Seçmekte zorlananlara yol haritası

Güncelleme Tarihi:

Seçmekte zorlananlara yol haritası
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2011 20:32

Sıcaklar iyice bastırmadan bir klima almayı düşünüyor ama seçenekler arasında kararsız kalıyorsanız, işte size yol haritası.

Haberin Devamı

UZMAN YARDIMI OLMADAN ALMAYIN


* Kapasitesinin ve kurulacağı yerin seçiminde bir uzmandan yardımı alın. Birçok firma bunu ücretsiz yapıyor.
*Montaj, bakım ve servis hizmetlerinin uzun süre sorunsuz yapılabileceğinden emin olun.
*Her zaman verimi yüksek klimaları tercih edin. Verimin yüksekliği COP, EER gibi kısaltmalarla gösterilen sayının yüksekliğinden ya da A, B, C, D gibi harflerle belirtilen enerji verimliliği sınıfından anlaşılabilir. En düşük sarfiyatlı klimalar A sınıfı olanlardır.

KUMANDAYI DA İNCELEYİN

*Klimanın uygun kapasitesini seçerken ilk kriter, odanın yüzölçümüdür. Diğer önemli faktörler tavan yüksekliği, yerel iklim, güneş-gölge durumu, yön, pencere boyutları ve cinsi, duvarların yalıtım durumu, içerideki kişi sayısı ve içeride mevcut ısı üreten cihazlardır. Bu karışık seçimin, işinin ehli bir uzman servis yardımı ile yapılması tavsiye edilir.
*Daha büyük klima her zaman daha iyi anlamına gelmez, çünkü içeriyi homojen bir şekilde soğutmaz.
*Sabit hızda çalışıp az dur-kalk yapan küçük bir klima, sık sık çalışıp duran gereksiz büyük bir klimadan daha verimlidir ve daha iyi nem alır.
*Evinizin elektrik tesisatının klimanın elektrik ihtiyacını karşılayacak kapasitede olduğuna dikkat edin.
*Klimanın ses düzeyini mutlaka sorun.
*Filtrelerin düzenli temizlik için kolay çıkarılır olmasına dikkat edin.
* Kumandası kolay kullanımlı, termostat ayarı kolay görülür olmalı ve zaman ayarlı açma kapama imkânı bulunmalıdır. Sıcaklığı uyuyan insanın ihtiyacına göre ayarlayan Uyku Modu da yararlı bir özellik.

Haberin Devamı

ISITMA İÇİN DE KULLANIN

*Özellikle ılıman bölgelerde, kışın ısıtma da sağlayabilmek için ısı pompalı modeller tercih edilebilir. Dış sıcaklık 7-8 derece altına düşmüyorsa klimalar ısıtmayı elektrik sobasından çok daha az elektrik tüketerek yapar.
*Satın alınmış klimanın montajı yapılırken insanlara direkt olarak üflemeyeceği bir yer seçilmelidir. Bu uzman servislerce yapılırsa daha iyi sonuçlar alınır. Ayrıca yönlendirme kanatçıkları doğru ayarlanmalıdır. Klimanın üflediği serin hava, yakın mesafeden bir insanın üzerine vurmamalı.
*Montaj yapılırken, klimanın altında elektrikli bir cihaz bulunmamasına, klimanın ısı,
su buharı veya yağ buharına maruz kalacak bir yere konmamasına, duvarın klimayı taşıyacak sağlamlıkta olmasına dikkat edilmelidir.

TASARRUFLU KULLANMAK SİZE KALMIŞ

* Klimanızı çok düşük sıcaklığa ayarlamayın. Çünkü serinliği bu şekilde daha hızlı elde edeceksiniz diye bir kural yok. Her zaman rahat edeceğiniz en yüksek sıcaklığı seçin. Çünkü ne kadar düşük sıcaklığa ayarlarsanız o kadar fazla enerji sarf edersiniz.
*Klimanızın üfleme hızını gereğinden yüksek tutmayın. 
* Sıcak günlerde kapı ve pencerelerinizi kapatın, akşam serinliğinde açın. Temiz hava ihtiyacı olursa bir pencereyi uzun süre aralık bırakmak yerine kısa süre tam açın.
*Çok sıcak olmayan ama çok nemli günlerde klimanızı nem alma modunda çalıştırın.
*Çok sıcak günlerde klimayı perde, jaluzi ya da kepenkleri kapatarak kullanırsanız güneş ısısını keserek klimanıza yardımcı olursunuz.
* Klimanızın iç ünitesinin hava giriş-çıkışının perde, mobilya vb. ile kapanmamasına dikkat edin. Dış ünitenin hava giriş çıkışı da serbest olmalıdır, mümkünse binanın daha çok gölge alan tarafına takılmalıdır.
*Filtreleri kullanım kılavuzunda belirtilen aralıklarla temizlemeniz gerekir. Klimanızın düzenli bakımını da mutlaka yaptırın.
*Eksik yalıtımlı eski bir binada iseniz yalıtımı güncel şartlara uyacak şekilde iyileştirin.
*Klimanızın zamanlayıcısını kullanın, böylece ev boşken gereksiz kullanılmaz ama sizin geldiğiniz saatte ev serinlemiş olur.

