Seçim kurulu AKP'nin seçim afişlerini toplattı

Güncelleme Tarihi:

Seçim kurulu AKPnin seçim afişlerini toplattı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2007 14:23

KONYA Meram İlçe Seçim Kurulu, MHP İl Başkanı Hilmi Torun'un başvurusu üzerine incelemeye aldığı AKP'nin ‘Her Şey Türkiye İçin’ sloganlı seçim afişlerinde ‘Türkiye’ adındaki ‘Ü’ harfinin Türk bayrağındaki ay ve yıldıza benzer tasarlanmasının seçimlerle ilgili kanunun 58'inci maddesine aykırı olduğuna, bu nedenle Meram'daki tüm ilan ve reklam afişlerinin toplatılmasına karar verdi.

Haberin Devamı

MHP Konya İl Başkanı Hilmi Torun, 13 Temmuz'da Meram İlçe Seçim Kurulu’na yaptığı itiraz başvurusunda, AKP'nin Konya il merkezi ve tüm ilçelere astırdığı seçim afişlerinde Türk bayrağının simgesi olan ay- yıldız ibaresinin birlikte kullanılarak 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkındaki Kanunun 58'inci maddesinin ihlal edildiğini öne sürdü. Başvurunun ardından AKP'nin seçim afişlerini incilemeye alan Meram İlçe Seçim Kurulu, dün akşam saatlerinde yaptığı toplantıda Torun'un itirazının kabulüne karar verdi. Valilik, İl Emniyet Müdürlüğü, MHP ve AKP İl ve Meram İlçe Başkanlıklarına gönderilen karar metninde şu ifadelere yer verildi:
“Söz konusu ‘Her Şey Türkiye İçin’ sloganının bulunduğu ve ‘Ü’ harfi yerine ay ve yıldız simgelerinin bulunduğu bayrak, flama, afiş ve bilboardlarda bulunan tüm ilan ve reklam afişlerinin toplatılmasına, kurulumuz tarafından 13 Temmuz 2007 Cuma günü saat 17.30’da yapılan toplantı sonunda oy çokluğu ile karar verilmiştir.”

Haberin Devamı

AKP İl Başkanı Faruk Dügen, Seçim Kurulu'nun kararınını DHA'ya değerlendirirken bu afiş ve ilanların, parti genel merkezi tarafından gönderildiğini söyledi. Dügen, “Genel merkezimizden gelen afiş ve ilanları astık. Dün akşam alınan karar sonrası da ilgili arkadaşlara gerekli talimatları verdim. Toplatılma kararı alınan tüm afiş ve ilanlar, sökülerek yerlerine partimizin diğer afişleri asılacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!