Seçimi boykot ederiz

Güncelleme Tarihi:

Seçimi boykot ederiz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 1998 00:00

Haberin Devamı

RP'nin yerine kurulacak partinin de kapatılabileceği yönündeki endişeleri değerlendiren Erbakan, ‘‘Onu bunu kapatırsanız, kiminle demokrasi yapacaksınız’’ diye sordu. Erbakan, hemen ardından, ‘‘Seçimlere girmiyoruz. Alın, ne haliniz varsa görün derler’’ sözleriyle boykotun işaretini verdi.

Kapatılan RP'nin Genel Başkanı Necmettin Erbakan, ara seçimi zorlamak için yaptığı ‘‘Meclis'i boşaltma’’ tehdidinin ardından, şimdi de ‘‘Seçim boykotu’’ tehdidinde bulundu.

Erbakan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş'ın, RP'nin devamı olarak kurulacak yeni parti için de kapatma davası açabileceği yönündeki açıklamalarını değerlendirirken, ‘‘Bunu kapatırsanız, öbürünü kapatırsanız, öbürünü de kapatırsanız, kiminle demokrasi yapacaksınız. Seçimlere girmiyoruz derler. Alın ne haliniz varsa görün derler’’ dedi.

RP'ye yakınlığıyla tanınan Kanal 7 Televizyonu'nda önceki akşam yayınlanan ve Zahid Akman'ın yönettiği ‘‘Arka Plan’’ programınına katılarak, İlnur Çevik, Fehmi Koru ve Nazlı Ilıcak'ın sorularını yanıtlayan Erbakan, seçim boykotu konusunda şöyle dedi:

‘‘Türkiye'de hukuk hataları olmaktadır. Ama Türkiye büyük bir devlettir. Hatalar ne kadar büyük olursa olsun, bunları telafi edecektir. Batı'da parti kapatma diye bir şey yok. Bunu kafamızdan silmemiz gerekir. RP Türkiye'nin yarısıdır. RP'liler vatansever insanlardır. Yoksa RP çok rahat olur. Seçimlere girmiyoruz derler, alın ne haliniz varsa görün derler. Yüzde 30'la Türkiye'de seçim yaparsınız. Bunu da Batı'ya nasıl anlatırsınız.’’

Erbakan, DEP'in kapatılması karşısında RP'nin tepkisiz kaldığının hatırlatılması üzerine, ‘‘RP bunların önünde olmadı. O günkü günde fevri işler yapıldı. Birşey söylemedik, çünkü bunlar bölücü PKK'lı diyeceklerdi. Zaten bazı provokasyonlar da yapıldı. Bazı renklerden oluşan RP kalemleri dağıtıldı. Ama bunların provokasyon olduğu mahkeme kararları ile ortaya çıktı. O gün çok iyi yapıyorsunuz demedik’’ diye konuştu.

Erbakan, eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Yekta Güngör Özden'den sonra Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş'ı da RP'ye davet etti.

Bu arada Erbakan, dün partisinin yeni genel merkezini ziyaret etti ve burada kurmaylarıyla birlikte öğle yemeği yedi. RP Genel Sekreteri Oğuzhan Asiltürk de, dün TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, kendilerine yöneltilen ‘‘Bugüne kadar karşı olduğunuz Avrupa'ya başvuruyorsunuz’’ şeklindeki eleştirileri yanıtlarken, ‘‘Biz, Avrupa'daki insan haklarına, demokrasi ve hukuk devleti uygulamalarına karşı değiliz, sadece bizi sömürmelerine karşıyız. Elbette her yere gidilecek, bu olay her koşulda anlatılacak’’ dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!