 

Haberin Devamı

Stresi alıyor cep telefonundan kontrol ediliyor

/images/100/0x0/563d41e8f018fb32c8ee3473

Hakan GENCE - hgence@hurriyet.com.tr

Klima artık bir lüks değil, gereklilik. Markalar arasındaki rekabet tam gaz sürüyor. Teknolojileri her geçen gün hızla gelişiyor. Cihazlar sadece serinletmiyor havayı temizliyor, sigara dumanını emiyor, stresinizi alıyor. Üstelik sadece yaz aylarında değil kış aylarında da kullanılıyor.

 Her sene klimalar kendini yeniliyor, bir sürü yeni özellik bu beyaz kutuların içine ekleniyor.
Çoğu artık doğa dostu. Gelişmiş filtreleme özellikleri sayesinde kullanıldıkları alanların havasını temiz tutuyor, ferah bir ortam vaat ediyorlar. Örneğin Airfel Inverter Klimalar, yüksek emiş gücüne sahip karbon filtre sistemiyle, ortamdaki koku moleküllerini yok ediyor. Üstüne bir de doğal yeşil çay esansı salıyor.
Klimaplus Kirigamine Zen ise, nano-platinum ve anti alerji enzim filtresiyle ortam içerisinde bulunan havadaki koku, bakteri ve virüsleri yok ederek, sağlıklı ortam yaratıyor.
Demirdöküm Inverter A 410 klimalar, filtreleriyle iç mekân hava kalitesini arttırıyor. Karbon filtresi yabancı kokuları yok edip zararlı gazları filtreliyor. Anyon üreticisi iç mekânda pozitif elektrik yüklü partikülleri yakalıyor, tabana çökelmesini sağlayarak tozların kişiler tarafından solunmasına engel oluyor. İç mekân havasında iyon miktarını artırarak adeta orman havası yaratıyor.
Vestel’in Smart Plus klimaları, iyonizer teknolojisiyle evleri negatif iyonla doldurarak vücuttaki stres yükünü azaltıyor. Bu sayede kendinizi temiz havada hissediyorsunuz.

KÜTÜPHANE SESSİZLİĞİ

Klimayı açtığınızda aniden gelen soğuma sizi rahatsız ediyorsa onun da çaresi var. Demirdöküm Inverter A 410, sıcak kalkış moduyla ilk çalıştırma
esnasında rahatsız edici soğuk hava sirkülasyonunun önüne geçerek, daha konforlu iklimlendirme sağlıyor. Hızlı soğutma modunda ortamı en hızlı şekilde istenilen sıcaklığa ulaştırıyor. Günlük zaman ayarlama teknolojisiyle eve geldiğinizde istenilen sıcaklığa iklimlendirilmiş ortamın keyfini sürüyorsunuz. Otomatik yeniden başlatma özelliği de elektrik kesintisinden sonra özel hafıza ayarıyla kaldığı yerden soğutmaya devam ediyor. Klimalarda sessizlik de çok önemli. Bazıları fısıltıdan bile daha az ses çıkarıyor.

KÖRLERE ÖZEL KUMANDA

Cep telefonları da klima teknolojisiyle birleşiyor. Vestel Smart Plus klima, GSM teknolojisiyle cep telefonundan kumanda ediliyor. Klimayı bir kısa mesajla uzaktan çalıştırabiliyorsunuz. Böylece eve gittiğinizde ortamı arzu ettiğiniz ısıda buluyorsunuz. Uzaktan kumandalar da klimalar için önemli. Klimaplus Kirigamine Zen’in haftalık programlanabilen uzaktan kumandasıyla, cihazın çalışmasını istediğiniz gün, saat ve sıcaklığı belirleyebiliyorsunuz. Çocuk odalarında kullanılan klimalar için üretilen özel kumandalar var. Daha küçük tasarlanıyor, üzerherine çocukların ilgisini çekecek resimler konuyor. Bu kumandayla çocuklar, klima ve
iç ünite üzerindeki gösterge ışığını açıp kapatabiliyor, uyku fonksiyonunu çalıştırabiliyor. Airfel’in görme engelliler için sunduğu kabartmalı kumandalar da var.

