Seçim öncesi Ankara’da kan aktı

Güncelleme Tarihi:

Seçim öncesi Ankara’da kan aktı
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2014 01:35

ANKARA Batıkent’te bağımsız Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Melek Altıntaş’ın seçim bildirilerini dağıtan grup, AK Partili bir grup tarafından mahallede bildiri dağıtmamaları konusunda tehdit edildi.

Haberin Devamı

Ancak grup bildiri dağıtmaya devam edince, AK Partili grubun içinde bulunduğu bir araç tarafından bir kez daha taciz edildi. Bu uyarıya rağmen dağılmayan gruba, bu akşam saatlerinde Batıkent metro çıkışında büyük bir otobüs içinde gelen kişiler tarafında saldırı düzenlendi. 15’er kişilik iki grup arasındaki olayda bıçak ve sopalar kullanıldı. Kavgaya müdahale eden polis, tarafları ayırabilmek için havaya ateş açtı. Olay sırasında bıçaklanan Hasan Akman ve sopayla darp edilen Utku Sabankıran, Yenimahalle Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak, tedavi altına alındı. Batıkent metrosunun bulunduğu kavşağa çevik kuvvet ekipleri sevk edildi. Bu arada polis, metro istasyonu çevresinde toplanan kalabalığa da biber gazı ile müdahale etti. Gazlı müdahalenin ardından kalabalık olay yerinden dağıldı.

Haberin Devamı

DAHA ÖNCE DE OLMUŞTU

Ankara’da daha önce de partililer arasında buna benzer olaylar yaşanmıştı. Eski Keçirören Belediye Başkanı Turgut Altınok’u aday gösteren Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) seçim bürosuna silah saldırı düzenlenmişti. Seyir halindeki araçtan yapılan saldırı da Keçiören seçim bürosuna 3 kurşun isabet etmişti. Yine AK Partili ve CHP’li bir grup İvedik Organize Sanayi Bölgesi’nin düzenlediği toplantı sırasında birbirlerine girmişlerdi. Olayda, CHP Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Mansur Yavaş ve ekibine, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından gönderilen bir ekibin saldırdığı iddia edilmiş, saldırı da bir genç ağır yaralanmıştı. Son olayda ise, CHP Ankara Sincan İlçe Başkanı Ömer Yılmaz ve bir grup partili, bayrak asma tartışması sırasında bıçaklı ve sopalı saldırıya uğramıştı. Saldırıda yaralanan Ömer Yılmaz ve diğer partililer hastaneye kaldırılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!