’Seçimde hile yapıldı’ iddiası haksız suçlama

Güncelleme Tarihi:

’Seçimde hile yapıldı’ iddiası haksız suçlama
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2007 00:00

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Muammer Aydın, seçim sonuçlarının bilgisayar ortamında değiştirildiği iddialarına yanıt verdi. Aydın şunları söyledi:

Haberin Devamı

ADİL OLDU

"Seçim sonuçları birleştirme tutanakları ve il tutanakları hem YSK Başkanlığı’na hem siyasi partilere ulaştırılıyor. Seçim sonuçları YSK ile il ve ilçe seçim kurulları arasındaki iç internet bağlantısıyla aktarıldı, teknik konuda yetkili olanların verdiği bilgiye göre, bu sisteme dışarıdan müdahale edilmesi mümkün değil. Bilgisayardan anlayanlar sonuçların değiştirilemeyeceğini bilir. Öyle olsaydı partiler ortalığı yıkardı. Hile iddiası çok haksız suçlama. Hile iddialarıyla seçime gölge düşürülmesini kesinlikle kabul etmiyorum. Elinde belge olan varsa gelsin, biz de ona göre araştıralım. Seçim adil, dürüst ve tarafsız bir şekilde yapılmıştır."

Aydın, Hükümet’e de seçim yasalarını değiştirerek, yurtdışındaki seçmenlere bulundukları yerde oy kullanma, sınır kapılarında bağımsızlara da oy verme imkanı sağlanması ve parmak boyasından vazgeçilmesi çağırısı yaptı.

Aydın, milletvekili genel seçiminde personel gideri ve diğer masraflar için 149 milyon YTL harcandığını, 21 Ekim’de yapılacak referandum için de 103 milyon YTL gerekeceğini açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!