ENERJİ TASARRUFU EN ARANAN ÖZELLİK

Markalardan en fazla beklenen özellik, tasarruf sağlaması. Yani A sınıfı ürünler olmaları. Düşük enerji sağlayan modeller hem doğayı koruyor, hem de bütçeyi. İnverter klimalarda bulunan bu özellik, ortamda ihtiyaç duyulan kapasiteye göre çalışma yükünü otomatik ayarlama prensibi üzerine kuruluyor. Inverter teknolojisine sahip klimalar geniş çalışma aralıklarıyla çok düşük sıcaklıklarda bile ısıtma operasyonunu sürdürebiliyor. Böylece standart klimalara göre yüzde 40’ın üzerinde enerji tasarrufu sağlıyor. Alarko Carrier XPower Gold serisi standart klimalara oranla yüzde 50 enerji tasarrufu sağlıyor. Minimum kapasitede, saatte 6 kuruş elektrik tüketiyor. Daikin’in V serisi inverter teknolojisi, klasik tip split klimalara kıyasla yüzde 35 oranında enerji tasarrufu sağlıyor. Ferroli ürünleri de minimum enerjiyle maksimum verim vaat ediyor. Aynı zamanda markalardaki zamanlayıcı,otomatik yeniden başlatma, uyku modu, turbo modu ve odada hareketlerin olup olmadığını algılayan özellikler de enerjinin en az derece de kullanılmasını sağlıyor.


GRİ RENK DEKORASYONA UYUM SAĞLIYOR

Klimalarda teknolojiyle birlikte tasarım da yenileniyor. Beyaz renk her zaman olduğu gibi çok tercih edilirken metalik gri de ilgi görüyor. Kolay temizlenen, çizilmeyen malzemeden üretilen tasarımlar hızla çoğalıyor. Örneğin Daikin Emura aluminyum ön panele sahip. Bu klimalar kolay temizlenip, zor kirlenen özel
alışımlı bir materyaleden üretiliyor. Aynı markanın Nexura modeli de rengiyle ve malzemesiyle sanki iç dekorun bir parçasıymış hissi yaratıyor. Ayakta tutulabiliyor ya da duvara monte edilebiyor. Çocuk odaları için kullanılan ürünlerin ön panelleri çizgi karakterlerin resimleriyle süsleniyor.

İdareyi elinize alın, hasta olmayın

/images/100/0x0/563d41e8f018fb32c8ee3475

Mesude ERŞAN

Sıcak ve nemli yaz günlerinin üstesinden klimayla geliyoruz. Ancak yanlış ve aşırı kullanım bazı sağlık sorunlarına zemin hazırlıyor. Neyse ki, klimanın kumandası elimizde. Kullanırken bazı basit kurallara dikkat edersek, bağlantılı hastalıkların önüne geçebiliriz.

Aslında vücudumuzun kendi klima sistemi var. Sıcakladığımızda terliyor, üşüdüğümüzde titriyoruz. Ter, vücudumuzu serinletiyor. Fakat bazı durumlarda bu terleme refleksi yetersiz kalıyor ve sağlık sorunları ortaya çıkıyor. Sıcağa bağlı sağlık sorunlarının temel nedeni, vücudun aşırı sıvı ve mineral kaybına uğraması. Aşırı sıvı kaybından dolayı susuz kalan vücutta, baş ağrısı, halsizlik, ağız kuruluğu, baş dönmesi, dengesizlik ve mide bulantısı olabiliyor. Daha ileri aşamalarda kan basıncı düşmesi, yüksek ateş, baygınlık ve bilinç kaybı ile şoka dahi girilebilir.

