Şehidin anne ve babasına iş bulunacak

Güncelleme Tarihi:

Şehidin anne ve babasına iş bulunacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2012 00:00

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, şehit olan askerin 2 yakınına iş olanağı sağlayan düzenlemeden eşi ve kardeşlerinin yanı sıra isterlerse anne ve babası da yararlanabileceğini açıkladı.

Haberin Devamı

ŞEHİT yakınları ile gazilerin durumlarını iyileştirmeye yönelik yasadan, şehidin anne ve babasına da iş olanağı çıktı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, şehidin 2 yakınına iş olanağı sağlayan düzenlemeden eşi ve kardeşlerinin yanı sıra isterlerse anne ve babası da yararlanabilecek. Yasa, 2 iş olanağından birini eş diğerini de anne-baba ya da kardeşler için öngördü. Şehidin kardeşi yoksa ya da kardeşinin zaten bir işi varsa eşi dışında verilen 2’nci iş hakkını anne ya da baba kullanabilecek.

Yasa, şehit yakınlarına eğitim durumlarına göre aylık bağlanması uygulamasına da son verdi. Sayıları 30 bini bulan şehit yakınlarının tamamına, ilkokul mezunu da olsalar üniversite mezunu gibi düşünülerek aylık bağlanacak. Aylıklarda 320 TL kadar bir artış olacak.

Muhtaçlık şartı artık yok

Haberin Devamı

Şehit olan erbaş ve erlerin anne ve babalarında aranan malullük ve muhtaçlık şartı da kaldırıldı. Şehidin anne ve babasına ödenen bu maaşa getirilen alt taban (asgari ücretin net tutarı) ile de maaşlarda 265 TL’ye kadar artış olacak.

Protezin tamamı karşılanacak

Gazilerin tedavi süreçlerinde gereksinim duyduğu her türlü ortez/protez ve diğer iyileştirici ve rehabilite edici araç gereçlerin (özellikle protez vb.) bedelleri de fiyatı ne olursa olsun hiçbir katılım ücreti ya da fark alınmadan Sosyal Güvenlik Kurumunca karşılanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!