Seçim HÜRRİYET'i

Güncelleme Tarihi:

Seçim HÜRRİYETi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2015 01:32

Tüm Türkiye, milletvekili genel seçimi için nefesini tuttu. Hurriyet.com.tr olarak biz de bu tarihi seçimde sizlere en doğru, tarafsız ve güvenilir bilgiyi, en kısa yoldan ulaştırabilmek için Yeniden Seçim 2015 ekranını oluşturduk. Yanı sıra Hürriyet Dünyası’nın uzman muhabirlerinin ve deneyimli yazarlarının sıcağı sıcağına analizleri ve yorumları da sizler için Hurriyet.com.tr’de...

Haberin Devamı

Tarafsızlık ve güvenilirlik adına aynı anda hem Cihan hem de Anadolu Ajansı’ndan alınacak ve anlık olarak güncellenecek verileri tek sayfada bir araya getirecek olan Yeniden Seçim 2015’te adaylar ve sonuçlarla ilgili merak ettiğiniz tüm detaylara kolayca erişebileceksiniz.

Geceyi bilgisayarınızın başında geçirmek istemeyenlerdenseniz, Yeniden Seçim 2015’in mobil uyumlu yapısı tam size göre…

Sonuçlar dakika dakika telefonunuzda; detaylar tek dokunuşla ekranınızda…

Peki Yeniden Seçim 2015 ekranında sizleri neler bekliyor?

Seçim HÜRRİYETi

MECLİS ARİTMETİĞİ

Herkesin aklındaki soru belli: TBMM’de dağılım nasıl olacak? Yeniden Seçim 2015’le anbean oy aritmetiğine göre oluşacak tablo elinizin altında olacak. Örneğin, “Şu parti aldığı oylarla meclise girebilecek mi?”, “Bir parti 276’yı geçerek tek başına iktidar olabilecek mi?”, “Koalisyonun en güçlü adayları kimler?” gibi soruların yanıtlarına anında ulaşabileceksiniz.

Haberin Devamı

PARTİ SAYFALARI

İlgilendiğiniz partinin tüm seçim bölgelerindeki oy oranı ve çıkardığı milletvekili sayısına, milletvekillerinin listesine ve kişisel bilgilerine anında ulaşabileceksiniz.

VERİ KAYNAKLARI

Anında ve doğru bilgi bu seçim için çok önemli! Teyit edilmiş rakamlar hem Cihan hem Anadolu Ajansı’ndan dakika dakika alınacak ve siz, her iki kaynağın verilerini karşılaştırmalı olarak detaylı bir şekilde takip edebilecek, verileri diğer bütün kaynaklarla karşılaştırabileceksiniz. 

Seçim HÜRRİYETi

HER İLE HER İLÇEYE ÖZEL SAYFA

Harita üzerinden dilediğiniz ili seçerek, o ildeki partilerin sıralamasını, aldıkları oy oranlarını ve hangi partiden hangi adayın TBMM’ye girebileceğini ilçe detaylarıyla beraber görebileceksiniz. Üstelik Meclis’e girmeye hak kazanan milletvekili adaylarının listesi, Hurriyet.com.tr sayfalarından dakika dakika takibinizde olacak.

Haberin Devamı

7 HAZİRAN SONUÇLARIYLA KIYASLAMA İMKANI

Bu bir yeniden seçim, sonuçların bir önceki seçimle arasındaki fark çok önemli. Yeniden Seçim 2015’te partilerin performans değişikliklerini il il, ilçe ilçe 7 Haziran’la kıyaslayabileceksiniz. Sonuçların gidişatındaki değişimleri, herkesten önce gözlemleyebileceksiniz.

HER MECRADAN TAKİP 

Seçim günü bilgisayar başında olmasanız bile Hurriyet.com.tr seçim sayfasına bütün mobil cihazlardan, mobil ekranlara uyumlu görseller ile sorunsuz bir şekilde ulaşabileceksiniz. 

Seçim HÜRRİYETi

SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞIM

Seçim sonuçlarını, anlık gelişmeleri ve son dakika verilerini, tek dokunuşla sosyal medya hesaplarınızdan paylaşabilecek, takipçilerinize ve arkadaşlarınıza en doğru ve güvenilir bilgileri ulaştırabileceksiniz.

Haberin Devamı

SON DAKİKA HABERLERİ

Seçim sonuçlarının duyurulacağı ilk andan itibaren seçim ile ilgili tüm son dakika bilgileri, haberleri ve grafik detayları Hurriyet.com.tr seçim sayfasından takip edebileceksiniz.

Türkiye genelinde açılan sandık sayısı, toplam kullanılan oy sayısı, partilerin aldığı oy oranları ve bu oy oranları ile çıkarabilecekleri milletvekili sayıları gibi seçimin en önemli detaylarına ve daha fazlasına anında ulaşabileceksiniz.

UZMANLARDAN SICAĞI SICAĞINA YORUMLAR

Hurriyet.com.tr’nin seçim yayını bununla da kalmıyor. Sandıktan çıkan sonuçların ne anlama geldiğini sizler için sıcağı sıcağına Türkiye’nin en uzman muhabir ve yazar kadrosu yorumlayacak. 

Haberin Devamı

Sandık başındaki muhabirlerden gelen detay analizler ve Hürriyet Dünyası’nın yazarları anlık yorumlarıyla Hurriyet.com.tr’de olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!