MUTLAKA TEMİZ TUTUN

Göğüs hastalıkları uzmanı Dr. Hişam Alahdab, klimaların bilinçsiz kullanılması durumunda üst solunum yolu hastalıkları, gribal enfeksiyonlar ve yüz felci gibi hastalıklara yakalanma riskinin arttığını söylüyor. Aşırı sıcak ortamdan hızlı bir şekilde soğuk ortama geçmek, bazı hastalıkların riskini ciddi anlamda artırıyor.
Klima filtrelerinin temizliğinin kritik önemi var. Çünkü soğutma sistemlerinde küf mantarları, bakteriler ve tozların biriktiğinde, ortamda bulunanlarda nefes darlığı, astım, alerjik nezle ve alerjik zatürree yapabiliyor.
Dr. Alahdab, “Alerjik hastalıklar dışında, bazı viral ve bakteriyel hastalıkların, özellikle bakımı yapılmayan veya eskiyen klimalar ve merkezi soğutma sistemlerinden bulaşabildiği biliniyor. Bununla birlikte uygun olmayan havanın solunması sonucu ateş, baş ve kas ağrıları ve halsizlik gibi gribal enfeksiyonel hastalıklara da yakalanma ihtimali de artıyor” diyor.

EN SOĞUKTAN BAŞLAMAYIN YAVAŞ YAVAŞ SOĞUTUN

Klimanın ayarını aniden en soğuk konuma getirmek yerine, derecenin belirli zaman aralıklarında yavaş yavaş düşürülmesiyle vücudun ısı değişikliğine adaptasyonu daha kolay olur. Örneğin dışarıda sıcaklık 35 derece ise klima çalıştırılacak ortamda sıcaklık, aralıklarla 5’er derece düşürülmeli. Son olarak 25 derecede sabitlenmeli. Buna ek olarak klimanın düzenli olarak bakımı ve temizliği yaptırılmalı, doğru kullanım konusunda hassas olunmalı.

KLİMA ÇARPAR MI


Klimanın etkisiyle terin aniden soğuması ‘klima çarpmasına’ sebep olabiliyor. Boynunuz tutulabilir, başınızı çeviremezsiniz, nefes alırken göğsünüzde bıçak batar gibi ağrılarınız olabilir. Bunu önlemek ve havanın doğrudan vücudunuza gelmemesi için klimaların ayarlanabilen kanatçıklarından yararlanabilirsiniz.

25 DERECE İDEAL


*  Klimaların, 21-25 derece ve yüzde ortalama 50 neme ayarlanması öneriliyor genellikle. Bu aralığın hangisinde kendinizi rahat hissediyorsanız o sıcaklığa indirmeye çalışın. Ancak birçok doktor 25 dereceyi öneriyor.
*  Klimaların hava kanatlarını oturulan ya da yatılan yere direkt yönlendirmeyin. 
*  Klima ekipmanına elektrostatik veya hepa filtreler eklenmesi havadaki alerjenlerin temizlenmesine yardımcı olur. 
*  Burun, sinüs ve akciğer hastalarının çok uzun süre klimalı ortamda kalmamaları ve klima bakımlarını ihmal etmemeleri sağlık açısından önemli.
* Terliyseniz karşısına geçmeyin.


Kontakt lens kullananlar dikkat

*Klimaların etkisiyle göz yüzeyinde kuruluk artışı olabilir. Özellikle kontakt lens kullanıcılarında durum daha da belirginleşir. Gözlerin sık kırpıştırılması ve araçlarda fanın direkt olarak gözlere gelmesinden kaçınılmalı.
* Klima kullanımı ses kısıklığına yol açabilir. Kapalı sistem kullanılan klimalar, ortamda bulunan hasta kişilerin yaydığı virüs ve bakterileri yaymak suretiyle ses teli enfeksiyonlarına sebebiyet verebilir. Ayrıca hava kurutma etkisiyle de ses kalitesini bozar ve ses kısıklığına neden olabilir.
*  Klimanın akut farenjit, nezle ve akut tonsilit (bademcik) gibi üst solunum yolu hastalıklarına neden olduğu kanıtlandı. Kirli hava filtreleri, toz ve bakterilerin tekrar tekrar ev içi havasında sirkülasyonuna neden olur. Havası bu mikroorganizmalarla kirletilmiş bir ortamda zaman geçirmek, astım hastalarında bir atağın tetiklenmesine, alerjik rinitin alevlenmesine, burun, boğaz ve gözlerde tahriş
hissi ve nezle benzeri hastalığa neden olabilir. 
* İç ve dış ortam sıcaklıkları arasındaki sıcaklık farkının 6 dereceyi geçmesi, ortam sıcaklığında ani gelişen yüksek değişiklikler, ilk önce solunum sistemi ve dolaşım sistemini etkiler. Kan damarlarında meydana gelen ani değişiklikler kendimizi hasta hissetmemize neden olur. Bu durum özellikle kronik kalp, akciğer ve şeker hastalığı olan yaşlı insanları daha çok etkiler. 
* Klimalar yüz felcine de zemin hazırlayabilir. Klimalı ortamlarda hava akım hızı çalışan sayısına göre ayarlanmalı. Az çalışan varsa hava akımı az olabilir. 
* Klimalı ortamlar boyun ve sırt ağrıları yapabilir. Ani serinlemek ve ortamı iyice soğutmak yerine, ılıtmaya çalışın.
*  Çocukların odasına klima koymak yerine, daha dolaylı ılıtmaya çalışın.

