Seçimle alamadılar böyle alıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Seçimle alamadılar böyle alıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2012 00:00

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, AK Parti’yi seçimle alamadığı belediyeleri, gülünç ve akıldışı operasyonlarla almaya çalışmakla suçladı, “Bir yandan belediyelerimizi iş yapamaz hale getirmeye çalışırken, diğer yandan da kamuoyunda CHP’li belediyeleri itibarsızlaştırmaya çalışıyor” dedi.

İÇİŞLERİ Bakanlığı’nca mobbing iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan ve pazar günü belediyeye yapılan baskınla sıkıntılı günler yaşayan CHP’li Adalar Belediye Başkan Mustafa Farsakoğlu’na partisinden destek geldi. Yaşananlardan AK Parti hükümetini sorumlu tutan CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, AK Parti’yi seçimle alamadığı belediyeleri, gülünç ve akıldışı operasyonlarla almaya çalışmakla suçladı. Salıcı, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada özetle şunları söyledi:

“AKP iktidarı, bir yandan belediyelerimizi iş yapamaz hale getirmeye çalışırken, diğer yandan da kamuoyunda CHP’li belediyeleri itibarsızlaştırmaya çalışıyor. Bir türlü ele geçiremediği İzmir’de, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na 397 yıla varan hapis istemiyle soruşturmalar açılması da bu niyetin açık bir göstergesi. İsimsiz ihbarlarla, kaynağı belirsiz şikâyetlerle ve elektronik postalarla İstanbul’da Maltepe, Silivri, Sarıyer, Avcılar, Büyükçekmece, ardından bir kez daha Maltepe Belediyesi’ne ve son olarak Adalar Belediyesi’ne yapılan bu baskınlar, CHP’li belediyelere tahammülsüzlüğünün de karnesidir. Adalar Belediyesi’nde 2010’dan bu yana 38 ayrı konuda 13 kez İçişleri Bakanlığı müfettişleri araştırma ve ön inceleme yaptı. 22 ayrı konuda da 20 kez İstanbul Valiliği araştırma yaptı. 24 konuda ‘Soruşturmaya gerek yok’ kararı çıktı. 58 konunun yalnızca 3’ünün soruşturulmasına karar verildi. Belediye Başkanı 2 konuda hemen aklandı, 1 tanesinin soruşturması devam ediyor. AKP iktidarı eğer yolsuzluk arıyorsa, usulsüzlük arıyorsa, CHP’li belediyelere değil yolsuzluk iddiaları ayyuka çıktığı halde kapısından içeri bir kez bile İçişleri Bakanlığı müfettişi sokulmamış AKP’li belediyelere bakmalı.”

Hoş geldin Reis

İzmir’in Menderes ilçesinin köylerini ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Aziz Kocaoğlu, hakkında açılan davaya atıfta bulunan köylüler tarafından “İzmir’de çete yok, Reis var”, “Koca Reis sana güveniyoruz”, “Köyümüze hoşgeldin Reis” yazılı döviz ve pankartlarla karşılandı.

Menderes’in Develi, Şaşal, Keler, Küner, Akçaköy, Yeniköy, Kuyucak, Çatalca ve Efemçukuru köylerinde vatandaşlarla bir araya gelen Kocaoğlu, gösterilen destek ve sevgi karşısında duygulu anlar yaşadı. Kocaoğlu, köylülerin, “Siz üzülüyorsunuz diye biz de çok üzülüyoruz” sözleri üzerine şöyle konuştu: “Çok şükür bizim alnımız ak. Biz vatandaşın, devletin bir kuruşuna tenezzül etmeyiz. 56 yaşında belediye başkanı oldum. 8 yıldır da yapıyorum. 400 sayfalık iddianamede rüşvet yok, zimmet yok, zenginleşme yok. En çok para giden işlerle ilgili bir şey yok. Bence bu iddianameyle Büyükşehir Belediyesi’nin ne kadar düzgün çalıştığı tescil edildi. Bilerek, isteyerek birinin bir dirhemi boğazımızdan geçtiyse, Allah fitil fitil burnumuzdan getirsin.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!