Seda Tekindağ kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Seda Tekindağ kimdir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2018 14:00

Seda Tekindağ, basketbol oynadığı yıllarda geçirdiği trafik kazası dolayısıyla sağlık sorunları yaşadı. Geçirdiği kazanın hayatına yön vermesine engel olan Seda Tekindağ, güçlü duruşuyla hayata tutunmuş ve parkelere yeniden dönmüştür. İşte, Seda Tekindağ hakkında bazı detaylar

Haberin Devamı

Seda Tekindağ, 1984 yılında dünyaya gelmiştir. Galatasaray Spor Kulübü alt yapısından yetişen Seda Tekindağ, yıllarca Galatasaray ve Beşiktaş gibi büyük kulüplerde oynamıştır. 2010 yılında Ceyhan'da antrenmana yetişmeye çalışırken geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanmış ve uzun bir süre komada kalmıştır. Seda Tekindağ, geçirdiği talihsiz kazaya rağmen tüm zorlukları aşmasını bilmiş ve hayata tutunmuştur.

Seda Tekindağ, 2016 yılında parkeye yeniden dönmüştür.

Seda Tekindağ'ın 2011 yılında Posta Gazete'sine verdiği roöprtaj;

23 Ocak 2010’da Adana-Ceyhan karayolunda meydana gelen bir kaza, bir genç kızın hayatını tamamen değiştirdi. Bir otomobil, aşırı hız ve dikkatsizlik nedeniyle orta refüje çarpıp takla attı. O otomobili Adana’nın ünlü ailelerinden birinin oğlu, Hakkı Bindebir (27) kullanıyordu. Yanındaki koltukta ise milli basketbolcu, Ceyhan Belediyespor’un oyuncusu Seda Tekindağ (26) oturuyordu.

Haberin Devamı

Otomobilden çıkarıldığında ağır yaralıydı. Hatta “Öldü” gözüyle bakıyorlardı. Hastaneye koma halinde vardı. Yoğun bakıma alındı. Günlerce her an ölebileceği söylendi... Ama Seda’nın hırsı ve yaşama arzusu onu hayata bağladı. Kazadan 22 gün sonra gözünü açtı, hayata döndü. 37 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra normal odaya alındı. Ama yürüyemiyor, konuşamıyordu. Hiçbir organını kullanamıyordu. Bu andan sonra müthiş bir hayat mücadelesine başladı Seda. Kendi deyimiyle bu durumda olmak ona yakışmıyordu, kalkmalıydı, yürümeliydi.

Belki artık basketbol oynayamazdı ama en azından tek başına dışarı çıkıp özgürce sokakları adımlayabilirdi. “Bir daha yürüyemez” denilen Seda şimdi yardımsız 30 adım atabiliyor. Refleksoloji denilen bir tedavi sistemiyle yürümeyi adeta yeniden öğreniyor. Seda’nın hayata tutunma hırsı gören herkesin gözleri yaşarıyor. Evet, Seda fiziken iyileşiyor ama ruhen yaraları çok fazla. Kazadan sonra erkek arkadaşının yaptıkları mesela... Hakkı Bindebir o kazadan hafif yaralı kurtulmuştu. Birkaç gün sonra hastaneden taburcu edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!