 

KLİMA ATEŞİ BAŞKA HASTALIKLARLA KARIŞIYOR


Klimaların ve diğer merkezi havalandırma sistemlerinin neden olduğu önemli rahatsızlıklardan biri tıp dilinde humidifier fever, Türkçede klima ateşi ismiyle bilinen hastalık. Klima ateşine ayrıca evlerde kullanılan ve kısaca ‘soğuk buhar’ denilen nem yapıcılar ile akciğer hastalarına solunum yoluyla ilaç vermeye yarayan nebülizatör denilen aletler de neden olabilir. Hastalık, bu tür aletlerin su haznelerinde üreyen çeşitli bakteri ve mantarların veya bunlara ait çeşitli toksinlerin, özellikle de endotoksinlerin solunum havasına karışması sonucu ortaya çıkıyor. Göğüs hastalıkları uzmanı Prof. Dr. A. Rasim Küçükusta, “Klima ateşi, gerçek bir enfeksiyon hastalığı olmayıp, vücudumuzun çeşitli bakterilere karşı gösterdiği bir tür aşırı duyarlılıktan kaynaklanıyor” diyor.
Hastalarda ateş, titreme, kas ve eklem ağrıları, yorgunluk, halsizlik, bitkinlik.. gibi daha çok gribi hatırlatan şikâyetler yapıyor. İşyerine geldikten birkaç saat sonra başlayan belirtiler akşama doğru şiddetlenir ve gece eve döndükten sonra da devam ederse de hastaların çoğu 24-48 saat içinde tamamen düzelirler. Bazı hastalarda nadiren şiddeti çok fazla olmayan öksürük, nefes darlığı ve çarpıntı gibi yakınmalar da olabilir.
Klima ateşi, bu belirtileri ile soğuk algınlığı, grip, bronşit ve zatürree gibi solunum yolları enfeksiyonları ile karıştırılabilir. Zatürree ile aralarındaki en önemli fark, klima ateşi olan hastaların akciğer röntgenlerinin normal olmasıdır. Klima ateşi, hastanın klima bulunan ortamdan uzaklaştırılması ile düzelir. Antibiyotik veya başka bir ilaç tedavisi gerekli değil.

 

 Yüzde 35 tasarruf

/images/100/0x0/563d41e8f018fb32c8ee3477


Türkiye distribütörlüğünü Bosch Termoteknik’in üstlendiği Daikin klimalar, A sınıfından çok daha az elektrik tüketen, doğaya ve çevreye saygılı inverter klima seçenekleriyle dikkat çekiyor. Odanın ihtiyacı kadar enerji harcayan Daikin V serisi inverter klimaları aile bütçesine katkı sağlarken ozon tüketme potansiyeli sıfır olan R410A gazı kullanım özelliğiyle çevreye zarar vermiyor. Ayarlanan dereceye ulaşınca çalışmasını minimuma indiren bu doğa dostu modeller, bu teknolojiye sahip olmayan klasik tip split klimalara kıyasla yüzde 35 oranında enerji tasarrufu sağlıyor. 12x155 liradan başlayan fiyatlarla Bonus, Maximum, Card Finans kredi kartlarına 12 taksit, World ile 6 ay taksit veya üç ay erteleme ödeme seçenekleriyle satışa sunuluyor. Klima montajı ve 5 metreye kadar bakır borulaması kampanya fiyatlarına dahil.


Japonlar burada


İklimsa’nın Türkiye genelindeki 200’den fazla mağazasında satılan ünlü Japon klima markaları Mitsubishi, Sharp ve General, kararsız olanlara pek çok seçenek sunuyor. Sharp’ın “Plasmacluster” teknolojisi havadaki küf sporlarını etkisiz hale getirmesiyle öne çıkarken General markası hem çevreyi hem de tüketicilerin ekonomisini koruyan enerji tasarrufuyla dikkat çekiyor. Her markada duvardan salon tipine, multi sistem klimalardan kanallı split klimalara kadar geniş seçenekler var.


