Seçimi kaybeden partinin lideri siyasetten çekilmeli mi

Güncelleme Tarihi:

Seçimi kaybeden partinin lideri siyasetten çekilmeli mi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2007 16:38

Haberin Devamı

Seçimi kaybeden partinin lideri siyasetten çekilmeli mi?
Devam etmeli
Devam etmemeli
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Isparta mitinginde söylediği "Tek başına iktidar olamazsam, siyasetten çekilirim" sözleri, liderler arası restleşmeyi bir adım ileriye taşıdı. Başbakan Erdoğan CHP lideri Baykal'ı ve MHP lideri Bahçeli'yi aynını yapmaya davet ederek hodri meydan dedi.

Haberin Devamı

Seçim yaklaştıkça hararetlenen bu restleşmeyi CHP lideri Deniz Baykal "Seçimden sonra başarılı olamazsam, bakarsınız Rodos'a kadar yüzerim" sözleriyle başlatmıştı. Baykal'ın bu sözleri DP lideri Mehmet Ağar tarafından alaya alınmıştı.

Aslında bugün Başbakan'ın hodri meydan dediği isimlerden Devlet Bahçeli, 2002 genel seçimlerinden sonra başarısızlık gerekçesiyle partisinden istifa etmişti. Bahçeli'nin Başbakan Erdoğan'ın bu sözlerine bu kez nasıl bir cevap vereceği merak konusu. 

CHP lideri sessizliğini koruyor ama CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek'den Başbakan Erdoğan'a cevap geldi. Özyürek “Başbakan’ın kendisini bağlayan bir açıklama oldu. Siyaseti bahise indirgemek yanlıştır” dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır ise, Başbakan’ın sözlerinin topluma meydan okuma olduğunu belirtti. Şandır, “Başbakanın bu sözü akıllı bir insanın söyleyeceği söz değil. Topluma meydan okuma. Demokratik olgunluğun ifadesi değil. Anlaşılıyor ki pskilojisi bozuldu" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!