Seçimi tartışmayalım

Güncelleme Tarihi:

Seçimi tartışmayalım
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 1999 00:00

Haberin Devamı

Ankara'daki siyasi çalkantıya üzüldüğünü söyleyen Baykal, CHP'nin tavrının seçimden yana olduğunu hatırlattı. Baykal, ‘‘Seçim tartışmasına girmek kabul edilemez. Meclis, yasalar için fırsattır’’ dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye'de seçim tarihinin belirlenmesiyle birlikte seçim sürecinin de başladığını belirterek, ‘‘Türkiye'nin bir seçim tartışmasına sürüklenmesi kabul edilemez’’ dedi.

Seçim çalışmaları için dün Ankara'dan uçakla İstanbul'a gelen CHP Lideri Baykal, Atatürk Havalimanı'nda, CHP'li belediye başkan ve milletvekili adayları ile çok sayıda partili tarafından karşılandı.

KATLİAM ÜZÜNTÜSÜ

Baykal, Atatürk Havalimanı'nda yaptığı basın toplantısında, önceki gün Göztepe'de yaşanan katliamdan büyük üzüntü duyduğunu belirterek, Türkiye'de yas yaşandığını, saldırıyı gerçekleştiren canilerin bir an önce yakalanmasını umduğunu söyledi. Baykal, ‘‘Güvenlik güçlerimizin son zamanlarda kazandıkları birikim ve deneyimi bu olay için de sergileyeceklerini umuyorum’’ dedi.

Türkiye'nin, önceki gün Ankara'da da siyasi çalkantı yaşadığını vurgulayan Baykal, ‘‘Ankara'da yaşanan bu siyasi çalkantı nedeniyle de Türkiye derin bir üzüntü içindedir. Seçim kararının alınıp tarihinin belirlendiği ve seçim sürecinin başladığı Türkiye'de, seçim tartışmasına girmek kabul edilmez’’ dedi.

TAVRIMIZ ÇOK NET

Baykal, CHP olarak bu konudaki anlayışlarını baştan beri net olarak ortaya koyduklarını belirterek, ‘‘Parlamentoda şu ana kadar seçimlerin ertelenmesiyle ilgili bir girişim olmadı ama her an bu yönde girişim olabilir. Artık hükümetin arkasında çoğunluk olmadığı görüldü. Dünkü tablo, partilerdeki sıkıntıyı, partilerin etkinliklerini kaybettiklerini sergiliyordu’’ diye konuştu.

Hükümetin bu durum karşısında ciddi bir değerlendirme yapması gerektiğini söyleyen Baykal, CHP olarak seçim tarihinin uygulanıp seçim yapılmasını istediklerini belirtti.

YASALAR İÇİN FIRSAT

Eminönü'nde, çeşitli partilerden CHP'ye katılım törenine katılan Baykal, Meclis'teki buluşmayı ülkenin ihtiyaç duyduğu temel yasaların çıkarılmasında fırsat olarak gördüğünü belirterek, ‘‘Hükümet bu anlayış içine girerse, CHP kendi ilkelerini gözeterek, katkıda bulunur. Bunun dışında bir emrivaki oluşturulmasına CHP olarak katkı yapmamız söz konusu olamaz’’ dedi. DSP, DYP, FP'den 10 kişinin CHP'ye üye olduğu törende Baykal, ‘‘CHP Eminönü'nde milli takımı kurmayı başarmış’’ dedi.

Baykal sevgisi

Seçim çalışmaları için İstanbul'a gelen CHP Lideri Deniz Baykal'ı partisinden kalabalık bir grup karşıladı. Baykal, kendisini karşılamaya gelenlerin yanlarında bulunan çocuklara yakın ilgi gösterdi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!