Tasarım ödüllü

Mitsubishi Electric’in yeni modeli Kirigamine Zen, adından anlaşılacacağı gibi zen felsefesinin üç önemli anlayışı olan uyum, sessizlik ve sağlıktan yola çıkılarak üretildi. Tasarım ödülü iF Product Design Awards 2011’de “Yapı Malzemeleri, Klima ve Sıcaklık Kontrol Teknolojileri” kategorisinde ödüle layık görülen model, sadeliğiyle de dikkat çekiyor. Ayrıca, 21 dB gibi düşük ses seviyesi sayesinde çalışırken başınızı şişirmiyor. Nano-platinum ve Anti Alerji Enzim filtresiyle havadaki koku, bakteri ve virüsleri absorbe ederek, sağlıklı bir ortam yaratıyor.


Tozu sizin yerinize alıyor


DemirDöküm’ün yeni modeli Inverter A 410 klimalar, sessizliği ve düşük elektrik tüketimiyle dikkat çekiyor. Bünyesindeki filtreleriyle iç mekan hava kalitesini artırarak, insan sağlığına en uygun mekânları yaratıyor. Aktive edilmiş karbon filtresiyle yabancı kokuları yok edip zararlı gazları filtreliyor. Anti toz filtresiyle ortamdaki toz ve partikülleri tutuyor. Anyon üreticisi ile iç mekânda pozitif elektrik yüklü partikülleri yakalıyor, tabana çökelmesini sağlayarak tozların kişiler tarafından solunmasına engel oluyor. İç mekân havasında iyon miktarını artırarak adeta orman havası yaratıyor. Yüksek nem alma kapasitesi sayesinde özellikle nemli bölgelerde klimanın performansını artırıyor, daha az enerji harcarken insan sağlığına en uygun nemi ortamda tutuyor. Günlük zaman ayarlama teknolojiyle kişi eve geldiğinde istenilen sıcaklığa iklimlendirilmiş ortamın keyfini sürüyor. DemirDöküm Inverter A 410 duvar tipi klimalar otomatik yeniden başlatma özelliği sayesinde elektrik kesintisinden sonra özel hafıza ayarıyla kaldığı yerden konforlu iklimlendirmeye devam ediyor.

ÇOCUKLARA ÖZEL

Airfel, çocuklar için özel klima üretti; Çocuk Odası Kliması. Modelde temel olarak ısıtma, soğutma, nem alma ve fan modunda çalışma fonksiyonları mevcut. A enerji sınıfı seviyesinde çalışan modelde aynı zamanda çevreye duyarlı R410A gazı kullanılıyor. Çocuklara özel eklentisiyse nano gümüş filtresi. Bu sayede bakteri ve diğer gözle görülemeyen mikro organizmalar etkisiz hale getirebiliyor. Klimanın üzeri de çocukların çok sevdiği çizgi karakterlerle süslü. Kredi kartı büyüklüğündeki ‘güler yüz’ tasarımlı kumandaların da kullanımı çok kolay. Çocuklar rahatlıkla klima ve iç ünite üzerindeki gösterge ışığını açıp kapatıp uyku fonksiyonunu çalıştırabiliyor.

ODADA DEĞİLSENİZ ÇALIŞMIYOR

Panasonic Etherea klimalar, e-iyon hava arıtma sistemleri sayesinde evlerde rahat ve sağlıklı bir hava yaratıyor. İyon teknolojisini kullanan diğer klimalardan farklı olarak hava temizleyici gibi de çalışıyor. Klimanın sensörü, hava arıtma fonksiyonu devrede bırakıldığında klima kapalı olsa bile 24 saat havadaki kir oranını izliyor. Havanın kirlendiği durumlarda iyonları havaya bırakıyor ve hepsini geri toplayarak filtreye hapsediyor. Zararlı virüs, bakteri ve küfü ortadan kaldıran Etherea klimalar çocuklar ve yetişkinler için sağlıklı bir ortam oluşturuyor. Eco Navi özelliği sayesinde hassas sensörleriyle odadaki insan varlığını ya da hareket seviyesini algılayıp sıcaklığı buna göre ayarlıyor. Kullanıcıyı odanın sıcaklığına göre klimayı sürekli açıp kapatma derdinden kurtarıyor.

 

 


 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!