, şehitin evine ay yıldızlı Türk bayrağını astı.

22 GÜN ÖNCE MEMLEKETİNDEYMİŞ

2006 yılında Ereğlı Anadolu Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü’nden mezun olan Hidayet Erdoğan, 20 Ağustos 2007 tarihinde Manisa Kırkağaç 6’ıncı Jandarma Komando Er Eğitim Alay Komutanlığı’na teslim oldu. Bekar olan Erdoğan, 15 kasım 2007 tarihinde de Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi’ndeki 1’inci Jandarma Komando Bölük Komuntanlığı’na katıldı. Kuzey Irak operasyonlarına katıldığı belirtilen Şehit Onbaşı Erdoğan'ın, 7 Nisan 2008 tarihinde 20 günlük izin için memleketi Ereğli’ye geldiği ve 1 Mayıs 2008 tarihinde de Şırnak’daki birliğine teslim olduğu belirtildi. Şehit Jandarma Komando Onbaşı Hidayet Erdoğan’ın naaşının bugün uçakla Konya’ya getirileceği, cenaze töreninin ne zaman yapılacağının ise henüz netleşmediği bildirildi.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!