"Seçimi en iyi ben bilirim!" diyorsanız bu test tam size göre...

Güncelleme Tarihi:

Seçimi en iyi ben bilirim diyorsanız bu test tam size göre...
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2015 04:11

1 Kasım Genel Seçimleri'ne sayılı günler kaldı. Bütün Türkiye seçimle yatıyoruz seçimle kalkıyoruz. Biz de bu ortamda istedik ki siyasetin ağır havasını üzerimizden biraz atalım ama konudan da kopmayalım. Bunun için "Seçimi en iyi ben bilirim" diyenlerin ağzına layık, eğlenceli bir test hazırladık. Kendinizi denemek bedava, eşe dosta sosyal medyadan hava atmak cabası... O zaman buyursunlar efendim 'seçim sınavı'na!

SEÇİMİ EN İYİ BEN BİLİRİM!

Geçmişten bugüne Türkiye seçimlerini sizden iyi bilen yoksa o zaman doğru yerdesiniz. Teste başlayın, bilginizi ispatlayın! Sosyal medyada arkadaşlarınızla da paylaşın ki kimin daha çok bildiğini herkes görsün...

30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerden sonra sayım aşamasında trafoya girerek elektrik kesintisine yol açan hayvan neydi?

Fil

İbibik

Kedi

Rakun

Türkiye Komünist Partili Fatih Mehmet Maçoğlu, hangi ilçemizden belediye başkanı seçilerek bir ilk oldu?

Edremit

Ovacık

Pülümür

Kepez

1994'te Cem Boyner liderliğinde kurulan ve açık toplum, çoğulculuk, serbest piyasa gibi liberal değerleri savunan siyasi parti neydi?

Yeni Demokrasi Partisi

Yeni Demokrasi Hareketi

Liberal Türkiye Partisi

Liberal Demokrasi Hareketi

Merve Kavakçı, 2 Mayıs 1999'da TBMM'de yaşanan 'yemin krizi'yle Türkiye tarihinde yer eden, unutulmaz bir isim. 7 Haziran seçimlerinde bu kez Kavakçı'nın kız kardeşlerinden biri AK Parti'den milletvekili seçildi. Nedir bu vekilimizin adı?

Reyhan

Elif

Ravza

Cemre

Türkiye'de 1961 yılından bu yana kullanılan nisbi temsil sistemi 1870'lerde bir matematikçinin geliştirdiği bir formüle dayanıyor. Nedir bu matematikçinin ismi?

Carl Friedrich Gauss

Charles Babbage

Victor d'Hondt

John Von Neumann

'Biz fırıldak değiliz' sloganıyla 2000'li yıllarda sadece Adana'da değil tüm Türkiye'de siyasete damga vuran belediye başkan ve milletvekili adayı kimdi?

Abdullah Kızıltaş

Abdurrahman Boztaş

Selahattin Demirtaş

Burhanettin Öztaş

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde en genç üye kaç yaşında olabilir?

35

42

18

25

1991'de yapılan milletvekili genel seçimleri Türkiye'de ciddi bir slogan çeşitliliğine sahne olmuştu. Peki bu seçimlerde Anavatan Partisi'nin marşına dönüştürülen, dönemin ünlü pop şarkısı neydi?

Aboneyim abone, biletleri cebimde...

Aynı nakarat hep aynı aynı...

Hadi bakalım kolay gelsin...

Bir yemin ettim ki dönemem...

1980 darbesinin ardından yapılan ilk genel seçimler öncesinde televizyonda düzenlenen bir münazara Boğaz Köprüsü'nün satılmasıyla ilgili tarihi bir tartışmaya sahne olmuştu. "Satamazsınız beyefendi", "Gayet rahat satarız" şeklinde gelişen tartışmanın tarafları kimlerdi?

Turgut Özal - Süleyman Demirel

Turgut Sunalp - Necdet Calp

Necdet Calp - Turgut Özal

Süleyman Demirel - Turgut Sunalp

"5 yıl daha bu masalları dinlemeye, bir limon gibi sıkılmaya gücünüz var mı?" 1987 seçimlerinden önce vatandaşın ağzını sulandırsa da sandıkta beklenen etkiyi yaratamayan bu slogan hangi partinin seçim kampanyasıydı?

Milliyetçi Çalışma Partisi

Sosyaldemokrat Halkçı Parti

Demokratik Sol Parti

Islahatçı Demokrasi Partisi

 
Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!