Şehidimizi 25 bin kişi uğurladı

Güncelleme Tarihi:

Şehidimizi 25 bin kişi uğurladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2008 15:08

HAKKARİ’nin Çukurca İlçesi'nde mayın patlaması sonucu terhisine 6 ay kala şehit düşen Jandarma Komando Onbaşı 21 yaşındaki Ömer Çınar, memleketi Tokat’ın Turhal İlçesi’nde 25 bin kişi tarafından uğurlandı. Sürekli dua okuyup gözyaşı döken bir yandan da alkış tutan kalabalık, terör örgütüne lanet yağdırdı. Şehit onbaşı Çınar'ın üvey ağabeyi de aynı yerde 16 yıl önce şehit olmuştu. Bu kalabalık terör örgütü PKK'ya da bir cevap olmuş oldu.

TOKAT GİBİ CENAZE TÖRENİ

Kavuşak Köyü yakınlarında, PKK'lı teröristler tarafından önceden araziye döşenen mayısa basarak şehit olan Jandarma Komando Onbaşı Ömer Çınar’ın cenazesi, bugün sabah saatlerinde Turhal Devlet Hastanesi morgundan alındı. Cenaze aracına konulan Çınar’ın ay yıldızlı bayrağa sarılı tabutu, Boyacılar Mahallesi Yeni Celal Caddesi’ndeki evine son kez götürüldü. Cenazenin gelmesiyle şehidin annesi ve kardeşleri ile yakınlarının feryatları yürek dağladı.

Daha sonra evden alınan şehit onbaşı Çınar'ın cenazesi, bir süre cenaze arabasında taşındıktan sonra askerlerin omuzunda Kesikbaş Camii'ne getirildi. Burada kılınan cenaze namazına Tokat Valisi Recai Akyel, Belediye Başkanı Adnan Çiçek, CHP Tokat Milletvekili Orhan Diren, Tokat Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kaya, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zehra Seyfikli ile askeri ve sivil erkan ve Turhallılar katıldı. 

Namazı beklerken kardeşinin tabutu önünde gözyaşı döken ağabeyi Satılmış Çınar, “Canımız vatana feda olsun. Gerekirse biz de seve seve canımızı vermeye hazırız” diye konuştu. Şehit onbaşı Çınar'ın arkadaşları da tabutun yanında gözyaşı döktü. Öğlen namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrasında omuzlara alınan şehit onbaşı Ömer Çınar’ın cenazesi törenin yapılacağı belediye binası önündeki ilçe meydanına getirildi.

Burada omuzlarda taşınan cenazenin ardından ellerinde Türk Bayrakları taşıyan binlerce kişi ‘Kahrolsun PKK’ sloganları attı. Şehidin cenazesi burada hazırlanan platforma konulurken, annesi Döne Okur ve kardeşleri gözyaşlarını tutamadı, bir yandan da yakınlarına ‘Ağlamayın, hainleri sevindirmeyin’ uyarısında bulundu. Acılı aileyi askeri erkan ve yakınları teskin etmeye çalıştı.

KOMUTANDAN ANLAMLI KONUŞMA

İlçe meydanındaki törende konuşan Turhal Jandarma Garnizon Komutanı Albay Tamer Tengiz, şunları söyledi:

“Bir evladı daha kaybetmenin acısı içindeyiz. Başta kahraman şehidimizin vakur ailesi, silah arkadaşları ve milletimize başsağlığı diliyorum. O, asil milletinin sınırları kanla çizilmiş bu topraklarda huzur içinde yaşaması için verilen görevlerde bir an bile tereddüt etmedi. O, şehit olmuş kan kardeşlerinin kanını yerde bırakmamak için canını bir an olsun düşünmedi. O, şehitlik makamını kendine en büyük hediye, görevin yapılmasını kirletilmeyecek namus olarak gördü. En kıymetli varlığı olan canını bu ülkenin birliği bölünmeziliği ve bekası için gözünü kırpmadan feda etti. Aziz şehidim ebedi istirgahatgahında rahat uyu. Sonsuza kadar ulusumuzun gönlünde yaşamaya devam edeceksin. Sen ve senin gibi cesaret timsali olan Türk askeri, ‘Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak uğrunda ölen varsa vatandır’ sözüyle hareket etmeye devam edecektir. Aziz hatıranı sonsuza kadar yaşatmaya söz veriyoruz.”

“Her damlasını kanınızla sulayarak bize emanet etitğiniz kutsal vatan toprağını, sizlerin şan ve şerefini sonsuza kadar yaşatacağız” diyen Albay Tengiz sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kim benim bayrağıma, toprağıma göz dikiyor askerimi, birliğimi, dirliğimi, ülkemin bütünlüğünü hedef alıyorsa bizim düşmanımızdır. Düşman kim olursa olsun mutlaka hesabı sorulacaktır. Kahraman ailesi, siz 16 yıl önce ilk şehidinizi verdikten sonra ikinci şehidinizi yaşadınız. Onlarla ne kadar övünseniz, ne kadar gurur duysanız azdır. Sizlerin varlığı, güçlü ve dik duruşu bizleri güven vermektedir. Şehidim, sen birinci vazifen olan Türk istiklalini, Türk Cumhuriyeti'ni ilelebet muhafaza ve müdafa görevi yaparken şehit oldun. Ruhun şad mekanın cennet olsun. Gözün arkada kalmasın. Türkiye Cumhuriyeti mehmetçiğe, mehmetçiği milletine emanet olmaya devam edecektir.”
Buradaki törenin ardından omuzlarda taşınarak yeniden cenaze arabasına konulan Ömer Çınar’ın cenazesi, ilçe merkezindeki Asri Mezarlığa götürüldü. Cenaze götürülerken ilçe halkı alkışlarla şehidi uğurladı. Şehidin annesi Döne Okur, son kez oğlunun tabutuna dokunduktan sonra cenaze arabasının peşinden yürüdü. Sloganlar ve dualar arasında mezarlığa getirilen şehidin cenazesi, gözyaşlarıyla toprağa verildi.

KARDEŞİ DE AYNI YERDE ŞEHİT DÜŞMÜŞTÜ

Terhisine 6 ay kala şehit düşen Ömer Çınar’ın annesi Döne Okur’un ikinci eşi İbrahim Okur’un oğlu Mücahit Okur’un da 26 Mayıs 1992’de Çukurca’da şehit düştüğü belirtildi. Daha önce Gebze’de yaşayan Döne Okur’un eşinin vefat etmesinden sonra İbrahim Okur ile evlenerek çocukları ile birlikte Turhal’a geldiği kaydedildi. Döne Okur’un oğlu ile şehit olmadan 2 gün önce görüştüğü ve kendisine operasyona gittiğini söylediği de vurgulandı. Arzu Yiğit, Murat Çınar, Satılmış Çınar ve Nigar Yörük adında 4 kardeşi daha bulunan şehit onbaşı Çınar'ın 10 gün önce ailesine askerlik fotoğrafı gönderdiğini söylediği, ancak bu fotoğrafın henüz eve ulaşmadığı belirlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!